Армения съобщи за над 2300 убити нейни военни в Нагорни Карабах

Много жители на анклава запалиха къщите си преди да напуснат
14 ное 2020 16:28, Анисия Иванова
287
Армения съобщи за над 2300 убити нейни военни в Нагорни Карабах
Снимка: БГНЕС

Армения съобщи днес, че над 2300 нейни военнослужещи са убити в конфликта за контрол на анклава Нагорни Карабах, който приключи със споразумение за мир, в което се утвърждава победата на азербайджанските сили, предаде Франс прес.

"Понастоящем телата на 2317 убити военни, сред които и неидентифицирани трупове, се съхраняват от съдебно-медицинската служба", посочва във Фейсбук говорителят на арменското министерство на здравеопазването Алина Никогосян.

Досега арменските власти съобщаваха за 1339 убити военни и за 50 убити цивилни в боевете в Нагорни Карабах, започнали на 27 септември.

Много жители на Нагорни Карабах опаковаха и изнесоха покъщнината си, след което запалиха къщите си преди да напуснат територията, която ще бъде предадена на Азербайджан, предаде „Руптли”.

Азербайджан съобщи само за 93 убити цивилни, но не съобщи колко негови военни са загинали в сраженията.

Двете страни подписаха споразумение за мир под егидата на Москва. Съгласно условията на договора Азербайджан си връща големи територии в Нагорни Карабах, които бяха под арменски контрол от началото на 90-те години на миналия век, припомня Франс прес.

Новината за това споразумение бе последвана от протести в Армения, като протестиращите и опозицията настояват за оставката на премиера Никол Пашинян.

Днес Пашинян проведе заседание за Нагорни Карабах с ръководителите на министерството на отбраната, на министерството на външните работи и с генералния щаб на въоръжените сили, допълва ТАСС.
Тази седмица в Нагорни Карабах бяха разположени руски миротворци.

Днес пък руският президент Владимир Путин награди с ордена за храброст тримата членове на екипажа на хеликоптера Ми-24, който бе свален погрешка в небето на Армения, предаде ТАСС. Тримата членове на екипажа загинаха в инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
5
 
3
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До 777Както казваш че е "факт, че турците са изтребили половината арменско население" можеш ли да ми посочиш конкретни източници на тези "факти"?! И да подчертая, това което е изскмукано от задтно отверстие не е факт, а се нарича нещо друго. Та да повторя - източникът на тези факти моля?!
147
0
 
0
 
! Отговори
777 преди 3 години
До 153 Как е възможно да проследиш сигнала откъде идва ако е мобилен или пък ползва vpn или пък браузър tor сигнала може да идва от всякъде и все пак не знам не съм много запознат с тези неща.
146
2
 
3
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До Анонимен 148За какъв геноцид става дума тука пак не разбрах? Че азербейджанци извършват геноцид над арменците ли искате да кажете?
145
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
777какво сте се опьнали да ни асимиларете ли?Тревожи те че турците проявяват вид индивидуалност.А колкото до гоненето<Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействиеНе се чувстваме че сме в чужди земи.
144
2
 
7
 
! Отговори
Байрактар BT2 преди 3 години
Страшилището за ерменитата
143
7
 
2
 
! Отговори
. преди 3 години
От къде знаеш ,че си 100%тюрк ,бе амсалак нали знаеш ,че цялата ви нация е едно мешило даже вие не се знаете какви сте с президент грузинец ,който мяза на арменец!
142
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Каймак АмДа ти кажа, самият район изобщо не си беше арменски и не знам с какъв акъл арменците си мислеха, че ще го държат. Сега малкото аремнски бизнеси в Сшуша ще пострадат жестоко. А можеха да се разберат като хората.
141
2
 
5
 
! Отговори
100 % TURK преди 3 години
Как сте момци?Има ли арменци във форума?
140
3
 
5
 
! Отговори
Армения преди 3 години
От 2 години води откровено антируска политика. А Русия вместо да ги остави да чакат помощ от новите си покровители, спаси не само собствената им територия, но и окупирания от тях Карабах. Такава е съдбата на всички които разчитат на натовци, евроатлантици и други западни лицемери.
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 777Не го посещават. Мъчил съм се, да засичам трафика и от Турция ТОЧНО в тези моменти почти нищо не е идвало и винаги е било от различни райони.
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 139Така е. Ако Армения имаше петрол и го даваше за стотинки на САЩ, да сече Русия, никой нямаше и да си помисли, да си играе с Тях. Виж Емирствата. Отиват на Изрел да се напътват, а всеки знае, че е голяма грашка. Работата е следната - ако играеш с добри пари, ако щеш легализирай педофилията и беси хора по улицата, че носели тениски с грешен цвят. Никой няма да те барне.
137
4
 
4
 
! Отговори
777 преди 3 години
До ястребител и другия ХА-ХА-ХАААВсеки ден сте тука сипете тъпизми и обиди не вярвам някой ,който си живее в Турция да посещава всеки ден този сайт за това нещо!Като искаш Турция заминавай..Факт е турската арогантност, наглост и агресия (на управниците) ,никой българин няма да се съгласи с обратното така,че това е положението! Всичко друго е излишно да се коментира! Що се отнася за Армения ,факт е геноцида на практика турците са изтребили половината арменска нация по онова време.
136
1
 
1
 
! Отговори
144 преди 3 години
И какво винаги само ти отразяваш коментарите към себе си, което потвръждава собствената ти изолираност и нещастие.
135
0
 
9
 
! Отговори
Каймак Ам преди 3 години
Армения си повярва прекалено много.Нека е за урок и за други мечтатели
134
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оригиналният ми коментар бе отговор на:"но хем не постигна целите си,хем<br>излъга арменците и така ги подложи на нов турски геноцид."На което аз отговрих, че е падение и за Русия и за Турция.После Вие се намесихте, като адресирахте съобщение към мен. Мисля, че геноцид е нещо прекалено важно, за да се изтърве от разговора и да се забрави само кментар по-късно, как смятата Вие?
133
4
 
4
 
! Отговори
До ястребител преди 3 години
Абе *** ти и твоите скалпави лъжци мушенници исламиски екстремисти турци да знаеш че и теб ще те продадът ако им е нужно ти от какво си имаш хавер бе ...... тия дрони ще ви влязат .......най сетне защото най технологичните дрони и безпилотници ги правят сащ израел ..... а ако искате толкова много ще ядете руски крилати ракети до като ви смачкат....
132
9
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 3 години
Българите имат тайни оръжия , с които могат да свалят турските дронове и дори да преземат турция за няколко часа!Това го знам от много сигурни източници. При една война с турция ще ги окупираме веднага, за това ги е страх от нас и те го знаят.
131
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Am ... Абе откачените коментатори - яяяяя ми кажете кво общо има Турция в цялата работа?
130
2
 
4
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До Анонимен 136Това е Ваше мнение за интерпретацията. Една от стратегическите цели на Турция беше да получи транспортен коридор между Нахчиван и Азербейджан? Дали го получи? Целта беше пълно освобождение на окупираните азербейджански територии? Постигнали това?А за какъв геноцид ми ми Пишете не ми стана ясно. А дали арменчовците заслужават да бъдат сритани по нахалните им дзуурлли? Ами хем окупирали азербейдженски земи, хем ламтят за още, хем плачат за помощ! Ами ... яки ритници тогава!
129
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не искам да те разочаровам, но аз съм турчин, турски гражданин и офицер от запаса на турската армия."И говориш нашенски български, и си на 55 години, ама някак си висиш в Интернет, което те прави под 0.2% от демографската ти група (имам цифрите, това ми е работата)... Ти си .. ти си "еднорог" бе бате! Уника си, разбираш ли! Ама това не е хубаво,