15 страни в най-мащабното споразумение за свободна търговия

Преговорите по него отнеха осем години
44
15 страни в най-мащабното споразумение за свободна търговия
Снимка: Pixabay

След осем години на преговори 15 страни от Азиатско-Тихоокеанския район подписаха на виртуална среща в Ханой мащабно споразумение за световна търговия - най-голямото в света като брутен вътрешен продукт на страните, участващи в него, съобщиха осведомителните агенции.

Регионалното всеобхватно икономическо споразумение (РВИП/RCEP) предвижда създаването на гигантска зона за свободна търговия между десетте страни от АСЕАН, Китай, Япония, Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия. Страните от споразумението произвеждат 30 процента от световния БВП, а населението им възлиза на 2,2 милиарда души.

Идеята за пакта е от 2012 г. и е смятана за китайския отговор на подобна американска инициатива, която впоследствие отпадна. /БТА/




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: Азиятърговия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До за немцитеЯ пак?Да видим държавната помощ, в противоречие на правилата на СТО, за Еърбъс?!Или държавната помощ за Боинг?И най-вече, я да видим действията на ес държавите в защита на техните фармацевтични фирми, след като последниге загубиха делата в международните съдилища срещу индийските фармацевти?ПП. Не знам китайците колко войни са започвали, откак станаха сила, но знам, че натовците разрушиха не една държава и избиваха мирни граждани с фалшив предлог заради собствените интереси
24
1
 
1
 
! Отговори
Само че преди 3 години
Камелия, говориш за 15 страни, а изброяваш само 5 от тях !
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чехия изпревари по бвп на глава Италия и Испания! ЕС изостава и задлъжнява
22
4
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
И се питам, кога най сетне християндемократката баба шмеркел ще послуша призивите на Макрон за европейска армия, която да защитава интересите на Европа от рекета на краварите ???? На всичкото отгоре, при положение, че сащ внасят в пъти по малко отколкото ЕС в НАТО, дебелата рижа имаше наглостта да писка за още пари !!!
21
3
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Същите *** които сравняват признат пилот от военно въздушната авиация с шофьор и бивш главнокомандващ на военно въздушните сили със бивш сикаджия, си мислят че Русия е изостанала и руснаците- глупави. При всички фундаментални и приложни открития на руснаците. Но, демокрация на простолюдието. На която рано или късно ще бъде сложен край.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гугъле основан от Сергей Брин, редица приложебия за микрошитския уиндоус са писани от руснаци като уинрара на Александър Рошал и брат му. Този сайт и редица други ползват nginx руски спфтуер за сървър. Какво обаче е написал лаещият критикант като тиквата ползва американски фейсбук, а руснаците си имат и яндекс и вконтакте и телеграм?
19
2
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Гугъл е благодарение на руснак. Оттам нататък всичко е булшит. В силициевата долина работят повече индийци, отколкото в Индия. Хахахаха. Каубоите не могат да работят дори с крадени данни,а направо крадат кадри. Европа е жестоко ограбена от сащ, а благодарение на Китай, стоките са достъпни и за ***.
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До "до доколкото чета":Да бе, вярно... Благодарение на пленените германци има Майкрософт; благодарение на пленените германци има Гугъл; благодарение на пленените германци има Амазон; благодарение на пленените германци има Епъл; благодарение на пленените германци има Тесла и Спейс Х... Защо тогава, благодарение на пленените германци, това го няма в расия?...
17
3
 
16
 
! Отговори
до е то преди 3 години
Че, то Китай разруши "поминака" на цели държави при съдействието на САЩ - Джордж Буш Младши (8 години), Демократите от клана Клинтън (8 години) и Обама (8 години).За 24 години Основното Американско и Европейско Промишлено Производство беше изнесено в Китай!Тромпета се опита да върне производството обратно в Щатите но го спряха.Сега Демократите и Старчето Байдън отново ще върнат "влака" на старите релси!Китайците празнуват съ кефят Максимално!
16
3
 
7
 
! Отговори
за немците преди 3 години
До 26 Анонименспор няма .а аз не говоря за честни политици а за икономика и спазване на определени стандарти които позволяват една коректна търговия и производство и конкуренция между отделните фирми независимо от коя държава са !! както казах китай изкривяват пазара използвайки лостове които нито европа нито америка ползва и които увреждат всички нас
15
0
 
12
 
! Отговори
типично за роба преди 3 години
До 24 Анонименкато мислене имаш !! да смениш единият тиранин с друг ! или от трън та на глог !! с какво точно би се подобрил живота по света ако китай стане първа сила и измести америка ?? по-добри условия за работниците,повече права,защита на природата?? виждайки как американците експлоатират залежите в други страни дали китай ще постъпи честно ....виждайки какви ги върши в африка едва ли !!
14
6
 
3
 
! Отговори
е то преди 3 години
До 19 Анонимене ясно , че на теб не ти пукак как китай развива индустрята си защото караш на социал !!това ,че китай играе нечестно и смачква конкуренцията използвайки държавни пари,държейки изкуствено валутата си ниска и т. и така може да унищожи поминъка и на доста европейци за теб явно не е проблем . така или иначе си с основно образование, без възможност за професионално израстване и без достойнство готов да се кланя на силните за които другите нямат права...явно си и от герб ???
13
15
 
3
 
! Отговори
Дългия Джон преди 3 години
Азиатските държави направиха ново сдружение наречено Микропенис ....,
12
3
 
7
 
! Отговори
доколкото чета преди 3 години
До 12 Анонименстатията е за китай и азия !! ти твърдиш , че китай само са успели да се развият и напреднат без да полват / крадат чужди технологии ! аз твърдя , че западният свят им позволи това . а че америка използва чужди разработки спор няма НО не казвай , че китай са супер умни,способни и честни
11
3
 
12
 
! Отговори
жабчу преди 3 години
Китайската Ком.Партия ликува!!!!Тромпета си отива!Иде Старчето с Деменцията....Глобализма отново ще включи на Пета скорост!
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do :-)Забрави да споменеш една алкохолизирана държава, северно от Китай.
9
2
 
5
 
! Отговори
и на кой преди 3 години
До 10 Анонименнезависим източник на информация се позоваваш за да твърдиш , че китай изкореник ковида ?? не казвай , че вярваш на официалната информация от тяхната компартия !!! относно развитието на китай заслугата е на запада , че им го позволиха като си изнесоха производствата ...я кажи кои фирми са си изнесли производствата в америка за да станат икономическа сила или сами си развиха ноухауто ??
8
13
 
6
 
! Отговори
Номер2 преди 3 години
Крайно време е ЕС и САЩ да унищожат Империите на Злото! Иначе нищо добро не чака света!
7
7
 
9
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Ама аз не смятам изобщо да се води дискусия за световните крадци. То е ясно кои са. Потомците на конекрадците и проститутките.
6
7
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Повярвай, това не е само във самурайските филми. А благодарение на китайци,българин не успя да ме прецака.