Русия иска от Франция изследванията за отравянето на Навални

Париж призова Москва да хвърли пълна светлина върху обстоятелствата
23 сеп 2020 09:50, Елка Василева
23
Русия иска от Франция изследванията за отравянето на Навални
Снимка: архив, БГНЕС

Франция разглежда молба на руските съдебни власти да им предостави изследванията, потвърждаващи тезата, че критикът на Кремъл Алексей Навални е бил отровен.

Това заявиха от френското външно министерство.

Още по темата

Оттам подчертават, че "остава приоритет Русия да хвърли пълна светлина върху обстоятелствата и отговорността за опита за убийство, който бе извършен на нейна територия срещу член руската политическа опозиция с нервнотоксичен агент от военен клас, принадлежащ към вид вещества, разработени от Русия".

Германия, където Навални бе транспортиран за лечение, поиска от Швеция и Франция да проверят нейните заключения, че руският опозиционер е бил отровен с нервнопаралитичния агент "Новичок", припомня БНР. Въпреки че лаборатории в трите страни стигнаха до аналогични изводи, Русия отхвърли тази възможност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
11
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 3 години
Навални не е причината, той е повода, който САЩ отдавна търсят за поредното "наказание" на Русия! Ако не беше Навални, щяха да намерят някой друг. САЩ контролират политиката на Германия, но не и нейните концерни. САЩ искат да скарат немците с поляците и прибалтийските републики заради Северен поток-2, да спрат СП-2, да ослабят индустрията на Германия, и по този начин американските концерни да започнат да контролират германската икономика.
1
5
 
4
 
! Отговори
Agent provocateur преди 3 години
За ваше сведение Навални не е в Шарите. В Шарите няма балкони, както на снимката, освен за евакуация, и това на фона, дефинитивно не е Берлин.