Руски учени установиха: COVID-19 има 80 мутации

"Вектор" работи за обща ваксина против грип и коронавирус
22 окт 2020 08:40, Нели Христова
46
Руски учени установиха: COVID-19 има 80 мутации
Снимка: БГНЕС

Руският научен център по вирусология и биотехнологии "Вектор" е установил над 80 мутации на новия коронавирус, но те не влияят на ефективността на разработената от института ваксина срещу COVID-19, съобщи ТАСС.

"Център "Вектор" провежда допълнително широки изследвания на генетичната променливост на новия коронавирус на цялата територия на Руската федерация...Постоянно извършване пълно геномно секвениране и откриваме мутации. Досега сме открили над осемдесет, които не фигурират в международните бази данни. Но тези изменения не са критични и не влияят на ефективността на създадената от нас пептидна ваксина", заяви Ринат Максютов, генерален директор на центъра.

На 24 юли "Вектор" получи разрешение за клинични изпитания на своята потенциална ваксина "ЕпиВакКорона" върху доброволци.В средата на октомври ваксината беше регистрирана и до края на месеца трябва да приключи последната фаза на клинични изпитания върху 40 000 доброволци. Това е втората регистрирана руска ваксина след "Спутник V" на института "Гамалея".

Максютов съобщи още, че в центъра работят върху създаването на обединена ваксина против грип и COVID-19. Преди това и от "Гамалея" обявиха, че работят по подобен проект.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вектор, за разлика от Гамалей са сериозни хора, северни. Освен това имат генетична лаборатория с американски секвенсери. Мисля, че е единствената за Русия.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да са 80.Може пък да са 81.Едва ли някога ще разберем със сигурност.Квото ни кажат - правим се че вярваме.
33
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Totenkopfпо-голяма шега е да вярваш на немските учени от пастьор дет до началото на месец Май твърдяха, че няма полза от маските... и изведнъж казаха, базирано на старо проучване на холандците, че имало.По-големи шегаджии са единствено холандците, дето направиха същото с 2 седмици закъснение.ПП. значещите лекари в болниците им през цялото време съветваха всички да носят маски, но пастьор са все пак поръчкови учени на правителството, а не лекари.
32
2
 
9
 
! Отговори
младеж от герб преди 3 години
Нашите партньори от сащ , заедно с Росен Пл. и С.Паси ни лекуват с белина - най ефикасното за сега !
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
единствената мутация е в главите ви.
30
15
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
"Руски учени" Хахахахах това някаква шега ли е ?
29
3
 
10
 
! Отговори
Тиква преди 3 години
Слава на Русия, слава, Хиени и кравари да започнат плюене Сега, бяхте подли и завистливи винаги.
28
12
 
8
 
! Отговори
Микрон преди 3 години
Руски алкохолиците не стават за нищо, само за пиене водка и това е.
27
4
 
10
 
! Отговори
DR преди 3 години
Това същите учени ли са, които направиха и ваксина!? Ясно....
26
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Противошапната ваксина действа срещу минимум 160 мутации. Доказано от гинеколог вирусолога ВВПутин.
25
8
 
9
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
"Сигурен съм, че руската ваксина само да се появи тук ще стане хит на пазара"Брато, освен младите рускинчета на морето нищо друго руско не съм виждал хит на пазара.
24
4
 
7
 
! Отговори
Въртокчо преди 3 години
Както върви българска истинска ваксина ще се появи на бял свят преди руската. На последната и пречат сега мутациите на вируса. Смешковци, на калпавия ... знае се какво му пречи.
23
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руски учени установиха: COVID-19 има 80 мутацииКато прочета руски и загубвам доверие и желание да чета по-нататък.
22
11
 
7
 
! Отговори
До руските тролчета преди 3 години
Мутациите "станаха много" защото руските ваксини се оказаха пълен блъф. - Те не действали следствие мутациите на вируса. Съвсем скоро ще видим истинска ваксина произведена от истинска лаборатория на хиляди километри от Русия.
21
4
 
8
 
! Отговори
САЩ СА ЖАЛКИ преди 3 години
все първи в света, пък досега само са първи по брой заразени и починали. Ама едно е да правиш бойни отрови и въпреки 1500 биологични военни лаборатории свръхсекретни в 44 страни по света, където местни не припарват, друго е да създаваш лекарства. Парите идват от Пентагона. Така , че е ясно кое е с предимство
20
10
 
9
 
! Отговори
Вече са малко смешни преди 3 години
Уж руснаците създали ваксина пък повече от три месеца не могат да започнат да я произвеждат !Ами то тогава и нашите български учени са създали ваксина - вече имат работещ прототип и по модела на руснаците това е достатъчно да твърдиш, че имаш ваксина - без да я произвеждаш !
19
2
 
2
 
! Отговори
Джо преди 3 години
И ваксина за *** бият на руснаците, а те си траят. :)
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая световноизвестна "група руски учени"...чудеса прави. Още преди Сталин да умре направи ваксина за ковид-19, какви ли не други пробиви в медицината и нАуката са направили
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТИКВОНТИЙ ЧАКАШ ЛИАма, чакай малко, вие нали разправяхте, че тия самолети били само фантазия и никога нямало да ги видим? Какви са сега тия приказки за това, че евентуално можело да дойдат?Нещо? М?
16
4
 
12
 
! Отговори
ТИКВОНТИЙ ЧАКАШ ЛИ преди 3 години
разрешение от САЩ или поне от МУСТАФАТА да направиш заявка за руска ваксина. Или може да умрем, но ще чакаме американската. Като със самолетите Ф16, дето ще полетят може би след *** на твоето управление...Ако не фалират дотогава САЩ и си задържат парите, дето им предплати