Армения съобщи за над 2300 убити нейни военни в Нагорни Карабах

Много жители на анклава запалиха къщите си преди да напуснат
14 ное 2020 16:28, Анисия Иванова
287
Армения съобщи за над 2300 убити нейни военни в Нагорни Карабах
Снимка: БГНЕС

Армения съобщи днес, че над 2300 нейни военнослужещи са убити в конфликта за контрол на анклава Нагорни Карабах, който приключи със споразумение за мир, в което се утвърждава победата на азербайджанските сили, предаде Франс прес.

"Понастоящем телата на 2317 убити военни, сред които и неидентифицирани трупове, се съхраняват от съдебно-медицинската служба", посочва във Фейсбук говорителят на арменското министерство на здравеопазването Алина Никогосян.

Досега арменските власти съобщаваха за 1339 убити военни и за 50 убити цивилни в боевете в Нагорни Карабах, започнали на 27 септември.

Много жители на Нагорни Карабах опаковаха и изнесоха покъщнината си, след което запалиха къщите си преди да напуснат територията, която ще бъде предадена на Азербайджан, предаде „Руптли”.

Азербайджан съобщи само за 93 убити цивилни, но не съобщи колко негови военни са загинали в сраженията.

Двете страни подписаха споразумение за мир под егидата на Москва. Съгласно условията на договора Азербайджан си връща големи територии в Нагорни Карабах, които бяха под арменски контрол от началото на 90-те години на миналия век, припомня Франс прес.

Новината за това споразумение бе последвана от протести в Армения, като протестиращите и опозицията настояват за оставката на премиера Никол Пашинян.

Днес Пашинян проведе заседание за Нагорни Карабах с ръководителите на министерството на отбраната, на министерството на външните работи и с генералния щаб на въоръжените сили, допълва ТАСС.
Тази седмица в Нагорни Карабах бяха разположени руски миротворци.

Днес пък руският президент Владимир Путин награди с ордена за храброст тримата членове на екипажа на хеликоптера Ми-24, който бе свален погрешка в небето на Армения, предаде ТАСС. Тримата членове на екипажа загинаха в инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Военни превозни средства, трофеи заловени от арменската армия, се носят в Баку, за да бъдат показвани в тържествата на 10 декември по случай Победата.Трофеите още не са изплатени , а ги загубиха.Еми слушайте франсетата още, там лобитата ви знаят да правят бизнес.
187
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 187Първо - надявам се Ястреба да умре от инфарка, като синът му стане гей. Второ - Не е точно така. Аз чаках 19 години, но си отмъстих по особено жесток начин, на хора, котио ме бяха тормозили в гимназията. Оставих ги без работа, единя се разболя, дойде да ми иска заем, а аз така го вързах, че остана със семсйетовто си на улиацта и почина след 2 месеца. И бтакооо... Тоооолкова ми олекна! Отмъщението е ХУБАВО НЕЩО. Не гледай разните джендърски филми, дето го отричат.
186
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SS"Ако не дай боже стане война ще напълните гащите,и ли ще ибягате."Аз не си кривя душата. Имам няколко банкви сметки и рода из цял свят. Ако само надуша, че има опасност, напускам странта. На 3 пъти съм го правил. Прсото нашето семейство е такова. Нищо против държавата, но кел файда, ако умрем за нея?
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 192Еее що бе! ако си подадеш документие, можеш да си останеш, па не забравяй, че е върлата корупцийка и там. Койт има пара, ша саопрай, деца! Така казваше един даскал.
184
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се, ако не бяха руснаците там, дали нямаше да анексират арменците и постепенно да намалее бройката им ...
183
0
 
2
 
! Отговори
Путин прати преди 3 години
Войски на Асад и го спади А на Армения която е част от ОНД!!! прати миротворциКолко жалко е да си руснак....
182
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вечна Слава на тези Герои загинали в битка срещу ислямските орди !!!
181
5
 
2
 
! Отговори
Кеф преди 3 години
Путин пак яде бой, една прокси война не можа да спечели.
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А накъде е трябвало да гледа Пашинян?
179
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия 2300 загинали нека тежат на съвестта на Пашинян, все който все на запад гледаше. Е , получи си го накрая. Жалко за жертвите и хората дето трябва да напускат домовете си.
178
1
 
14
 
! Отговори
SS преди 3 години
Чета коментариите! Много военни специалисти,много нещо.Клавиатурни експерти ! Ако не дай боже стане война ще напълните гащите,и ли ще ибягате.Ама по не няма да сте от първите. Те ще бъдат тия дето са ни управлявали зо год.Защото имат пари и имоти в чужбина.При една окупация на страната много ще станат колаборационисти така както за една нощ от комунисти станаха на демократи.Другото е просто народ.
177
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая война доказа категорично, че руското оръжие е изостанало на нивото от 1980 година, а руската военна тактика приложена от Армения с риене на окопи и укрития за бронирана техника и оръдия с командни пунктове разположени в шатри палагки и дупки в земята е замръзнала на нивото на Втората световна война. Да не говорим за светкавичнага ликвидация н арменската ПВО и последвалата безпомощност на арменските ВВС.
176
8
 
9
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Едните с Ф-16 друте с гранатомети и танкове. После за какво сме ги купували. Трябва още 100 да купим
175
9
 
6
 
! Отговори
помашки мелез преди 3 години
Възродителния процес беше най хубавото нещо което можеше да се случи наПомаците.
174
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ястребке, боя се, че сметките, които имаш да уреждаш с българите нямат уреждане!Нали знаеш, бой и ....сметки не се връщат, така че битият бит, а ......ят .....ан.
173
4
 
19
 
! Отговори
Турските оръжия преди 3 години
И в Сирия и в Либия , и в Нагорни Карабах победиха рускитеТова е положението
172
9
 
10
 
! Отговори
Чукундур преди 3 години
В коя държава има поговорка :Покорна главица сабя не я сече? Никъде другаде освен в Бг.Рая сте били рая ще си останете.Баре не си го знаете.Спете че стана утре бре .Само предатели и хафиета (доносници)при вас.Топите са един други.Тикви с тикви.
171
5
 
5
 
! Отговори
777 преди 3 години
Не защото е имало...Националните празници трябва да се празнуват ,националните герой да се почитат, но да се живее в настоящето с поглед към бъдещето и в този ред на мисли не мисля ,че Турция е поела в правилна посока.Аз лично съм разговарял бг.турци на средна възраст ,които са ми казвали ,че желаят пътя на Турция да е към европейско развитие! Но религията ви там вече не знам..
170
20
 
4
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
А резултатът от 500 г. poбcтво сме ние турчеещите се npимaти!В България не сме българи и в турция не сме турци
169
6
 
15
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До 777Защото е имало 500 годишно робство и това оправдава безпрецедентна в човешката история диващина като "възродителния процес" 100 и кусур години след края на това прословуто "робство"?? Как ли ще се почувстваш, ако Стоян от съседното село дойде и ти набие два шамара, защото твоят дядо преди 60 години е нашамарил неговия дядо в кръчмата??