Шефът на ООН призова за извънредно климатично положение

То да важи докато въглеродната неутралност не бъде постигната
12 дек 2020 22:23, Красимир Ангелов
58
Шефът на ООН призова за извънредно климатично положение
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова света да обяви извънредно климатично положение.

Този призив той отправи по време на провеждането она виртуалната среща на върха, провеждаща се на петата годишнина от подписването на Парижкото споразумение за климата, предаде БТА.

"Призовавам днес всички отговорни лица по света да обявят извънредно климатично положение в техните страни, докато въглеродната неутралност бъде постигната", каза Гутериш.

Шефът на ООН посочи, че се налага още отсега да бъдат положени огромни усилия, за да се намалят световните емисии на парникови газове с 45 процента до 2030 г. в сравнение с нивата от 2010 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Адженда21 преди 2 години
До Охо БохоТоя е само кукла на конци. T
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
взеха да си признават,30г ни лъжеха,че няма нищо,за да вървят печалбите,дано не е късно вече.Природата е силна и може да се възстанови,но ние я мачкаме всекидневно,заради икономически интереси.В крайна сметка,може да изгуби баланса си и тогава и ние ще сме губещите,и ще разберем,че парите не се ядат,и милиард години развитие на живота,може да бъде унищожено за 100-200г
52
1
 
2
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Не идва глобално затопляне, а глобално връщане към нормалното! Милиони години преди въобще да има хора температурата на планетата е била с много градуси по-висока. Не е имало полярни шапки и в тундрата са расли огромни гори с височина от десетки метри. Биоразнообразието е било огромно. Нефта който сега се източва от северните територии защо не се запитате как се получава? От огромни дървета расли там когато е било топло. А и на мястото на сегашните пустини също са били гори!
51
0
 
3
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Пандемията взе да се износва вече като основание за каквото си поискат правителствата и отново се връщаме към стария и проверен вече рефрен: Правим го за климата и земята!Иначе по принцип го правим за да станем още по-богати ние, като ви вземем всички ваши доходи и в името на климата, трябва да продължавате да работите с двойни усилия за светлото бъдеще - нашето! Списъка на хората със светлото бъдеще ще го приложим по-късно! :))))
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не знам какви експерти пишат тук, ама като дете, по това време на годината газех метър сняг, в последните години хич го няма, от там и водата намалява, летата са все по-топли. Не мисля, че това са положителни промени и със сигурност затоплятнето е факт.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44Точно така въглерода е нужен за фотосинтезата при растенията.
48
0
 
0
 
! Отговори
ЛИЦЕМЕРИ!!! преди 3 години
ами хайде- спирайте самолетните компании, фабриките, ТЕЦовете, 500 000тонните контейнеровози. Прекратете изстрелванията на спътници (дори не мога да си представя колко мръсотия произвеждате да качите над главите ни един шпионски фотоапарат). Спирайте локалните войни и тестването на нови оръжия.- Колко газове отделя при детонацията 500гр. тротилова шашка? А контролиран ядрен взрив?!!!... Когато това стане, аз ще спра да ям боб, за да не произвеждам парникови газове
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото ги е страх за икономиката и по точно ,че работещите трябва да изскарват и тяхните пари ,парите на бюрократите ....!? Да не останат без бюджет всички ненужни евроструктури и това с цената на животи .......!
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те да спрат да сменят лятното и зимно време, че ми хисна .
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1984Услади им се на избраниците на Дълбоката държава ------Ти въобще не си наясно каква е идеята на израза "дълбоката държава", клоун елементарен.
44
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иде глобално затопляне.
43
11
 
10
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Свърши таа транстрансатлантиците да ядат и пият за сметка на останалите. Вече има нов блок Китай-Русия, които ще разпределят нещата. Не може вчерашни селяци да бъдат някакъв регулатор. Няма как. Да живее Поднебесната !!!
42
3
 
15
 
! Отговори
1984 преди 3 години
Услади им се на избраниците на Дълбоката държава на едрия транснационален капитал да управляват подвластните им територии като концлагер, чийто обитатели са превърнати, по същество, в роби.
41
2
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
Гутериш призовава към фашистки ред.
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще правим така: Европа и САЩ ще ядат и харчат, Африка и Латинска Америка ще гладуват и пестят енергия.Зелена Африка и Зелена Индия за пример на света.Това е баланса в света.
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този *упак ще спре фотосинтезата на света. Трябва въглероден диоксид и азотни нитрити. Арестувайте го. Те осъждан на глад Африка.
38
2
 
12
 
! Отговори
Охо Бохо преди 3 години
Тоа змей виде , че некои ора са заринаха с пари покрай коронакризата ( тя затова и бе измислена:едни да умират , а други да трупат кинти) , та и той реши да пусне едно извънредно положение , щот кат свикнеш да лапкаш бая кинти ей-така без нищо , ти се услажда и кат секнат - ти е криво ! И всякакви глупости ще се измислят ,само и само да падат кинти ...
37
1
 
18
 
! Отговори
ГлобаленитеКомунисти преди 3 години
и Сатанисти от ООН с Топ Демона си, слуги на Луцифер! Докато Умира от Студ и едвам си плащаме на Топлофикация, те ни викат, че имало Глобал Топло!!
36
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако може да спрем да караме домати от Испания, банани от гватемала, и кой-знае още какви** от другия край на планетата! Ежедневно, с милиони тонове! На кого му е изтрябвала ЧИЯ от Чили, пък ние им пращаме рапани, все едно са умрели без тях! Сигурно има по милиард тона храна на ден, която без никаква нужда минава по 4-5-10 хиляди километра. Да може някой да си хапне кисело мляко от Чирпан в Сан Франциско. Побъркан свят. Ама не, колите са виновни, е видите.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом казват, че температурите се покачват, значи е така. Обаче доколко е заради нас е под въпрос. Разумното решение е по-добре да правим нещо, отколкото да чоплим семки и да чакаме да видим какво ще стане.