Пребиха председателя на арменския парламент

Животът му е вън от опасност
10 ное 2020 10:26, Петя Славова
103
Пребиха председателя на арменския парламент
Снимка: БГНЕС

Председателят на арменския парламент Арарат Мирзоян пострада от ръцете на участниците в безредиците във вторник вечерта в центъра на Ереван. Премиерът на републиката Никол Пашинян съобщи това във Facebook.

"Някаква измет е пребила Арарат Мирзоян. Сега него го оперират, нищо не застрашава живота му", каза ръководителят на правителството.

Още по темата

Действията в Eреван бяха предизвикани от подписаното вчера заявление между руския президент Владимир Путин, азербайджанският лидер Илхам Алиев и арменският премиер Никол Пашинян. То обявява пълното прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах. По-специално руският лидер заяви, че азербайджанската и арменската страни ще останат на заетите си позиции, а в региона ще бъдат разположени миротворци от Руската федерация. Освен това Баку и Ереван трябва да обменят затворници и тела на мъртвите.

Република Азербайджан и Република Армения остават на заетите от тях позиции. Миротворческият контингент на Руската федерация се разполага по линията на контакт в Нагорни Карабах и по коридора, свързващ Нагорни Карабах с Република Армения, се подчертава в нарочно изявление на руския президент Владимир Путин.

В него още се уточнява, че вътрешно разселените лица и бежанците се завръщат на територията на Нагорни Карабах и прилежащите райони под контрола на Върховния комисар на ООН за бежанците.

Всички икономически и транспортни връзки в региона са деблокирани, заявява Путин. Контролът върху транспортните комуникации се осъществява, inter alia, със съдействието на властите на руската гранична служба.

Според думите на руския президент постигнатите споразумения ще създадат необходимите условия за дългосрочно и мащабно уреждане на кризата около Нагорни Карабах на справедлива основа и в интерес на арменския и азербайджанския народ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
6
 
! Отговори
Турчин преди 3 години
Ох олицетворение на армения. Да взимат автоматите и на фронта. Какво атакуват парламента, седнали да гледат сеир те им изтрепаха сумати младежи. Загубата щеше да е катастрофална за армян. Скапани хора. Сеирджии
42
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До али"Турция - спече ли си сухопътна врузка през Нахчиван-Армения-Азарбейджан до Каспийско море и другите Турски Републики".......Абе, неграмотен чоджук! Какви други "турски републики"? Научи най-накрая, че едно е турско, друго - тюркско! Турците сте част от тюркското езиково семейство. Последни сте дошли в Европа и толкова бели сте направили, че никой не ви обича! Не ни дразни, тамам позабравим за зулумите ви и някой като теб ни дращи по коричките от раните!
41
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да го обесят файда няма. Армения загуби. Ивода: Която държава разчита на Русия губи и яде бой.
40
4
 
1
 
! Отговори
Познат сценариий преди 3 години
Турците свалят руско летало - плащат си милярди и се извиняват и войната тутакси свършва...на клъч.Дали ще го гледаме трети път?
39
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 38 ЧебурашкаДооста си зле с мисловната дейност и с инфото което е много важно нещо ! Първо руснаците не помагаха за щото не бе нападната Армения по договор а територия която е завзета от арменците преди години от Азерите. Второ всички на края отиват за помирение при политик номер едно в света Путин. Свери си часовника защото нещо е остарял като любимеца ти Сорос.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Хафтар в Либия с какво разсърди руснаците? Защо едва смогнаха да евакуират останките от Вагнер и го оставиха на произвола на съдбата?
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а чудиш ли се защо Турция се биеше за АзербайджанНе съм страна в спора, мисля логично! Каквито ги прави Русия, такива и Турция. Но Турция не води преговори от името на Азербайджан.
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Турция има много красиви места и даже диктаторът Ердо не би искал да станат на пепелища и остъклени пясъци!Забравете Крим - той е руски и ще е руски, "пока Земля еще вертится"!
35
4
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЛИ? преди 3 години
До грозната американска Чебурашка"Арменците винаги са разчитали на Русия срещу азерите но видяха, че руснаците не могат да им помогнат. Това е истината."Истината е че заради такива като тебе във властта Руснаците оставиха Арменците да си получат заслуженото - ето това е истината.А това и нас ни чака....
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а чудиш ли се защо Турция се биеше за Азербайджан
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се, защо Русия преговоря от името на Армения!?
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Армен БогосянТогава ще видим само петите на бързо бягащи папуци на неблагодарници, били някога "...останка нищожна от винаги храбър народ-мъченик", а сега станали много умни, ама забравили доброто!
31
4
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен.... Пашинян доскоро се ебаваше с руснаците, а сега плаче.... Арменците винаги са разчитали на Русия срещу азерите но видяха, че руснаците не могат да им помогнат. Това е истината.
30
2
 
5
 
! Отговори
Гарабед Киркоров преди 3 години
Франция наистина обеща да ни помогне. Ще ни дадат френски паспорти когато султана реши да закрие Армения.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабикян така и не отиде да защити народа си.
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със съюзник като Русия така става - взимат ти всичко.
27
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Следващият ход на башбакан Ердоган ще бъде да прати миротворци в Крим"с какво ще ги прати, с лирата за 20 стотинки ли :)))) това не ти е турски сериал пич
26
4
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... След като се нахапаха ръката която ги пазеше.... Как са я нахапали? Лижат руските *** от ляво на дясно а не от дясно наляво, заради това ли? Най-голямата руска военна база в Кавказ е в Гюмри, Армения за твое сведение.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Все биеш и все бит ходиш.
24
6
 
3
 
! Отговори
Али Реза преди 3 години
Следващият ход на башбакан Ердоган ще бъде да прати миротворци в Крим. Той още от самото начало заяви че не признава руската анексия и че в Крим има жизненоважни турски интереси. Ще стане интересно.