Ердоган: Отново открихме газ в Черно море

Общото количество в находището е 405 млрд. куб. метра
17 окт 2020 19:22, Анисия Иванова
109
Ердоган: Отново открихме газ в Черно море
Снимка: БГНЕС

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви за открито ново газово находище в Черно море с обем от 85 млрд. куб. метра газ. Общото количество газ в находището е 405 млрд. куб. метра, съобщи РИА Новости.

По информация на турския „Сабах”, днес държавният глава е посетил сондажния кораб „Фатих”, който през август откри най-голямото находище на природен газ в страната с общ запас от 320 млрд. куб. метра.

По думите му корабът е продължил работа след откриването на първото находище и по време на проучванията е било открито още едно със залежи от 85 млрд. куб. метра газ.

"Откритите в Черно море залежи са най-големият въглеводороден източник в нашата страна досега", изтъкна той.

Според източници на изданието добивът на газ от Черно море е планиран за януари 2023 г., като до 2025 г. годишният дебит трябва да достигне 15 млрд. куб. м. Повечето експерти поставят под съмнение бързината, с която Турция може да започне да извлича „синьото гориво“, както и оценката на количествата, които са открити.

В момента Турция внася почти цялото необходимо ѝ количество природен газ, но откритието обещава да помогне за намаляването на дефицита в страната. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
5
 
! Отговори
кибичкаЧОк преди 3 години
това е смешна цифра 405 млрд.куб , Русия само за 2019 е продала 247 млрд куб , находищата се изчисляват в трилиони куб а не в милиарди, с милиарди може да осигури газ на 5 металургически завода в турция за 5-6 г , не си струва инвестицията
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, ке те боцна с една дебела тръба право в газовия ти резерв, путткоо неочессана!
40
2
 
9
 
! Отговори
ХА? преди 3 години
е днес лирата?Щом го закъса Ердо веднага открива газ.
39
0
 
5
 
! Отговори
умен българин преди 3 години
Докато има боб, ние никога няма да имаме нужда да внасяме газ. Дори може да изнасяме.
38
5
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Има и Други Фактори в Цялата История,Турската Енергетика - 45 % е Зелена Енергия - като -33% е ВЕЦ и 12% е Вятърна, Слънчева и Геотермична. Около 20% е ТЕЦ - на Турски Въглища, и Около - 35% - е на ТЕЦ - На Природна Вносна Газ,Но, До 2 Години Предстои Включване на Около 20 Гигават - Нови ВЕЦ, Вятърни, Слънчеви и АЕЦ - Аккую - 4,8 Гигавата,И Така - Вноса на Газ - Ще Удари Дъното ,Може и да Спре ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на турските сериали/
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само България остана без гас но има газов пъп.
35
12
 
17
 
! Отговори
Я Аллах преди 3 години
На Ердо му върви, защото всяко дело започва с името на Всевишния: Я Аллах, Бисмиллях. Всяка работа започната с тези думи, и ако се покаже упоритост ще донесе успех по волята на Всемилостивия.
34
11
 
7
 
! Отговори
Ей, амуджа преди 3 години
Ровете около Крим. Ще изкарате газ за хиляди години,щото ще има само една двойка от вас в московския зоопарк.
33
12
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Турция - Сега Започна,Миналата година - Взе Корабите,Това е Само Началото,след 2-3 години - може да се окаже, че има повече Газ от Русия,ХА-ХА-ХА-ХААААААААААБраво ЕрдоооооХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
32
1
 
5
 
! Отговори
Диабло преди 3 години
BRAVISSSIMO IMBECCCILE .!. Айде другата седмица пак, овците ще го оценят .!.
31
7
 
6
 
! Отговори
Османчик преди 3 години
Най-голямата европейска държава е Русия.Ай бакалъм...
30
20
 
10
 
! Отговори
Гуантанамо бей! преди 3 години
Вън Турция от НАТО !САЩ ще ги нашляпа ,а Путин ще се кефи в крайна сметка не ошамари Турция заради сваления самолет само заради НАТО !Турция е пред фалит не може да си позволи войни с големите батковци!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До M.I.C. Общо бе. Събираш.
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32 Така е. Но гигантската част от Русия си стои негазифицирана, та дори регеоните дето има находища. За да мине към вътрешна консумация трябва да се разкара Путин. А за това вече няма ресурс. Ако Русия малко от молко живне икономически извън безоколонка, там веднага ще се намеси Китай. Зщо мислиш е насочил ядрени батареи към Москва и произвежда по 10 танка тип99 на ден. Тия танкове да не мислиш, че ще ги пущат в Америка с парашути.
27
11
 
7
 
! Отговори
ХАН АСПАРУХ преди 3 години
Турция откри газ НА БЪЛГАРО-РУМЪНСКАТА ГРАНИЦА.ТОВА БЕШЕ БЪЛГАРСКА АКВАТОРИЯ И ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА.#КОЙ ПРОДАДЕ БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ -ДОГАН ИЛИ БОЙКО ???
26
9
 
22
 
! Отговори
Осман преди 3 години
Еврогейците и техното хранениче-крадливата Гърция газ пикаят и треперят пред най голямата европейска държава-84 милионна ТУРЦИЯ!!
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западът си е запад!Опекъл си е отдавна алъш-вериша с Ердоган!Една Германия....има регистрирани 80 000 смесени германо-турски търговски дружества с годишен оборот 16 милиарда евро,втора позиция........Италия.........годишен оборот с Турция.......6 милиарда евро......очертава се отново за кой ли порден път ние да издухаме политическият,глобален таратор за пореден път!И........чакайте някой,някога от Европа да скочи на Ердогачето или да го игнорират!Може,ама в някакъв по следващ живот!
24
3
 
5
 
! Отговори
M.I.C. преди 3 години
Признавам, че съм лаик, но не разбирам как хем находището е от 85 млрд, куб. метра газ, хем има 405 млрд. Предполагам едното е обема на камерата, а пък другото е газа който може да се извлече. Също така как това се съпоставя с най-голямото открито находище досега от 320 млрд. куб. метра? Новото по-голямо ли е или по-малко
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво мешате Южен поток тука? Четири тръби за великите Сърбия и Унгария. Нали се направи малко понаюг! Сега го вързваме със Сърбия. А сърбите вече се дърпат и искат азерски газ, че по-евтин. Руснаците им се опънаха, скараха се, Вучето отиде като виновен ученик при Тръмп да проси пари, а заради Великия Китайски кредит, наместо руски С300 купиха китайски. Земете да се освестите.