Русия не е съгласна с Турция за Нагорни Карабах

Според Анкара конфликтът може да се реши с военни средства
Обновена: 14 окт 2020 13:03 | 14 окт 2020 13:02, Елка Василева
77
Русия не е съгласна с Турция за Нагорни Карабах
Снимка: архив, БГНЕС

Русия не е съгласна с позицията на Турция, че конфликтът в Нагорни Карабах може да се реши с военни средства, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

"Не сме съгласни с изразената от Турция позиция, която беше неколкократно изразена и от президента (на Азербайджан Илхам) Алиев. Не е тайна, че не можем да се съгласим с изявление, че военно решение на конфликта е допустимо", каза Лавров в интервю за радиостанциите "Спутник", Комсомолска правда" и "Говори Москва".

Още по темата

Той не изключи възможността Русия да изпрати военни наблюдатели съгласно механизъм за контрол на примирието в Нагорни Карабах, но уточни, че Армения и Азербайджан трябва да решат това, предаде БТА.

Политическо решение на конфликта в Нагорни Карабах остава възможно и предложенията на съпредседателите на Минската група към ОССЕ остават на масата - поетапно изтегляне от районите около Нагорни Карабах и надеждна връзка между Армения и Нагорни Карабах до определяне на окончателния статут на областта, каза Лавров.

Той заяви, че Русия смята Турция да свой близък партньор, но не и за стратегически съюзник. "Никога не сме определяли Турция като наш стратегически съюзник. Тя е много близък партньор и в много направления това партньорство има стратегически характер", каза Лавров в отговор на въпрос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин Лавров и ние не сме сьгласни ,с най модерно вьорьжение да вьоражаваш и по малко избльскваш и така 30 години. Да го заселиш с Сирийци и Иракчани и да сьздаеш хомогена фашизирана цирайче.Те си знаеха че рано или кьсно ще се вьрнат изгонените синове.Затова са строили воени сьоражения вместо мир.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вай вай гльтнаха си езика калинките.
47
4
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Кое точно е смешно, тапир смотан?
46
9
 
7
 
! Отговори
муспи преди 3 години
А какво правят тези дива$и на мястото на Византия, някай да ги е поканил?
45
5
 
9
 
! Отговори
42 преди 3 години
До 53Знаеш ли Путин колко го боли сайдера за една шепа *** в Кавказ? Ако пожелае всичките ще ги разсели някъде на майната му в тази огромна страна. В Русия и политиката й почти нищо не зависи от 11 млн.мюсюлмани около 7 на сто от населението.
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турският поток се превърна в малко поточе, а до Нова година съвсем ще пресъхне. Язък дето Боко толкова плонжираше в краката на Путин за да му докаже че от любов към Русия строи Турско-Балканския поток.
43
3
 
20
 
! Отговори
ПСВ преди 3 години
До Констатнин ВеликиА за избитие българи от гръцките главорези в Беломорска тракия нещо да кажеш ?
42
3
 
13
 
! Отговори
ПСВ преди 3 години
До Констатнин ВеликиА за избитие българи от гръцките главорези в Беломорска тракия нещо да кажеш ?
41
17
 
18
 
! Отговори
Констатнин Велики преди 3 години
До ТурчинЗнаем турция как изби към 1 500 000 Арменци 1915г. Така се оправят. Първото Българско царство от 681-1018г. Арменци не е имало. Знаем за избитите и прогонени Българи към 300 000 от източна Тракия от м.07- м.11 1913г. Чисто Български села и градове. Знаем и помним.
40
12
 
7
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Бой по муслитата в региона и по Света!!!
39
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 52"мирясват с дадената им полуавтономия и местно самоуправление."Няма такъв вариант, азерите са турци, а всички знаем какви са те/вие. Когато имате власт над нещо го смачквате до унищожение. Всички които са имали нещастието да са част от тази империя я ненавиждат, били те мюсюлмани или християни. За това арменците обявяват независимост, не е от добро. Точно за това сега се бият с превъзхождащ ги враг, бият се за оцеляване.
38
8
 
15
 
! Отговори
Тираджия преди 3 години
В Армения без да платиш за охрана ще се събудиш по ***.Арменците масово бягат от Армения мечтаят за САЩ и ЕС ,но бягат където могат в дори в България, Азербайджан и Турция . Пашинян ги заварди с тези бонбандировки и военно положение...Заплатите в Ереван са около 200лв/месец.Останаха около 2,5 милиона ...
37
12
 
12
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Самият Путин каза , че Н.Карабах не е територия на Армения!Защо си мислите , че Азерите трябва да го подарят на Армения...ха,ха,хаааааааааа..ВСИЧКО ОПИРА ДО ПРЕНОСА НА ГАЗ ЗА ЕВРОПА И ИНТЕРЕСИТЕ НА ГАЗПРОМ В РЕГИОНА!РУСИЯ ОБАЧЕ , ЩЕ СЕ ПАЗИ ЗА ДА НЕ ПРЕДИЗВИКА ГНЕВА НА МЮСУЛМАНИТЕ В РЕГИОНА!АКО ГО НАПРАВИ ...ТОЛКОВА ПО-ЗЛЕ ЗА НЕЯ!
36
3
 
3
 
! Отговори
vlady преди 3 години
До ПадаряВ Армения има малко над 1% езиди близки до кюрдите и около 0.4% руснаци.
35
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е че Русия се опари от Турция в Сирия и Либия и сега не смее да се обади в защита на Армения. Ако Русия няма ядрено оръжие Турция ще я прегази за няколко дни.
34
7
 
7
 
! Отговори
Историк преди 3 години
При арменските ракетни атаки срещу цивилни в Азербейджан пострадаха и арменски семейства живеещи в Азербейджан.Пашинян е терорист негови хора преди няколко години разтреляха депутатите в парламента на Армения и извършиха терористичен преврат...
33
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решение 1. Азерите печелят войната, избиват, изнасилват и изгонват всичко арменско (към 90%) от "освободената" териория.Решение 2. Азерите не печелят войната, но завземат части от територията където прилагат тактиката от решение 1.Решение 3. Азерите не постигат нищо, но и не губят нищо - следва 15-20 годишна подготовка за осъществяване на горните решения.Решение 4. Азерите губят и биват разоръжени - резултат, арменците продължават да живеят там където са живели от над 1000 години. Избирайте
32
3
 
5
 
! Отговори
Ердоган... преди 3 години
...трябва на момента да се озъпти и принуди да сдаде властта! Иначе ще подпали целият регион и много държави ще изгорят покрай този султан. Ще навреди на милиони. Махайте го овреме! Той е проблемът, никой друг.
31
4
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До АнонименРазбира се че се обърках. Забравих че разликата между зли терористи и добри опълченци е дали говорят на руски.
30
0
 
4
 
! Отговори
Военен брокер преди 3 години
Арменците в Армения нямат нищо общо като манталитет с наще арменци...