САЩ: Русия и Китай се намесват активно на Балканите

Балканите са "стратегически много динамичен регион"
30 сеп 2020 13:16, Ния Христова
119
САЩ: Русия и Китай се намесват активно на Балканите
Снимка: БГНЕС
Русия и Китай са външните сили на Балканите, а визитата там на държавния секретар Майкъл Помпейо е начин да "отговорим на това предизвикателство", заявиха високопоставени представители на Държавния департамент, цитирани от пресслужбата на ведомството.
 
Балканите са "стратегически много динамичен регион", където действат външни сили. "Китай купува пристанището в Пирея, Русия демонстрира лошо поведение в Северна Македония, от страна на Русия се правят опити да манипулира с православната църква - помните, че преди около две и половина години Гърция изгони четирима руснаци за участието им в неуместна дейност, свързана с църквата", каза един от представителите на Държавния департамент, цитиран от ТАСС.
 
Брифингът беше даден по повод двудневната визита на Помпейо в Гърция. Друг представител на Държавния департамент обясни, че цел на посещението е "да се съберат в едно всички аспекти на американската сила и американската дипломация, за да се даде отговор на това предизвикателство" от страна на Русия и Китай в региона.
 
От 27 септември до 2 октомври Помпейо е на обиколка в Европа, по същото време на която посети Гърция и предстои да бъде в Италия, Ватикана и Хърватия.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЯРНО Е, НО БАЛКАНИТЕ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА СЪРБИЯ СА СЪЮЗНИК НА САЩ.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро виждали ли сте европейски продукт който да не е правен в Китай? Всичко е китайско и чат-пат германско. Дръпнатите изиграха Запада койтто одобри влизането на Китай в СТО. Членството им в СТО ги изстреля икономически в космоса.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадеца вика дръжте крадеца!
9
3
 
24
 
! Отговори
Факт преди 3 години
САЩ нанесоха толкова беди, смърт и мизерия с свойте намеса на Балканите че още 50год.няма дасе оправим.
8
1
 
10
 
! Отговори
Юсуф помака преди 3 години
И трите държави са със голяма пaлaмapкa и могат да си го позволят кое му е странното.
7
2
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
тоя па!....С какви очи рони сълзи за тая "намеса",като в ДОСИЕТО му са записани СТОТИЦИ намеси от "държавата" му по целия свят?!..наглост,наглост,наглост!!.."ДО ОТКАТ"!
6
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Саламон Паси каза, че трябва да скъсаме с православието, а Петър Стоянов посъветва да скъсаме с кирилицата и да я сменим с латиницата.Само така можем да сме истински евроатлантици.Православието и кирилицата ни пречат да сме с НАТО и САЩ.
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами намешайте се вие бе тлъст охранен янки! Изкарахте няколко милиарда от най-бедната държава в ЕС и пак сте недоволни!!!
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам думи то бива нахалство, но краварите става безочливи. Те които изсипаха тонове бомби на Балканите в една провокирана от тях война седнали да сочат другите с пръст.
3
0
 
12
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Взимат пример от САЩ
2
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само на Балканите? Китай изкупи цяла Европа и цял свят. На всичкото отгоре отрови света с вируса си. Китай финансира комунистите и левичарите в цял свят. Големи ядове ще имаме с Китай и ЕС ще стане колония на Китай, ако вече не е станал. А китайския камшик много боли, китайците са известни със своята азиатска жестокост и липса на хуманизъм. Бой, работа и ориз, това е Китай.
1
1
 
11
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 години
Където могат там се намесват.Човече на път е разделянето на САЩ на пет самостоятелни държави.