Поредно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах

САЩ са разговаряли с двете страни в конфликта
26 окт 2020 08:58, Елка Василева
24
Поредно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах
Снимка: архив, БГНЕС

Хуманитарното спиране на огъня влезе в сила в Нагорни Карабах. За споразумението беше съобщено снощи в съвместно изявление на Държавния департамент на САЩ и правителствата на Армения и Азербайджан след преговори във Вашингтон.

Заместник-държавният секретар на САЩ Стивън Бийгън е разговарял с външните министри на двете страни. Те са потвърдили ангажимента си за спазване на хуманитарното спиране на огъня, договорено в Москва на 10 октомври, предаде БНР.

Още по темата

От подновяването на конфликта за Нагорни Карабах Баку и Ереван сключиха две хуманитарни примирия, които бяха нарушавани почти веднага. В четвъртък се очаква външните министри на Армения и Азербайджан да обсъдят темата в Женева.

Малко след влизането в сила на днешното прекратяване на огъня и Азербайджан и Армения съобщиха, че ще спазват постигнатото споразумение. В съобщение от Министерството на отбраната на Баку обаче беше посочено за нарушаване на примирието от арменска страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
3
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Ердоган - ти и в Турция, и в България и на Марс ще си бъдеш все същия - крив и миризлив ***, опинец с реваншистки мечти и нищо повече. Живей си жалкия животец в мечти за неща които никога няма де ти се случат. По голямо наказание и сам не можеш да си измислиш.
8
7
 
7
 
! Отговори
Баку преди 3 години
Нагорни Карабах е Азербайджан
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължава мюсюлманина да ми говори : " Аз съм в голям грях, понеже не съм спрял бирата, как да не съм толерантен". Караше хората да почват работа в 6 сутринта , а то навън беше мокро и тъмно, те до 8 реално нищо неможеха да свършат,а той реално ставаше от сън в 7. Иначе бил много толерантен. Да ви таковам и религията смотана ако така си учите хората да се държат и да се отнасят към другите култури.И не сте унищожили света , единствено понеже сте куци коне в червата си.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работих в немска компания с египтянин, ревностен мюсюлманин. Отказа промоция на чернокож, понеже черните ставали само за роби. Азиатците всички трябвало да бъдат избити, понеже те нямали богове, някаква си статуя неможе да е бог.Споделих наблюденията си е началника си немец, реакцията му беше "о имаме си suicide bomber на ръководна позиция.Привикахо го да си поговорят.Оня се връща и ми казва "бил съм нетолерантен,лъжа,аз давам на подчинените ми да ядът свинско и да пият бира а това е грях".
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Ердоган лум пените налазиха форума. От това да си генетичен лош матрял по - лошото е да си фен на Ердоган.
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагорни Карабах е Азербайджан
3
12
 
5
 
! Отговори
Ердоган преди 3 години
следваща спирка Родопите Смолян и Кърджали
2
2
 
6
 
! Отговори
От Карабах преди 3 години
Няма оправия там. Войната ще продължи.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете ги да се бият, иначе никога няма да се разреши тоя конфликт. Циреят не минава докато не излезе гнойта от него.