Пребиха председателя на арменския парламент

Животът му е вън от опасност
10 ное 2020 10:26, Петя Славова
103
Пребиха председателя на арменския парламент
Снимка: БГНЕС

Председателят на арменския парламент Арарат Мирзоян пострада от ръцете на участниците в безредиците във вторник вечерта в центъра на Ереван. Премиерът на републиката Никол Пашинян съобщи това във Facebook.

"Някаква измет е пребила Арарат Мирзоян. Сега него го оперират, нищо не застрашава живота му", каза ръководителят на правителството.

Още по темата

Действията в Eреван бяха предизвикани от подписаното вчера заявление между руския президент Владимир Путин, азербайджанският лидер Илхам Алиев и арменският премиер Никол Пашинян. То обявява пълното прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах. По-специално руският лидер заяви, че азербайджанската и арменската страни ще останат на заетите си позиции, а в региона ще бъдат разположени миротворци от Руската федерация. Освен това Баку и Ереван трябва да обменят затворници и тела на мъртвите.

Република Азербайджан и Република Армения остават на заетите от тях позиции. Миротворческият контингент на Руската федерация се разполага по линията на контакт в Нагорни Карабах и по коридора, свързващ Нагорни Карабах с Република Армения, се подчертава в нарочно изявление на руския президент Владимир Путин.

В него още се уточнява, че вътрешно разселените лица и бежанците се завръщат на територията на Нагорни Карабах и прилежащите райони под контрола на Върховния комисар на ООН за бежанците.

Всички икономически и транспортни връзки в региона са деблокирани, заявява Путин. Контролът върху транспортните комуникации се осъществява, inter alia, със съдействието на властите на руската гранична служба.

Според думите на руския президент постигнатите споразумения ще създадат необходимите условия за дългосрочно и мащабно уреждане на кризата около Нагорни Карабах на справедлива основа и в интерес на арменския и азербайджанския народ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
11
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛСТВОТО преди 3 години
към народа си се наказва строго. Тоя леко се е отървал. Сороските власти в Армения докараха страната до тежко поражение във войната с Азербайджан
2
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Под носа ни се случиха невероятни събития с колосално значение за следващите десетилетия. В САЩ беше извършен държавен преврат през подмяна на изборния вот. Ердоган разгроми Армения и Русия в Нагорни Карабах и ще изгражда военни бази на Кавказ, а нас ни занимават ежедневно с някакъв си измислен грип.
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нобел за мир да се даде на Путин.