Армения съобщи за над 2300 убити нейни военни в Нагорни Карабах

Много жители на анклава запалиха къщите си преди да напуснат
14 ное 2020 16:28, Анисия Иванова
287
Армения съобщи за над 2300 убити нейни военни в Нагорни Карабах
Снимка: БГНЕС

Армения съобщи днес, че над 2300 нейни военнослужещи са убити в конфликта за контрол на анклава Нагорни Карабах, който приключи със споразумение за мир, в което се утвърждава победата на азербайджанските сили, предаде Франс прес.

"Понастоящем телата на 2317 убити военни, сред които и неидентифицирани трупове, се съхраняват от съдебно-медицинската служба", посочва във Фейсбук говорителят на арменското министерство на здравеопазването Алина Никогосян.

Досега арменските власти съобщаваха за 1339 убити военни и за 50 убити цивилни в боевете в Нагорни Карабах, започнали на 27 септември.

Много жители на Нагорни Карабах опаковаха и изнесоха покъщнината си, след което запалиха къщите си преди да напуснат територията, която ще бъде предадена на Азербайджан, предаде „Руптли”.

Азербайджан съобщи само за 93 убити цивилни, но не съобщи колко негови военни са загинали в сраженията.

Двете страни подписаха споразумение за мир под егидата на Москва. Съгласно условията на договора Азербайджан си връща големи територии в Нагорни Карабах, които бяха под арменски контрол от началото на 90-те години на миналия век, припомня Франс прес.

Новината за това споразумение бе последвана от протести в Армения, като протестиращите и опозицията настояват за оставката на премиера Никол Пашинян.

Днес Пашинян проведе заседание за Нагорни Карабах с ръководителите на министерството на отбраната, на министерството на външните работи и с генералния щаб на въоръжените сили, допълва ТАСС.
Тази седмица в Нагорни Карабах бяха разположени руски миротворци.

Днес пък руският президент Владимир Путин награди с ордена за храброст тримата членове на екипажа на хеликоптера Ми-24, който бе свален погрешка в небето на Армения, предаде ТАСС. Тримата членове на екипажа загинаха в инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арменците ме разочароваха! Очаквах да се мобилизира цялото население и да се борят със всички позволени и непозволени средства, без граници, та ако ще да означава и краят им ... За съжаление се оказаха слаби.
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителMhmmm ... значи бил си в България, в средата на 80-те години, на достатъчно голяма възраст, че да имаш "сметки", да знаеш перфектно Български, но попадаш в турция, че даже и офицер ставаш, а сега тайната ти мечта е, да вземеш "ятагана", и да убиваш българи, защото си имал сметки. АХАХХАХА
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 79 135"Съдбата на Армения е урок за всички които разчитат на Запада."Армения разчиташе на Русия. Даже имаше договор за взаимна защита с тях. Руснаците ги изоставиха под претекст, че НК не е официално част от Армения. В резултат Армения загуби почти целия НК.Това да е за урок на всички, които разчитат на Русия.
125
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителВярно е, че имаш битки, които си изгубил с нас. Ти си един невзрачен кърджалийски самозванец със сменено име през 1985 г..Не се сили много, защото първата жертва в битката за Румелиския вилает може да си ти!
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителГоворете ми на Вие, моля! "Резултатът за Турция в момента е като наполовина пълна чаша - може да се каже че е пълна, може да се каже че е и празна."Това е прекалено свободна интерпретация на популярната псевдо психологическа фраза, но тук говорим за моралното падение и на Русия и на Турция. Ако геноцида е изобщо присъства като опция, то това е пагубно за една страна и нацията ѝ.
123
3
 
4
 
! Отговори
До 79 преди 3 години
Нямаше начин Алиев да не спре. В района се появи Красуха и байрактарите почнаха да губят ориентация. Арменците запазиха столицата и част от Карабах а Русия сложи тапа на всяка възможност за по нататъшно придвижване на азери и турци. Съдбата на Армения е урок за всички които разчитат на Запада.
122
8
 
2
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До Анонимен 128Не искам да те разочаровам, но аз съм турчин, турски гражданин и офицер от запаса на турската армия. И ако Турция ми даде задача да си запася ятагана и поема към Румелийския вилайет, това ще го направя на драго сърце. Аз имам лични неразрешени сметки с българия, датиращи още до средата на 80"те години на миналия век, но нямат давност. Платежът на тези сметки може да бъде забавен, но няма да бъде забравен.
121
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета коментарите и ми е смешно за жалките коментиращи, дето едва ли не те водят войни.Но както и да е - Ако азарите имаха такова превъзходно военно преимущество, защо просот не натиснат до Ереван и да поискат тотална капитулация на правителстовто? Защо псоразумения за мир, без да им кажат "дайте репарации"? Явно не са толкова напред. Защо не кажат, че има 11 убити военни, примерно? Може и да излъжат, ама донякъде. Стига сте писали глупости.
120
2
 
0
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До Анонимен 124Донякъде си прав, но не напълно. Резултатът за Турция в момента е като наполовина пълна чаша - може да се каже че е пълна, може да се каже че е и празна. Турция постигна частично целите си, но не напълно. Русия също спечели по някои отношения, но също и загуби по други. Накратко това не е като боксова среща да речеш този спечели и този загуби. Е може се каже безспорно кой загуби - арменската котчина. И май скоро арменците сами ще я разковат на дъски и пирони.
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1126Той не е турчин, ако не си го разбрал.
118
2
 
6
 
! Отговори
Турските оръжия преди 3 години
И в Сирия и в Либия , и в Нагорни Карабах победиха рускитеТова е положението
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААТи все едно си бил там на бойното поле, а?
116
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителНе разбирам на какво се радваш. Когато турците започнат да избиват всичко живо и да изтезават децата ни, ти също ще си потърпевш ... Само не ми се турчей, става ли?
115
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителА как ти е на тебе българското име, което ти сложиха през 1985 г.Мълчиш, защото голямо е..не е паднало и яко са разширили хашката баретите през славния Възродителен процес.Но нищо идва втори Възродителен, тогава ще си с нова лична карта!
114
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"но хем не постигна целите си,хем<br>излъга арменците и така ги подложи на нов турски геноцид."Това е по-скоро провал за Турция, отколктоо за Русия.
113
5
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
ХА-ХА-ХА-ХААААААААААТурците - Първо - Пращат стари самолети - Ан2- модифицирани на Безпилотни - тия самолети - струват няколко хиляди долара,Руските ПВО - С300 ги засичат и Стрелят по тях, една ракета на С300 е около 3 милиона долара, Целта на турците е да Установят Местоположението на С300, след като го Установят - Пращат Байрактарите -ТБ 2,Руските ПВО - имат Дефект - Не Засичат Лятящи Обекти - Които Летят със Скорост по Малка от 180 км/ч, А Байрактар ТБ2 - може със 130км/ч - Не Го Виждат
112
3
 
4
 
! Отговори
Кремльоския педераст преди 3 години
Прати войска да брани Сирия и мюслимитеА в Армени която е част от ОНД прати само миротворци
111
6
 
10
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
Според руски медии, почти половината от състава на арменската армия е унищожена/ранена/дезертирала. Загубите им във военна техника се изчислява за над 3 милиарда долара, като само щетите, нанесени от калпавите дронове на калпавите турци - Байрактар ТБ2 е за над 1.5 милиарда долара! Станахме свидетели на нов вид война - средновековна военна стратегия срещу супер-модерните оръжия на глупавите турци!
110
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителЯ кажи през 1985 г. чий отвор разшириха червените барети, май беше твоят, а?
109
6
 
7
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
Както вървят нещата арменската котчина е пред прага на гражданска война. Пашинянчо се крие някъде, никой не може да го открие къде. Пашиняница с още 13 амазонки се е помазала с благоухайни масла, накичила и накидрила, с нетърпение чакат да бъдат пленени от азербейджански войници. Ех ... не напразно са казали това зъб да те боли и гъзссс да те сърби е много лошо! Ако трябва и с прекършен дъбов клон ще се чешат ... за да се отърват от сърбежа ... тия арменки и арменчовци ...