16 убити военни и 100 ранени в Нагорни Карабах

Петима членове на едно азербайджанско семейство са били убити
27 сеп 2020 22:15, Нели Христова
116
16 убити военни и 100 ранени в Нагорни Карабах
Снимка: БГНЕС

Сепаратисткият регион Нагорни Карабах съобщи днес, че 16 негови военнослужещи са били убити и над 100 ранени при сблъсъци с азербайджански части, предаде Ройтерс.

Днес избухнаха сражения между сили на Армения и Азербайджан, оспорващи си Нагорни Карабах, който е на територията на Азербайджан, но се управлява от етнически арменци. Това съживи опасенията от нестабилност в Южен Кавказ, който е коридор за тръбопроводи, транспортиращи петрол и газ за световните пазари, отбелязват Ройтерс и БТА.

Петима членове на едно азербайджанско семейство са били убити днес при артилерийски обстрел, съобщи главният прокурор на Азербайджан, предаде Франс прес.

Международният червен кръст призова страните в конфликта да пазят живота на цивилните и инфраструктурните обекти, както повелява международното законодателство, съобщи ДПА.

Служители на Червения кръст работят в района от 1992 година, за да помагат на хората, които живеят край демаркационната линия между Армения и Азербайджан, и да посредничат между страните, замесени в конфликта, припомня ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари