ООН назначава Николай Младенов за специален пратеник за Либия

Страната е обхваната от хаос след свалянето на Муамар Кадафи през 2011 г.
20 ное 2020 19:58, Анисия Иванова
37
ООН назначава Николай Младенов за специален пратеник за Либия
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предложи с писмо на Съвета за сигурност на ООН да назначи специалния координатор на организацията за близкоизточния мирен процес Николай Младенов за специален пратеник за Либия и ръководител на мисията на ООН за подкрепа в Либия (UNSMIL), предадоха световните агенции.
Не се очаква 15-членният Съвет за сигурност на ООН да изрази някакви възражения срещу кандидатурата, посочва ДПА.
Младенов ще замени на този пост ливанеца Гасан Саламе, който неочаквано се оттегли през март, след две и половина години работа, като се позова на здравословни проблеми.

Оттогава за и.д. специален пратеник за Либия бе назначена Стефани Уилямс, американски експерт по Близкия изток.
През септември Съветът за сигурност на ООН реши длъжността специален представител на ООН в Либия да бъде заменена със специален пратеник на генералния секретар на организацията, отбелязва ТАСС.

Новите специални пратеници се назначават от генералния секретар на ООН след единодушно одобрение от Съвета за сигурност. Повечето му членове на заседание в сряда призоваха да не се забавя повече процедурата за назначаването на нов специален пратеник за Либия.

Либия е обхваната от хаос след свалянето на дългогодишния авторитарен лидер Муамар Кадафи през 2011 г. Страната се превърна в бойно поле на враждуващи фракции, подкрепяни от външни сили, отбелязва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Ляв+ преди 3 години
"Страната е обхваната от хаос след свалянето на Муамар Кадафи през 2011 г." Западната фейк преса иска да каже, че страната е обхваната от хаос след масираните бомбандировки на военнопрестъпната организация НАТО над либийската страна и правителство, и въоръжаването и финансирането на ислямистите от Западните Демокрации в нарушаване на всички международни норми. Хайде няма да хленчим за бруталното изнасилване и убийство на Кадафи, приключило с перефразата на Х. Клинтън: Дойдох, видях, убиха го!
15
2
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Тоз убавец мамин татин ,ако си спомняте преди години в едно предаване на БНТ си призна как е пренасял куфарчета с сорозкии пари от разни НПО-та за майдана в Сърбия края на 90-те!Съвсем откруито си го каза и се смееше даже !
14
5
 
3
 
! Отговори
Иоб преди 3 години
И Европа е срещу оня с вдигнатия юмрук май. Явно шмайзеров е неговия началник и му казва кого да не назначи.предполагам получава акъл и от човек от арабските държави . Е,за техноимпукс дамата и нейните хора и партия е ясно
13
10
 
6
 
! Отговори
miki преди 3 години
Заслужва ! Помня, когато се връщах от Либия с първия полет от Триполи към България, на 23.02.2011, той беше там , в Триполи, лично да съдейсттва за евакуацията на българите . Мойте уважения към него !
12
2
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Евреин в Либия !!!!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама защо не назначиха посредника от преговорите за танкера? Явно е достатъчно контактен за да стигне до местната власт да си предлага услугите. Това не се учи в университет, иска се предприемчивост
10
1
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
ФАЩ разрушиха Либия ,а беше най добре устроената африканска държава,в която много българи бачкаха даже!Където стъпи краварския ботуш само разруха и мизерия!
9
2
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
ООН много ми се издигна в очите след като прочетох че вчера според официалния им календар е бил ден на тоалетната и ден на философската мисъл. Както се вика да отпушим мисълта с приятна миризмица
8
2
 
11
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Защо евреите като този храненик никога не работят нищо и само въртят далавери и окупират ключови държавни постове... Защо този не си ходи в Израел и да съветва Нетаняху там, а ни пречи на нас?
7
1
 
13
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Почти (или всички) арабски страни не тепускат да влезеш на тяхната територия ако в паспорта си имаш печат че си бил вече в Израел!А туи 'наше момче' си бе отбило военната служба в Израел!Много ще му се радват арабите...
6
7
 
4
 
! Отговори
все едно да пратят преди 3 години
Ахмет Доган за наблюдател в Нагорно-Карабах. ДС/КГБ ченгето Николай Младенов ще прикрива извращенията на руската и туркста армии в Либия.
5
2
 
14
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Събориха Либия сега щели да я подкрепят и на туй отгоре пратили нашенския еврей)))
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партизанско дете, как да не го лансират управляващите уж демократи-калинки.
3
2
 
19
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Нали се твърдеше, че Либия била в хаос по времето на Кадафито.....?! Как така сега е в хаос....?! Та нали демокрация настъпи там.....?!
2
1
 
15
 
! Отговори
нормално преди 3 години
Глобалните Комунисти назначават Децата на Комунистите от Държавна Сигурност! Това все пак са децата на най-верните на Системата!!
1
2
 
17
 
! Отговори
истина е преди 3 години
И един нормален дипломат нямаме ! Всичко , във всичко е пълен леш !!