Как ще се справи Европа с терористичните атаки?

Толерантност или терор - говорят експертите
32

Толерантност или терор? Как ще се справи Европа с атаките на радикализираните екстремисти?

"Европа е много назад от всичко, което се случва. Няма да можем да се справим с това, което предстои. Имаме много различно мислене от арабското и мюсюлманското. Ние не можем да наложим европейското мислене върху мюсюлманите и да им кажем как да живеят", заяви журналистът Мажд Алгафари в ефира на "Денят ON AIR".

Експертът по международна сигурност Димитър Гърдев изрази мнение, че Австрия се справя сравнително добре с овладяването на терористичната заплаха.

"В Ница терористът е дошъл от Северна Африка, докато този във Виена е роден там. Австрия се справяше донякъде добре с нещата. Страната взе много сериозни мерки срещу разпространяването на радикални идеологии. Тяхното Министерство на културата задължи имамите да се явят на изпит. Всичко се случва на немски език там. За този терорист имаше сигнали. Курц реформира из основи службата за сигурност на Австрия, защото се оказа, че тези сигнали не са били отчетени. Терористът е бил с албански произход", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Алгафари от своя страна каза, че ситуацията с гетата в Европа е изключително сложна и интегрирането на тези хора към всекидневния живот на европейците е много трудоемко. По думите му има много неправителствени организации, които насърчават този проблем. Според него хората в гетото имат еднаква идеология, начин на живот, обичаи, традиции. Той изтъкна, че полицаите не смеели да влязат в което и да е ромско гето у нас, защото се страхували.

Димитър Гърдев пък изтъкна, че трябвало да се вземат мерки в две насоки.

"Това, което виждаме като спор между президента Макрон и Ердоган, е нещо като преднамерена екзалтация. Трябва да има мерки в две насоки. Едната е в културно-информационен аспект. Другата трябва да бъде в дългосрочен план - сериозната работа на службите за сигурност. В САЩ, Русия и Израел имаше много сериозни атентати. Заради превантивната работа те намаляха значително. В исляма има много секти - голяма част от мюсюлманите не признават салафизма и уахабизма", обясни експертът.

Мажд Алгафари допусна, че службите за сигурност в Европа са подценили терористичната заплаха като цяло. Те знаели за какво става дума, но не се справяли достатъчно добре. Според него недостигът на кадрови ресурс можел да бъде обяснение за този феномен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
6
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Докато Европа е в ръцете на талмудистите и казино играчите - няма никаква надежда за някакво по добро бъдеще!!!
18
1
 
8
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Като се наведе и се хване за палците.
17
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
решението на тези и подобни проблеми е просто - военно положение. но не е приложимо засега. все още. всяка държава си има жандармерия. има си специални части. много бързо могат да въведат ред.
16
1
 
12
 
! Отговори
до вуте 8 преди 3 години
Бъркаш щатите, Русия и турция са две противоположности и сравнението ти е смешно.Русия е огромна държава с ядрен потенциал за сдържане на всички останали, а турция си е само един регионален анадолски нужник.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баба меркел ще спретне гей парад и ще се справят.
14
0
 
3
 
! Отговори
Кромуел преди 3 години
да шият кадифени ръкавички,за кара-бин-ерите
13
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
Със турци, араби, иранци и сирийци- Ислямисти трябва да сте толкова ТОЛЕРАНТНИ както те са били спрямо хората живели в ВИзантия( християните) и Персия( вярвали в зороастризъм).. Ислямските змии са изяли и изтре.били всички други там и затова сега в Иран и Турция има САМО Ислямски змии..
12
0
 
9
 
! Отговори
2 преди 3 години
Затуй и ние трябва да правим с тях както е правил Влашкия цар- Дракула. Оня набучвал на колове Ислямистите. Кола влизал през гъзза и излизал през устата на Ислямската змия.. Така когато за ВТОРИ пореден път Ислямистите нападат Влашко( Румъния през 15 век), Ислямистите видяли цяла гора от набучени на колове Ислямски змии и избягали обратно.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
както испанците са се справили с ервеите навремето - 1 месец и който не е станал християнин - на дръвника или в чужбнина.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а си к-ре-тените сте.
9
0
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
С плюшени играчки и знамена с цветовете на дъгата.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като набере и унищожи близките им. Поне да ги изхвърли. Те са тук да цоцат.
7
6
 
7
 
! Отговори
SS преди 3 години
Точно определение какво е тероризъм няма.По същество това е вид ирелигулярна ( партизанска) война! Тя бива градска,и такава с въоръжени формации по гори и планини.Често ръководителите на съпротивата пренасят войната на територията на противника.Как ? С терор . Всявайки страх у населението.Истината е че срещу партизанска война няма измислена стратегия.Формите са безкрайно много.И не зависят от междунар конвенции или обичайте за водене на война.(Да научите нещо от SS ).
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гнусарите - вън в държавите си. Това е решението.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не разкара муслиманете - нема да се справи.
4
2
 
11
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Русия и Турция имат много добър подход със справяне с терористи...Цялата рода на джихадиста е виновна... Еуропата на джендърите с мечетата е бита карта... Либерастията, ще затрие запада...
3
0
 
7
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Без силно редуциране на броя на мюсулманите няма да се оправят нещата!На практика всеки съмнителен трябва да бъде изгонен от Европа,а външните граници да се охраняват строго!И НИКАКВИ мигранти!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа на първо място трябва да изгони и осъди всички либерастки клонинги на американската пропаганда в това число и настоящата блумбърг .
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шивашките цехове да не ми шият некви *** маски, а ударно да се започне шиене на мечета. Само това ще ни спаси