Заради Ердоган Париж отзовава своя посланик в Анкара

Коментарите му за психичното здраве на Макрон - "брутални", "агресивни"
Обновена: 25 окт 2020 15:03 | 25 окт 2020 10:40, Камелия Цветанова
284
Заради Ердоган Париж отзовава своя посланик в Анкара
Снимка: БГНЕС

Париж отзовава своя посланик в Анкара, след като държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган разкритикува политиката на Еманюел Макрон по отношение на исляма и заяви, че френският президент се нуждае от „психическо лечение“, предава "Фокус" като цитира Bloomberg.

Още по темата

Подобни "ексцесии" и "грубости" от страна на Ердоган са „неприемливи“, подчертаха в изявление от Елисейския дворец, като поясниха, че за първи път отзовават дипломат от Турция.

"Настояваме Ердоган да промени курса на своята политика, защото той е опасен", допълват властите.

Напрежението между Франция и Турция ескалира в последно време. Макрон отдавна критикува Ердоган - от намесата му в либийската гражданска война до ролята му в спора за Нагорни Карабах и стремежа му да извършва сондажи в Източното Средиземноморие.

Коментарите на турския лидер бяха отправени след убийството във Франция на учител от ислямист, последвано от обещанието на Макрон да предприеме репресии срещу радикалния ислям.

Според изявлението Ердоган не е изпратил съболезнования или предпложение за подкрепа на Париж след убийството.

Представител на Елисейския дворец нарече коментарите за психичното здраве на Макрон „брутални“, „агресивни“ и "атака срещу френските ценности". Службата отбеляза, че отзоваването е "силен дипломатически сигнал".

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
8
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Най-голямата грешка на Турция е, че са ислямска държава. Ако бяха приели християнството вместо исляма щяха да са в пъти по-добре, приети и уважавани от останалия свят. Сега Ердоган се ежи на останалия свят, за да им покаже колко велик е. Ще свърши като някои други диктатори в канала . Турция икономически отслабва и скоро ще гледаме сеир .
162
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа да унищожи това бясссно куче докато не е направил повече поразии ... Икономически разбира се . Те сами ще се самоизядат в Анадола ..., Няма такава сссганнн !
161
6
 
15
 
! Отговори
До 179 преди 3 години
Безнаказано ? Почакай да видиш какво ще се случи . Този бесен ****с се дърви , за да повдига имиджа си пред клетите турци. Малко време му остава.
160
7
 
17
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Всички европейски държави, засегнати от ислямизма трябва да последват примера на Макрон. Икономически ще смачкат Турция , спират инвестициите , спират износа на турски стоки до Европа , тогава кучето Ердоган ще клекне. След американските избори Ердоган ще бъде изолиран заради руските оръжия . Арабските лидери го ненавиждат заради агресивните му претенции да е лидер.
159
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И все пак има нещо забавно в това как Ердоган успява да се "дърви" безнаказано на Цялото Западно Войнство. Не всеки може да си го позволи, нали?
158
2
 
2
 
! Отговори
Русофил+ преди 3 години
Да бе, и Русия щеше да гледа с скръстени ръце как Турция и България мачкат Гърция и Сърбия тогава..........
157
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
172 Защото е очевидно, че ти си лудия, виж колко хора във форума мислят така.С това"Ха, ха, ха", с твоя злобен, примитивен национализам, перчене и лъжи, ясно е, че не си нормален.
156
8
 
11
 
! Отговори
Гост+ преди 3 години
По времето на Балканската война, България можеше и трябваше да сключи сепаративен мир с Турция. Тя ни е предлагала това при много изгодни за БГ условия. Така Гърция и Сърбия нямаше да могат да ни измамят и България да преживее най-тежката си Национална Катастрофа. Нещо повече, при такъв сепаративен мир, Турция щеше да "смачка" Гърция, Сърбия да се скове от ужас и България можеше да прибере всички територии населени с българи. Още една недалновидност на Фердинанд и управляващите в БГ тогава.
155
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
173Днес така, но утре, кой знае? Всяко нещо е до време.
154
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
170 Кажи това на лудиядето 165... се смее непрекъснато И раси омразна.След едно ембарго, д...е да ви е яко, барабар с Ердоган.Българските турци, каквото си посей ат, това ще жанат.
153
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААЗащо ли не те приберат във Карлуково,там ще ти позволят да се изевяваш по всички въпроси?
152
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
165 Който иска война, накрая ще си я получи.Но първо пълно ембарго и исключване от западната банкова система, след това блокиране в НАТО, от военни действия, дори няма да има нужда.
151
16
 
12
 
! Отговори
Не мразете преди 3 години
Не мразете Турците в България , защото те обичат България.Не мразете Турция, народа не ви мрази, напротив обича българите.Но ако разберат за омразата д***** да ви е яко.
150
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
165 Само ментално нездравите и комплексираните, наранени от истината, се смеят непрекъснато, като теб.
149
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
165 "Който нож вади, от нож умира".
148
1
 
4
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН до 165 преди 3 години
По-добре се скрий, защото си.... няма да казвам думите, за да не обидя...... Има Държави с които въобще не е добра идея да си помисля да воюва, а доста от тях са врагове на "Ердоган", за тези факти въобще не си запознат, защото някои неща са ти дошли в повече......
147
2
 
3
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН до 161 преди 3 години
Тези Държави ги знаеш само от уроците по география, а какви са взаимоотношенията е друг въпрос, а да не говорим във военно отношение на какво ниво са......
146
9
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Ердоган Иска да Воюва ,Разработва Около 700 - Нови Оръжия,Иска Да Ги Тества Някъде, и Армията е Вече Професионална - на 500 000 - войничета , Плаща Заплата - иска да ги Използва ,Да Работят- да си заслужат заплатата.Кюрдите и Гюлен ги смачка, В Сирия се Налудува, в Ирак се Налудува, с Армения - Всеки Един Момент - Приключва - останаха 3 града. В Либия Лудува.Като Нищо - ще подпука Французите в Африка,Или ще нападне Гърция - ако намери повод .Иска Война ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
145
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
159 Щом мюсюлманите отиват да молят за помощ Христос, значи Аллах ги е изостави и заслужава присмех.
144
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
161 Луд умора нямаш. Още ли не са те прибра ли в психодиспансера? Рекламираш по най-лошия начин Турция и мюсюлманите. Така че, от там може да те "възнаградят" по-напред.