16 убити военни и 100 ранени в Нагорни Карабах

Петима членове на едно азербайджанско семейство са били убити
27 сеп 2020 22:15, Нели Христова
116
16 убити военни и 100 ранени в Нагорни Карабах
Снимка: БГНЕС

Сепаратисткият регион Нагорни Карабах съобщи днес, че 16 негови военнослужещи са били убити и над 100 ранени при сблъсъци с азербайджански части, предаде Ройтерс.

Днес избухнаха сражения между сили на Армения и Азербайджан, оспорващи си Нагорни Карабах, който е на територията на Азербайджан, но се управлява от етнически арменци. Това съживи опасенията от нестабилност в Южен Кавказ, който е коридор за тръбопроводи, транспортиращи петрол и газ за световните пазари, отбелязват Ройтерс и БТА.

Петима членове на едно азербайджанско семейство са били убити днес при артилерийски обстрел, съобщи главният прокурор на Азербайджан, предаде Франс прес.

Международният червен кръст призова страните в конфликта да пазят живота на цивилните и инфраструктурните обекти, както повелява международното законодателство, съобщи ДПА.

Служители на Червения кръст работят в района от 1992 година, за да помагат на хората, които живеят край демаркационната линия между Армения и Азербайджан, и да посредничат между страните, замесени в конфликта, припомня ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възродителния процес беше най-хубавота нещо, което можеше да се случи на БългарскитеПомачета!!!
18
15
 
9
 
! Отговори
Различно мнение преди 3 години
Азерите са кротки хора. Не са като турците, дори странят от тях. Бил съм там. Арменците в случая са обнагляли. Тази терория им е дадена за да се скрият от турските зверства и геноцид през 1915 г., нещо като акт на гостеприемство. Сега претендират, че е тяхно исконно право да пребивават там и дори искат да се съединят с Армения. По времето на УССР нямаше да има никакъв проблем, територии се подаряваха (напр. п-ов Крим), но тези времена отминаха. Арменците ще хапнат дървото.
17
7
 
9
 
! Отговори
митя преди 3 години
хахаха-хахапишиоще малкоглупости ти и ще ме амбицираш, ще ти намерят айпито, и ще дойде някой да те намеже със ако.боецо ти
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този конфликт трябваше да бъде разрешен от ООН-то,но изглежда на някой му е нужно в регионът да има напрежение.Това е същото като с ,,македонският въпрос''.България им даде правото да се наричат както си искат,даде им правото да се присъединят към Югославия,даде им два танка за да имат и Въоръжени Сили,даде им и самостоятелна църква.И макетата продължават да мразят България,дори са готови и на повече от това стига да не бяха толкова страхливи разбира се.
15
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Турци -исторически синоним ,означаващ презрян ,нечист човек ,насила наложен от Мустафа Кемал на мюсулманските народи ,потомци на суелджуци ,османци ,караманци ,лази ,зейбеци ,абхази ,както и на потурчените ,арменци ,гърци ,българи,грузинци и други народности .Турчин не е етнос ,а политическа и географска принадлежност ,постигната с насилие и кръв от Аттатюрк и цената на поне 300 000 х убити ,въстанали срещу презрението турчин през 30 те години ..
14
5
 
8
 
! Отговори
митя преди 3 години
защити история.и защото сте животни с религия 14 век в момента.
13
2
 
17
 
! Отговори
митя преди 3 години
хахаха-ха-хахати защо така гадно се смееш?хората умират.много гадно такива хора дето се смеят докато умират хора.животно.
12
18
 
9
 
! Отговори
Deliormanski преди 3 години
оня правешки *** отдавна вдигна петалата и че вече няма кой да ви промива птичите мозъци,че сте най умните, най красивите и великите! След Армения някой ден тоягата ще заиграе и вьв вашия двор! Запомни го!!!
11
20
 
10
 
! Отговори
Deliormanski преди 3 години
До православния: И с какво ще им помогнеш на любимите ти православни световни мошеници No 2 (след ония жьлти грозотии от тел авив) ?!?! С рьждясалите ти супермодерни модел 1975 г.миг-ове? Ти по добре си кротувай и не се пени много-пий си ракийката и застани пред телевизора,че почва поредната турска сапунка! И ти знаеш,че нищо няма да направиш, щото никто имаш желанието,нито кураж,никто пьк вьзможността да го направиш,а само дрьнкаш както всички ганьовски цьрвули като тебе! Май забрави,че
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герб е дпс .Първо дадоха южен поток на Ердоган и сега плащаме на Турция рекет. А боко тиквата му се видя руската газ недемократична и ходи за азерски газ да се договаря. А Европа се пребори за северен поток 2 .герб е дпс и е срещу Европа и християнския свят ;) герб е дпс .Шпигел.
9
8
 
18
 
! Отговори
деди преди 3 години
тези снимки на азърбайджан са снимки от Сирия.турция скочи да помага на азърбайджан но един телефон от москва ги охлади и започнаха да мислят като хора,
8
6
 
30
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Азерите насъсквани от Турция пробват за пореден път да завладеят Карабах.Най-вероятно резултатът ще се повтори-пълен позор за нашествениците.Едно обаче е сигурно-турската лира скоро ще удари 10 стотинки.
7
15
 
8
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
До 12Ами не са Ortodoks това обяснявам. А ние помаците сме си такива каквито искаме да бъдем. OK?
6
11
 
13
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
До 5Християни са ама чак пък "православни" не са.Ortodoks, Gregoryan има разлика ама вие даже не си познавате религиите и клоновете. Аз ли да обяснявам кои са православни, апостолически, католици и прочие?
5
4
 
14
 
! Отговори
С Армения сме преди 3 години
В моя клас имаше арменец, а и българите не са видели лошо от арменци (стига да не са работили за тях ХАХАХАА). Много читави хора са, според мен.Азери не познавам.
4
9
 
23
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
С вас сме православни братя арменци!!!!
3
10
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
*** атакуват!Резултатът ще е обичайният-пореден разгром.
2
31
 
13
 
! Отговори
Turan преди 3 години
Турция трябва да вкара войски възможно най-бързо. Над Карабаа да се развеят двата байрак - азерския и турския. Това са две държави - един народ. Да се върви към Туран - всички тюркски народи да се обединят. Това ще е свръх държава и еднолична суперсила. Целта е Туран, пътеводителя - Коран.
1
5
 
5
 
! Отговори
Втора легия преди 3 години
Голяма радост за всички дьо нм ета .!.