Литургията във Витлеем без богомолци на Бъдни вечер

Само духовни лица ще присъстват на литургията в църквата Света Екатерина
Обновена: 24 дек 2020 21:12 | 24 дек 2020 19:19, Ния Христова
1
Литургията във Витлеем без богомолци на Бъдни вечер
Снимка: БГНЕС
Литургията за Рождество Христово във Витлеем на Западния бряг тази година ще бъде обслужена при закрити врата заради ограниченята, свързани с коронавируса, обяви днес палестинският президент Махмуд Абас, цитиран от АФП. По традиция на литургията присъстват стотици палестински и чуждестранни богомолци.
 
По традиция месата в полунощ на Бъдни вечер се отслужва в църквата Света Екатерина, която се намира до базиликата на Рождество Христово, издигната на мястото, където според вярванията се е родил Исус Христос.
 
Тази година на литургията ще присъстват само духовни лица. Тя ще бъде излъчвана по телевизия „Палестина Ти Ви“, която се гледа в целия свят, уточнява БТА.
 
"Рождество е празник, който възобновява надеждата в душите и затова въпреки всички препятствия и трудности заради Covid-19 и липсата на туризъм, град Витлеем гледа към бъдещето с оптимизъм и ще празнува Рождество с всички човешки и религиозни измерения", заяви Антон Салман - кмет на Витлеем.
 
В началото на седмицата Палестинската автономия обяви втора карантина в някои райони на Западния бряг. Вечерният час също беше удължен с цел борба с разпространението на заразата.
 
На 5 декември светлините на голямото коледно дърво във Витлеем бяха запалени в центъра на града, без присъствието на публика на събитието.
 
Палестинското министерство на здравеопазването обяви, че на Западния бряг има 78 000 случая на зараза от началото на пандемията и около 740 починали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със - или без богомолци, Иисус е жив и прощава на всички, които се покаят за греховете си и го приемат със сърцето си.Божията слава и милост са безкрайни!Амин!