Над 50 протестиращи арестувани в Минск, сред тях и журналисти

В страната се проведе пореден протест срещу президента Лукашенко
11 окт 2020 21:25, Красимир Ангелов
12
Над 50 протестиращи арестувани в Минск, сред тях и журналисти
Снимка: БГНЕС

Около 50 протестиращи бяха задържани днес в столицата на Беларус Минск след сблъсъци с полицията, съобщи агенция Интерфакс, цитирайки очевидци.

Няколко десетки демонстранти бяха арестувани днес в Минск в началото на новото седмично шествие, осъждащо считаното за измамно преизбиране на президента Александър Лукашенко, съобщи Франс прес.

Бившата съветска република с 9,5-милионно население е разтърсена от масови протести и стачки от президентските избори на 9 август, които според опозицията са били манипулирани от лидера Александър Лукашенко. Той категорично отрича това, припомня Ройтерс.

Служителите на силите за сигурност на Беларус днес използваха зашеметяващи гранати, за да разпръснат протестиращите в центъра на столицата, както и водни оръдия, за да разпръснат колона от протестиращи, които се насочваха от Спортния дворец към булевард "Независимост", съобщи БТА.

Правозащитната група "Вясна" съобщи, че арестуваните са най-малко 67. Над половината от тях, 35, са журналисти, отразяващи протестите на беларуската опозиция. Сред тях са и имената на четирима кореспонденти на ТАСС, които бяха освободени след проверка на документите, съобщава агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9Ако нямаше, нямаше да изчезне мистериозно тефтерчето на Златанов. Всичките герберски мислители умишлуно съсредоточавате опорките си върху снимките и записите, ама предишните гафове много бързо ги забравихте.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Активист на БСПЩеше отдавна да си обесен, ако в в България имаше хунта...
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същото като в София.И кво?
7
4
 
1
 
! Отговори
Пак ли? преди 3 години
На тези от протестите в Белорус чичо Манфред Вебер им каза от трибуната на ЕП, че изборите са след 4 години, че изборите решават кой ще управлява и, че правителства не се сменят с протести! Какво повече искат - човека разбира от демокрация и щом той е казал, трябва да си се прибират и повече да не протестират.
6
0
 
3
 
! Отговори
I care but you don&# преди 3 години
За мен не е удивително, че българската преса всеки ден осведомява за някакви протестиращи за неизвестно какво в беларус, но в нито един вестник няма нищо за ставащото в Нагорни Карабах! Единственото, което ме учудва е че България стои толкова назад в турските планове. Да видим кой ще бъде следващата турска жертва за освобождаване.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нашите вандали Бойко ги пази с полицията от народната любов...
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, бе! Колко му е да направят нови избори като у нас? Преизбрахме Борисов 2 пъти.И те да го преизберат Лукашенко и да се преключи.
3
13
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
На 2 септември хунтатата арестува 186 !!!
2
7
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
в България заглавието щеше да е "Арестуваха целият протест!" :D
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разтърсвана, масови протести, зашеметяващи гранати... в Беларус може да задържат журналисти, но тука ние им се смеем.