Германия затваря магазините от сряда до 10 януари

Отворени остават само супермаркетите и аптеките, както и банките
45
Германия затваря магазините от сряда до 10 януари
Снимка: БГНЕС

Германия планира да затвори мнозинството магазини от сряда (16 декември) до 10 януари, за да възпрепятства разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс, която се позова на правителствено проектопредложение.

Документът е подготвен за срещата по-късно днес между канцлерката Ангела Меркел и лидерите на провинциите.

Отворени остават само супермаркетите и аптеките, както и банките.

Училищата на практика също ще бъдат затворени за период. От работодателите ще бъде поискано да прекратят работа или да се работи дистанционно.

Германия е в частична карантина за 6 седмици, не работят барове и ресторанти. Някои региони обаче вече въведоха по-строги мерки, припомня БНР.

За последното денонощие страната регистрира нови 20 200 случая на коронавирус, сочат данни на института „Роберт Кох“.

Починалите са се увеличили с 321 до 21 787.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: германиямагазини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
8
 
7
 
! Отговори
Mm преди 3 години
Те мързеливите шваби така или иначе не работят по това време
38
7
 
9
 
! Отговори
Норм преди 3 години
Това отдавна ИЗКУФЯЛО БАБЕ ако беше в Бг отдавна щеше да си копа градинката пред къщата на село! Но явно Шай*естан-а в, което превърна Германия това недоразумение и кукла на конци на задкулисието не дразни коренното население!!!! Което изглежда странно на фона на критиките, които те ни отправяха преди време, как ние търпим нашия ?!?!? ;)
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
имало указания по спешните отделения в DE безнадежни пациенти и такива които ще изискват грижи тип "зеленчук" въобще да не бъдат приемани..нямало смисъл.работата е много сериозна..като на война сме.
36
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Немците се срамуваха до момента от един мустакат техен управник. От днес и с Меркел ще трябва да се срамуват. Тя върна успешно неговите методи на управление. От днес вече няма демокрация в Германия, от днес управлението на страната е Диктатура
35
11
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
смотаните дойчовци си получават заслуженото вече не "на час по лъжичка",а масирано,тотално!...Ние се обиждаме за това,че държим един такъвпримат като "Банкянското Чудо" на власт,но като гледам как дисциплинираните иначе дойчовци позволяват една отявлена хомооофообка като Шмеркел да ги разиграва както й скимне,.."Жестокостта ми се сломи"..
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мигрантите със зелен коридор?!Те са слабост на бабата!
33
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де да можеше от тия самолети да ви напръскат и с малко с мозък...Явно бедата не е стигнала до вас и семейството ви, щом продължавате да пишете за световни заговори и измами. Ако живеехте през някои от предишните пандемии, сполетявали много пъти човечеството, едва ли щяхте да оцелеете. Разберете най- сетне- има здравен проблем !Не го бъркайте с политически! Стига глупости и глезотии!
32
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свободата, Санчо, е едно от най ценните блага, с които Бог дарява хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека. Мигел де Сервантес 1605 г. !!!!Замислете се над това.
31
5
 
7
 
! Отговори
до 33 преди 3 години
Нпротив, драмата тука е голяма и само за това се говори, че болниците са на ръба. Пробвай се да се поразходиш след 20 часа, да видиш как ченгетата си "вършат работата" и тогава ми говори за нормално. Това не е нормално, още повече, че очевидно ефект няма. Другите държави полека лека си стъпват на краката, само тука все по-зле става.
30
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
32 като плюеш толкова що не се върнеш в България, а? В Германия драма няма, никой не говори по 24 часа само за вируса. Ходим на работа, купувам каквото ми е нужно и живеем съвсем нормално. Масата българи само драмагизират и играят театър, немска телевизия не гледат, ясно защо и 10 минутен случаен контакт ме срива, от фшлософщина и негативизъм.
29
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея в Германия и мога да кажа, че и тука се издъниха грандиозно. От 1,5 месеца сме в ограничения, без ефект, а сега искат още да ги увеличат и то отново ефекта ще е съмнителен. Обаче повода за тотален контрол и ченгежджиска държава вече всички го имат. Абсолютно съм уверен, че правителствата БЛАГОСЛАВЯТ този вирус. Сбъдната мечта - не население, а скотове. И то официално.
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сега не съм срещал статистически данни, колко точно хора са се заразили след посещение на магазин. Или след разходка в парк. Живеем в абсурд и тотално ограничаване на правата на гражданите. Дали някой от вас е гласувал за партия, която има в програмата си, че под предлог че защитава здравето ни, ще ни налага всякакви и понякога напълно безсмислени ограничения. Помислете си.
27
0
 
3
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
....nai-golemia hristianski praznik a ?!?? Shte mi se da vidim dali shte zatvoriat vsichko za ramazana ?!??
26
0
 
5
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
....sa ta ni sti !!!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прескоференцията на Меркел не е приключила , тече в момента по немската WELT TVТва ващо е крадено от интернет тукаСамо копирате и поставяте Текстове
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовПий си хапчетата, че вече си много зле и постоянно се изпускаш.
23
3
 
10
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
Училищата и градините ... ам нарича се зимна ваканция/коледна ваканция има си я принципно. А за Германия не берете дерт, 1/3 от капацитета на болниците е зает, на практика нямат работа лекарите и сестрите.
22
1
 
7
 
! Отговори
сорос преди 3 години
Германия има нужда от ваксинация със Hwasong-15.
21
6
 
17
 
! Отговори
. преди 3 години
Германия е пътник!
20
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетох го и си помислих тези искат да се застрелят в крака. Моето мнение е генерално е че срещу тоя вирус затварянето не дава голям ефект. Обаче като се размислих. Коледа идва и без това почти всичко затваря. Не е зле да се пробва. Две седмици повече са. Ще се преживеят.