Коронавирусът настъпва в Латинска Америка

В различните страни удължават карантинните мерки
10 окт 2020 13:18, Елка Василева
9
Коронавирусът настъпва в Латинска Америка
Снимка: архив, БГНЕС

Здравното министерство в Мексико, цитирано от Ройтерс, съобщи за нови 5263 случая на COVID-19 в страната и за още 411 починали през изминалото денонощие. Така заразените там са вече 809 751, а починалите - 83 507.

Според правителството реалният брой на заразените хора вероятно е значително по-висок от потвърдените случаи. Броят на настанените в болница през последните дни обаче намалява. До момента са оздравели общо 588 095 пациенти.

Медиците в Перу регистрираха 4741 новозаразени с коронавируса за последното денонощие, с което общият им брой в южноамериканската страна надхвърли 843 000. Инфекцията досега причини смъртта на общо 33 158 души.

Още по темата

Здравното министерство в Колумбия, цитирано от ТАСС, съобщи за нови 8121 заразени с коронавирус, с което общият им брой в страната достигна 894 300. Починалите за денонощието са 164, или общо 27 495 досега. Само в столицата Богота досега са регистрирани 284 824 случаи на зараза с коронавируса. От 1 септември в страната е въведен режим на избирателна изолация.

Правителството на Аржентина реши да продължи карантинните мерки в страната поне до 25 октомври и да ги засили в редица райони на страната. Сред тях обаче не е столицата Буенос Айрес, където карантината тези дни бе смекчена. Това съобщи президентът на страната Алберто Фернандес, цитиран от ТАСС.

За 14 дни значително ще бъде ограничено движението на хора по улиците в страната. В много градове леглата за интензивна терапия на болни от COVID-19 са заети между 70 и 80 процента, отбеляза държавният глава.

До момента заразените в страната са над 871 000, а починалите вече са 23 хиляди. Границите на страната остават затворени, движението по улиците е възможно само при наличие на разрешение.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Мехмед преди 3 години
2-3 милиарда население ще е идеално за планетата ни, но само с коронавирус няма да стане, задължителната кастрация би била една ефективна мярка. Също така трябва да има данъчни облекчения за семейства с едно дете. Семействата с едно дете, не трябва да плащат за тези с повече чаавета. В някои райони на Азия и Африка задължително да пуснат 5Г и да избият излишния материал , както избиха 150 000 антилопи за няколко дни през 2016г в Казахстан.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали при тях е лято? Къв вирус? Нещо прекалено нагласено и координирано. А лятото в София като бяха най едрите протести, що не се натръшкаха планините с трупове? Нещо ме им излиза математиката.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме оставки на властта в Мексико, Колумбия за геноцид срещу собствения им народ.Подкрепяме протестите срещу режимите в мексико и Колумбия и не признаваме изборите им.
5
7
 
10
 
! Отговори
Булшит преди 3 години
Настъпва фашизма ,а не коронавируса.Приготвили са ни смъртоносна инджекция.
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавируса настъпва и в България...Но за сега среща сериозен отпор от Пpocтотията...Страхливеците ,които отричат вируса са главните участници в разпространението му.
3
15
 
7
 
! Отговори
Ковид истерия !!!!!! преди 3 години
Настъпвал... грънци
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавите в Латинска Америка се наредиха на опашка пред Кремъл за "Спутник В".
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега в Южна Америка започва пролетта и настъпващото лято. Там ще са си добре, но ние да му мислим.