Пребиха председателя на арменския парламент

Животът му е вън от опасност
10 ное 2020 10:26, Петя Славова
103
Пребиха председателя на арменския парламент
Снимка: БГНЕС

Председателят на арменския парламент Арарат Мирзоян пострада от ръцете на участниците в безредиците във вторник вечерта в центъра на Ереван. Премиерът на републиката Никол Пашинян съобщи това във Facebook.

"Някаква измет е пребила Арарат Мирзоян. Сега него го оперират, нищо не застрашава живота му", каза ръководителят на правителството.

Още по темата

Действията в Eреван бяха предизвикани от подписаното вчера заявление между руския президент Владимир Путин, азербайджанският лидер Илхам Алиев и арменският премиер Никол Пашинян. То обявява пълното прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах. По-специално руският лидер заяви, че азербайджанската и арменската страни ще останат на заетите си позиции, а в региона ще бъдат разположени миротворци от Руската федерация. Освен това Баку и Ереван трябва да обменят затворници и тела на мъртвите.

Република Азербайджан и Република Армения остават на заетите от тях позиции. Миротворческият контингент на Руската федерация се разполага по линията на контакт в Нагорни Карабах и по коридора, свързващ Нагорни Карабах с Република Армения, се подчертава в нарочно изявление на руския президент Владимир Путин.

В него още се уточнява, че вътрешно разселените лица и бежанците се завръщат на територията на Нагорни Карабах и прилежащите райони под контрола на Върховния комисар на ООН за бежанците.

Всички икономически и транспортни връзки в региона са деблокирани, заявява Путин. Контролът върху транспортните комуникации се осъществява, inter alia, със съдействието на властите на руската гранична служба.

Според думите на руския президент постигнатите споразумения ще създадат необходимите условия за дългосрочно и мащабно уреждане на кризата около Нагорни Карабах на справедлива основа и в интерес на арменския и азербайджанския народ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Руските миротворци освен груз 200 друго не докарват"руските миротворци издърпаха Сирия от мръсните ръце на американските "умерени" терористи, ако си го проспал
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този питекнтроп Пашинян доскоро се ебаваше с руснаците, а сега плаче за помощ! Русия няма да остави важната си база в Гюмри никога! Все пак В.В.Путин е голям дипломат! Ще успее да примири арменците и азерите! С последните никога не е имал проблеми.
21
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Руските миротворци освен груз 200 друго не докарват.
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има предсказание, че Турция ще навлезе в Гърция и България, което ще бъде краят и. Сложен от Русия, разбира се
19
5
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Българин..... чакайте и вие като Арменците помощ от НАТО!..... Арменците никога не са чакали помощ от НАТО бе приятелю русофилски. Чакаха помощ от Русия защото имат договор с тях. На руснаците им казаха, че ще се задействат само когато боевете са на арменска територия. Нагорни Карабах се води азерска територия окупирана от арменците.
18
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Абе ей!Тия дето си разиграват коня са ни съседи а вие злорадствате!Ако се обърне към родопите - чакайте и вие като Арменците помощ от НАТО!Единствено руснаците както се вижда - само със една бойна единица могат да спрат война за един ден!
17
5
 
1
 
! Отговори
Армен Богосян преди 3 години
Следващата ще е България, защото имперският натиск върви по линията на най-малкото съпротивление!
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Руските миротворци имат едно много неприятно качество - докарват американците до истерия и понякога до страхова психоза. Помним Косово, помним Сирия...
15
1
 
13
 
! Отговори
Е ЛОГИЧНО! преди 3 години
Армения се правеше на интересна тия години - даже не позволи на руснаците да си обновят военната база дето ги пазвше - сега реват.Ми руснаците вече не са големия брат - щото всички се правят на пораснали!
14
3
 
8
 
! Отговори
Ха! преди 3 години
"И в Сирия разположиха руски миротворци. И така шеста година."Щото във Ирак и Либия дето са американските - всичко е ОК?Между другото руските миротворци да са се махнали от Сирия ако не бяха там американците военотворци.
13
7
 
4
 
! Отговори
Историк преди 3 години
Кой каквото ще да дрънка тази война е абсолютен геополитически провал за Русия, защото Турция беше допусната да се укрепи освен икономически и военно на Кавказ. Още догодина в Чечня и Дагестан ще стане много напечено за ушанките. Напомням, че за последно Османската империя е излизала през 16 в. на Каспийско море.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арменците кавато каша си забъркаха - такава сърбат.След като се нахапаха ръката която ги пазеше...Дори и руснаците не могат вечено да прощават!
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Ердоган разгроми Армения и Русия в Нагорни Карабах и ще изгражда военни бази на Кавказ...Пий си хапчетата! Всички мачове Русия- Турция на Кавказ са завършвали с много на нула! Чети история! Ти защо мислиш Турция не удари СССР в най-тежките моменти на ВСВ? Защо не си отвори пътя към нефта? Ердо още дълго ще се умилква на Путин като малко кьопече! Е, ще си колаборира с Незалежная във военната сфера за разработки още от съветско време. Нещо не им се получават активните брони...
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диваци
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A Boko koga schte go prebiem???
8
4
 
8
 
! Отговори
retro преди 3 години
Армения обяви капитулация...https://trt.net.tr/bulgarian/azierbaidzhan/2020/11/10/armieniia-obiavi-kapitulatsiia-1524863
7
11
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БАЙДЪН ЯВНО НЕ Е КОМУНИСТ ЩОМ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СПРЯ ВОЙНАТА КОЯТО ПОЧНА МЕЖДУ АРМЕНИЯ И АЗЕРБАЙДЖАНБРАВО НА БАЙДЪН!! ОЩЕ НЕ Е ВСТЪПИЛ В ДЛЪЖНОСТИ ВЕЧЕ ПОСТАВЯ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА МЯСТОТО И!
6
6
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
"Ердоган разгроми Армения и Русия в Нагорни Карабах"айде събуждай се вече, че си втора смяна на училище
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там щели да бъдат разположени "руски миротворци"Бах ***.... му.И в Сирия разположиха руски миротворци. И така шеста година.Сега чакаме в Беларус.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравейте, бабикянци! Председател може оплаче на поп Дионисий, българския поп.