Тихановская: Лукашенко не е легитимен президент

„Само нови избори могат да спасят Беларус“
9 сеп 2020 16:03, Елка Василева
61
Тихановская: Лукашенко не е легитимен президент
Снимка: архив, БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко вече не е легитимен държавен глава в очите на гражданите и само нови президентски избори могат да спасят Беларус, заяви във Варшава опозиционната лидерка Светлана Тихановская, цитирана от ДПА.

Тя заяви, че беларуският народ "никога няма да забрави какво се случи на 9, 10 и 11 август, когато народът на Беларус излезе на улиците да защити вота си".

Тихановская се срещна с полския премиер Матеуш Моравецки във вила във Варшава. Той символично й връчи ключовете на вилата, която вече ще бъде новият "Беларуски дом" в полската столица, предаде БТА.

Още по темата

"Пожелаваме на всички беларуси да намерят истинския си дом в Беларус. Тази борба обаче трябва да се води отнякъде. Всички, които искат да водят тази борба, ще имат подкрепата на ЕС и на Полша", каза Моравецки.

Всички съседи на Беларус, включително Русия, ще спечелят от демократичните промени в страната, заяви Тихановская, цитирана от ТАСС.

"Беларуският народ беше потискан 26 години. Сега той получи възможност за демократично развитие. От това могат да спечелят всички съседни страни, включително Русия", каза тя.

ЕС скоро ще представи план за икономическа подкрепа на беларуския народ, съобщи Моравецки.

Полша подкрепя оказването на реална помощ на Беларус на международната сцена и реална материална помощ за репресираните, добави той.

Протестите в Беларус трябва да останат мирни, каза Тихановская, цитирана от Ройтерс.

"Мисля, че е невъзможно да се бориш с насилието чрез насилие", каза тя в реч във Варшавския университет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха... все едно аз да кажа, че тиквата е нелегитимен премиер...Само ес мишките могат така нагло да изопачават истината.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката прилича на трвнсвестит.
47
1
 
7
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До юбералес,Какво като е 390? средната заплата в Беларус! То не е толкова важно колко е средната работна заплата в ?, какво можеш да си купиш с тази заплата. Знаеш ли колко струва електричеството в Беларус, какви са цените на продуктите от първа необходимост, какви са цените на недвижимите имоти, какви легални методи за сдобиване с такива има? Айде намери клипове в интернет, може и снимки, на ровещи по кофите за *** хора там!
46
10
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До БобиДанните показват как Русия чрез Беларус прибира едни 8 млрд.$ от ЕС. Отделно Русия дотира с 6-8 млрд.$ Беларус, отделно страната печели няколко млрд. от заобикаляне на санкциите Русия/Украйна/ЕС, и въпреки това средната заплата е 390Евро. Значи ли, че има нещо сбъркано в Беларуската икономика?
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази пък домашна готвачка какво си въобразява??? Ненормал-ни-ца........тя ще каже КОЙ Е ЛЕГИТИМЕН ПРЕЗИДЕНТ!!! И то от Литва!!! Виждаме "демократичните" избори докъде водят! До ограбване и съсипване на държавите!!! Гад-ня-р-ка! Знаете ли какво отговори на въпроса какви са тези 900000 дол. които са намерили в дома им......тя се засмя и вика..."Мислите ли, че ако имахме толкова пари, щяхме да се борим за някакви си права на хората"!! ТОЧЕН ЦИТАТ!!! ЕТО ТОВА СА "истинските демократи"!! На-ха-лница!
44
6
 
1
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 3 години
До АнонименКойто не иска ЕС го напуска. ЕС е единствената империя която може да се разширява и стеснява без война. Британците да одят при Тръмпи.
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига с този европейски съюз!англичаните защо мислите,че го напуснаха?защото мразят европа и останалите на континента?не категорично не!те не искаха този съюз да продължава да се развива като германски съюз като същз на третия райх,където всички единствено и само да слушат меркел.
42
5
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Според Беларуската Википедия, статия ''Економика на Беларус'': Експорт за Русия 38%(16млрд.$), ЕС - 30%(12,7млрд$), Украйна -12%(5млрд$). Импорт - Русия - 59%( 24млрд$), ЕС - 18%(7.2млрд$), Китай -8%(3млрд$). Тоест Беларус има отрицателно салдо с Русия от 8 млрд$ и положително с ЕС и Украйна от 10млрд$.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бил съм в беларус-прекрасна страна.въпреки,че ние сме в ес,там е сто пъти по-добре.имат си всичко,което имат на запад-модерни супермаркети с нормални цени,изобилие от стоки,макдоналдс,развита инфраструктура,модерни билдинги,чистота по улиците,ред и почти нулева престъпност(в сравнение с украйна,където е някакъв ад),здравеопазване дори по-добро от много европейски страни...да не говорим за образованието.
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нещо взе да напомня на венецуела!
39
1
 
17
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Тази кифла явно е "мъжът" в лесбийското и семейство.
38
1
 
12
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Тихановская получава финансиране от ЕС, а Лукашенко от беларуския народ и Кремъл. ЕС признава Тихановская за легитимен президент, а Путин признава за такъв Лукашенко. Народът на Беларус признава Тихановскя, ОМОН - Лукашенко. Точно това е целта на ЕС - да противопостави беларусите на Русия. Тихановская получи ключовете от ''Беларуския дом'' във Варшава на фона на червено-бяло-червения флаг - старото знаме на Беларус. Такъв казус в международната политика не е имало. Става интересно.
37
5
 
3
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Този ***, на снимката , има същата жажда за власт като нашата крушовска конярка - Нинова. Във всички пост-комунистически страни е силно изявен стремежът за връщане към руската орбита на влияние. А *** са плъзнали навсякъде и подстрекават агентурата си и русофилските предатели.
36
1
 
12
 
! Отговори
Инелектът преди 3 години
Тази дама няма как да е лице на опозицията. Някой се подиграва с драгия зрител на водевила.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЛО СВЕТА ДОРОГАЯ МОЯ...САЛОНИТЕ ЗА МАСАЖ В АМСТЕРДАМ И БРЮКСЕЛ СА ЗАТВОРЕНИ ОТ МЕСЕЦ МАРТ!КЪДЕ ХУКНА И ТИ?
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тази беларускиня ако си мисли,че има работа за нейните сънароднички в кварталите на червените фенери в амстердам,брюксел,париж,франкфурт и така нататък,дълбоко се заблуждава.те са затворени от март месец заради коронакризата без изгледи да бъдат отворени скоро...така че красивите беларускини ще се сблъскат с огромен негативизъм и дори враждебност от страна на нигерийките и филипинките.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хемусправ си,но не към кварталите на червените фенери,тъй като те са затворени заради коронавируса,а към полята на испания и германия.
32
1
 
13
 
! Отговори
толерантен преди 3 години
Накрая, всички платени "недоволни" от Лукашенко, ще се съберат в оная къща в Полша и ще приключи "демократизацията".
31
1
 
6
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Не я знам тая Тишановска, за пръв път я чувам, но някой от вас има ли данни за социологическо проучване преди изборите, където тази дама води пред Лукашенко?ИМАЛО ЛИ Е СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ПРОУЧВАНИЯ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ И КАКВО СА СОЧЕЛИ ТЕ?
30
1
 
14
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Ако падне Лукашенко от власт вярвайте,че най-големия стокооборот на Беларус ще бъдат жените им,както е с Украйна!