Символични победи за съюзници на Навални на изборите в Сибир

Наблюдатели осъдиха докладвания "поток от нередности”
14 сеп 2020 16:27, Нели Христова
11
Символични победи за съюзници на Навални на изборите в Сибир
Снимка: БГНЕС

Съюзниците на отровения руски опозиционен лидер Алексей Навални заявиха вчера, че някои от тях са си осигурили места в градските съвети в Сибир. Същевременно независими наблюдатели осъдиха докладвания "поток от нередности” при провеждането на изборите вчера, предаде АФП.

В няколко десетки от 85-те региона на страната руснаците гласуваха за регионални управители и законодатели в регионалните и градските парламенти, а на някои места бяха избирани и народни представители.

Изборите за местни власти се провеждат година преди парламентарните. На тях се гледа като на тест за Кремъл, тъй като управляващата партия постоянно губи популярност и предизвиква гняв в обществото заради икономическите проблеми в Русия.

В опит да се пребори с избирателната машина на президента Владимир Путин, Навални и неговият екип призоваха руснаците да гласуват „умно” и тактически, подкрепяйки най-силните опозиционни кандидати срещу управляващата партия „Единна Русия”.

Някои от най-известните кампании опизиционният лидер и известен блогър проведе в Новосибирск - третият по големина град в Русия, и съседния Томск, където Навални пътува миналия месец.

В неделя вечерта екипът му заяви, че ръководителите на офисите на Навални за Новосибирск и Томск са си осигурили места в градските съвети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Падала подкрепата непрекъснато... ми ще пада я, Русия е демокрация и е нормално дори най-любимият президент да не стои с 80+% одобрение.ПП. Падало е до 33%, после пак е растяло... сега колко - паднало е от 60% на 58% ли, какво ли?!
8
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Падала подкрепата непрекъснато... ми ще пада я, Русия е домокрация и е нормално дори най любимият президент да не стои с 80+% одобрение.ПП. Падало е до 33%, после пак е растяло... сега колко - паднало е от 60% на 58% ли, какво ли?!
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая статия е поредния пасквил!Какви съюзници има Нахални???? Може би от държавния департамент на САЩ?Отрови го жена, агент на Ми6, специално изпратена за това от Англия.Да приемем ли, че тя не му е съюзник, след като от САЩ и Англия го финансират и там му е хранилката?Тая статия прави от мухата слон - има там някой си, който не е точно от *** на Нахални, но им симпатизира и случайно е влязъл в някое кметство някъде си и хоп - тая бомбастична лъжлива статия.
6
1
 
6
 
! Отговори
не син преди 3 години
Осигурили си места в Сибир ? Че те са им запазени отдавна !
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ръководителите на офисите на Навални за Новосибирск и Томск са си осигурили места в градските съвети. 2 офиса, 2-*** ръководители, в 2 градски съвета. 1 място в Новосибирск и 1 място в Томск. Мислеха, че с отравянето ще спечелят повече, но не би.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще продадат родината на Запада, всички богатства ще дадат на Запада. Руският народ ще стане отново роб на Запада, както преди 1917 година.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спечелили "Заточение в Сибир".Лъжат собствения си народ, за получат политически дивиденти. Готови са да отидат в Сибир, за да спечелят изборите.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Символични... пръдни.
1
2
 
5
 
! Отговори
Дневален наблюдател преди 3 години
И след като Путин бил свален и "представителите на Навални" се докопали до власта потекли реки от медовина и морета от бояршник, на всички заплатите им станали колкото средната заплата в САЩ а всички проблеми на страната изчезнали като премахнати с вълшебна пръчка. ... е реално не за всички руснаци, а само за хората на Навални.Ама то си е едно добро начало,ебассси. Поне има обещание и за обикновените руснаци да има по-добър живот след около 1000г.Както обещаваше Путин и хората му ...и КПСС....