След забраната за аборти в Полша: Протести и сблъсъци по улиците

Полицията използва лютив спрей срещу недоволните граждани
23 окт 2020 23:15, Красимир Ангелов
110

Протести и сблъсъци в Полша след решението на Конституционния съд да забрани абортите, дори и при тежки дефекти на плода. Полицията използва лютив спрей срещу недоволните граждани. Най-малко 15 души са задържани.

Забраната на абортите при малформация на плода предизвика гнева на поляците. Хиляди излязоха на протести в редица градове, включително Варшава. Демонстрацията в столицата започна от съда и стигна до дома на Ярослав Качински - лидерът на управляващата националконсервативна и евроскептична партия “Право и справедливост”. Там се стигна и до сблъсъци с полицията.

Законът в страната позволява аборт само при изнасилване, кръвосмешение или ако животът на майката е застрашен. Това са само два процента от всички случаи. Според проучвания всяка година 100 000 жени търсят помощ за аборт в чужбина, за да избегнат строгите ограничения.

"Тук съм, защото смятам, че имам фундаменталното право да реша дали да родя дете, или не. "Право и справедливост" ни отнемат гражданските права и най-лошото е, че в случай на нежелана бременност има момичета в малките села, които дори могат да загубят живота си", сподели демонстрантка.

Според протестиращите съдебното решение е взето с натиск от страна на управляващите, чийто електорат е съставен предимно от ревностни католици. Законът беше остро разкритикуван и извън Полша. Съветът на Европа го определи като "тъжен ден за правата на жените".

Част от полските граждани обаче подкрепиха закона. Такъв е случаят на привържениците на организацията "Не на абортите", откъдето заявиха, че Полша е пример за цяла Европа, съобщава Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
13
 
! Отговори
анонимна преди 3 години
Работя само с мъже и твърдя, че повечето аборти се правят точно защото не искали да се вържели с някое бебе! Да не били луди да не си гледали младините, а сега тук точно мъже врещят против абортите?! Ище обвиняват, че жените се ши....ли с когото им падне?! То бива лицимерие, но толкова!?
57
5
 
10
 
! Отговори
анонимна преди 3 години
Какво се нщракали минуси на една жена? Всичкит ми познати мъже изключително искат само момчета, защото признават, че животът на жените е отвратителен в немалко отношения, все още е подчинен и най-малкото казват, че всеки с малко ум може да ги пребие когато си иска, а те трябва да се свиват като мижитурки, ако искат да живеят изобщо? Цитирам буквално!
56
4
 
9
 
! Отговори
До една жена преди 3 години
Да говориш за която и да било група хора, поставяйки ги под общ знаменател по силата на някакъв общ признак, в случая мъжете, е много слаб аргумент и нищо друго освен напън за безпомощна политика на идентичността. Когато някой говори така сумарно и суперсимплифицира - мъжете-са-еди-кви-си, жените-са-еди-какви-си, софиянци-са-еди-какви-си, младите-са-еди-какви-си и т.н. словесен гарбидж, едно е ясно - каквато и позиция да се опитва да изложи, няма валиден аргумент.
55
10
 
15
 
! Отговори
Много преди 3 години
Много мъже са си чиста грешка да се занимаваш с тях и ако стане беля-естествено, че ще го махнеш. Невинаги си личи, че са негодни за бащи и семейство от началото на отношенията. Твърдо "ЗА" абортите по всякакви причини! Никой няма право да се бърка в живота на другите, колкото и да ви се иска :) На неосъщестени аборти не слушам глупостите :D
54
7
 
7
 
! Отговори
анонимна преди 3 години
Аборт само в първия месец, защото тогава човек няма. иначе и сперматозоидите, и яйцеклетките са половин човек по принцип. Какво правим тогава според маниаците против аборта? Трябва да има компромисно решение и да се защитават правата на жените! Много мъже искат безгласни букви, но това свърши! Някакви бавноразв.......се тук ще ме пращат до печката!? Там с катинар може само собствените си дъщери!!!!!
53
11
 
9
 
! Отговори
До анонимна преди 3 години
Жените не трябва да отказват секса. Напротив! Трябва да правят секс, нo с мъж когото обичат, готови са да изживеят живота си заедно и мъж, чието бебе няма да убият ако забременеят след секса. Секса е даден от Бог. Бъдете плодовити и се размножавате е Божието послание в Библията (Book Of Genesis). Всичко друго е Луциферианска глупост, водеща до разруха и душевна смърт.
52
8
 
5
 
! Отговори
една жена преди 3 години
Оставете мъжете да решават - като начало ще забранят всякакви аборти, независимо от какво е бременността, а после почти всички ще искат само момчета. Така веднъж завинаги ще им се затрие генът.....
51
2
 
7
 
! Отговори
Flat Earth Bg преди 3 години
Съжалявам, че ще наруша комфорта на някои хора, а други сигурно ще отхвърлят с лека ръка написаното от мен. Че дори и ще ме осмеят. Както и да е: 1. Земята е плоска, неподвижна повърхност, (такава, каквато я усещаме със сетивата си), център на вселената, създадена от Създателя2. 11 Септември беше активно мероприятие на МОСАД и филиала им ЦРУ3. Ваксините са оръжие за контрол над масите 4. Абортът е убийство 5. Исляма не е религията на мира6. НАСА лъже, никой, никога не е ходил на Луната
50
6
 
10
 
! Отговори
анонимна преди 3 години
Жени, отказвайте секс! Всички поддръжници на забраните марш при надуваемите кукли, но все пак аборт да се прави само в краен случай! Забраните не водят до нищо добро!
49
7
 
9
 
! Отговори
Грегориани преди 3 години
Секса без цел създаване на поколение е по дефиниция Содомия, толкова натрапвана ни за нормалност от Холивуд и Мейн Стрийма. Когато си даде човек сметка за това, разбира и къде е същността на проблема с абортите. Той е резултат от моралната деградация и упадък.
48
13
 
12
 
! Отговори
Не на абортите! преди 3 години
Абортът, както и да го замаскират с думи и оправдания, е убийство на беззащитно бебе! Невинна душичка! Няма по-сатанинско дело от убийството на неродени бебенца, което е дефакто ритуалното убийство на деца, описано в Юдейския Талмуд. В деня на Страшния Съд майките, убили децата си чрез аборт, както и лъже-докторите, които са били физическите палачи, ще бъдат изненадани много силно. Ще имат много грехове да плащат!
47
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както написах по долу.....забременях от Сирос онлайн :)
46
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа сорос пишел закони и в Полша за бременни. Хахаха болни типове върви си вземи дозата
45
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джордж Сорош и метастазите му правят това, което правят най-добре - организират протестиМърляч това за закуска ли ни го сервираш.?
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над 120 000 са абортите в Полша годишно освен търсещите съдействие в чужбина!И все пак не ги забраняват напълно. Тези които реално имат нужда са пощадени, но онези които си развяват фустата с нашите и международни гринговци под ножа.
43
10
 
15
 
! Отговори
Mдаа преди 3 години
Джордж Сорош и метастазите му правят това, което правят най-добре - организират протести! Не харесват факта, че Полша възвръща нормалнистта си като нация, забранявайки убийствата на бебета с цел Сатанински еврейски ритуали, източване на кръвта им и продаване на органите им. Според вас, защо евреи-сатанисти, като Евелин Ротшийлд и Дейвид Рокфелер живеят по 100 и кусур години? Колко мислите сърца, дробове и бъбреци от деца се култивират и отглеждат за тях?
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А се оплаквате, че в България било зле, а ...?!
41
0
 
3
 
! Отговори
до 62 преди 3 години
Да я обръснеш или не е все тая.Нещо в нея влиза, а това което излиза е за твоя сметка според полския закон.
40
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой, на когото му е накърнено "гражданското право" да убие шумния си съсед, няма ли също да излезе на протест?!?
39
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия къде са против абортите ако им разпределят финансовите издръжки на нежеланите отрочета, бързо ще клекнат.