Къде се намира китайският милиардер Джак Ма, изчезнал ли е?

Основателят на Alibaba Group не се е появявал публично от 2 месеца
4 яну 2021 12:09, Елка Василева
59
Къде се намира китайският милиардер Джак Ма, изчезнал ли е?
Снимка: архив, БГНЕС

Спекулации се завихриха от известно време около местонахождението на китайския милиардер Джак Ма, след като се появиха съобщения, че високопоставеният бизнесмен не се е появявал публично повече от два месеца.

Основателят на Alibaba Group също така не се появи и в последния епизод на неговото собствено шоу за таланти "Африкански бизнес герои", което дава на начинаещите африкански предприемачи шанса да се състезават за част от 1,5 милиона щатски долара.

Джак Ма трябваше да бъде част от съдийството в шоуто, но беше заменен от изпълнителен директор на Alibaba на финала през ноември, съобщи британският в. "Телеграф", цитиран от БНР. Неговата снимка също така беше свалена от уебсайта.

Говорител на мултинационалния китайски технологичен гигант Alibaba, специализиран в електронната търговия на дребно, каза, че Джак Ма не е могъл да участва в съдийската комисия "поради конфликт в графика", посочва от своя страна "Файненшъл таймс", цитиран от Finance.yahoo.com.

Спекулации идват в момент, когато бизнес империята на Джак Ma, Ant Group, се намира под наблюдение от властите в Пекин, още откакто той произнесе противоречива реч в Шанхай на 24 октомври, в която критикува китайската регулационна система, че задушава иновациите и оприличи глобалните банкови правила на "старчески клуб".

"Днешната финансова система е наследството на индустриалната епоха", каза Ма тогава в речта си. "Трябва да създадем нова за следващото поколение и младите хора. Трябва да реформираме сегашната система".

Седмица по-късно IPO-то на Ant Group (първично публично предлагане на акции, което беше оценено на рекордните 37 млрд. долара), което вече беше получило зелена светлина от китайския надзор за ценните книжа, беше спряно, като Шанхайската фондова борса заяви, че компанията Ant трябва да отстрани налични бизнес и финансови нарушения, както и с оглед на промените в регулаторната среда на финансовите технологии.

Американският ветеран инвеститор Марк Мобиус заяви пред бизнес телевизия CNBC, че този ход е предназначен да ограничи финансовите институции да станат прекалено големи. "Вярвам, че китайското правителство се намеси, защото осъзна, че трябва да регулира тези компании, за да не ... станат твърде големи".

"Китайското правителство вече си дава сметка, че не може да позволи на тези компании да доминират в определен сектор и по-специално във финансовия сектор", допълни той.

Китайските власти започнаха антимонополно разследване на Alibaba в края на декември и казаха на Ant Group да преструктурира дейността си.

Междувременно се оказа, че Джак Ма е дарил милиони предпазни маски за лице в Европа, САЩ и на Световната здравна организация в опит да се ограничи коронавирусната пандемия.

Милиардерът се занимава и с благотворителна дейност, като Фондация "Джак Ма" се фокусира върху области като образованието, предприемачеството, лидерствотo при жените и околната среда.

Фондацията е разпределила или обещала повече от 300 милиона щатски долара, предаде преди време списание "Форбс".

Последното послание на Джак Ма в Тwitter датира от 10 октомври миналата година, отбелязва finance.yahoo.com.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде си, *** ?
43
0
 
1
 
! Отговори
Гордън Рамзи преди 3 години
Сготвили са го с ориз по пекински.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя парапитек сле66370знал от дърветата оня ден ще ми е шеф и щял да ми дава наклон.В момента в който ми каже нещо и умира.
41
0
 
5
 
! Отговори
Шкумбата преди 3 години
След като затвориха кръчмата в село Митровица заради коронавируса и вечно пияния тракторист на селото Джанко Манов принудително изтрезня той си спомни ТРИ позабравени подробности от личния си живот :1. Той всъщност се казва Джак *** и е китаец2. Притежава мултимилиардна компания3. Преди много много години се е отбил в кръчмата на селото за да позвъни защото му паднала батерията на телефона .
40
0
 
5
 
! Отговори
Червеното котило преди 3 години
Другарят Джак *** тепърва му предстои да усети онова, което усетиха некои наши дрогаре, дет спряха да се отчитат на Партията...Забравиха откъде са тръгнали ееееййййййййй, големите "бизнесмени"
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джак *** беше осъзнал че не може да си богат в Китай ако не си член на комунистическата партия и беше натрупал доста стаж в тази партия. Но и това не помага когато трябва да ти вземат всичко.
38
2
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Влизам в къщата на съседа у село и гледам изпод едното му легло стърчи нещо. - Каква е тая бракма, дето си я заврял отдолу? - го питам. - Не е бракма, а Джак *** - смига ми и се хили бай Стойо...
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДРУГАРЯТ *** ИЗЧЕЗНАЛ СЛЕД КАТО СЕ САМОЗАБРАВИЛ ОТ МИЛИАРДИТЕ СИ И ВЗЕЛ ЧЕ УДАРИЛ ЕДНА ГРАДИВНА КРИТИКА КЪМ КИТАЙСКАТА КОМ ПАРТИЯ....ТО ОКАЗВА СЕ ЧЕ ТЕ ТЪРПЯТ ПО МАЛКО КРИТИКА ОТ КОЛКОТО ИСЛЯМИСТИТЕ. ДА ПОВТОРИМ- КРИТИКУВАШ ВЕЛИКАТА ПАРТИЯ- ИЗЧЕЗВАШ, НО МОЖЕШ ДА ТРУПАШ МИЛИАРДИ БЕЗНАКАЗАНО, ОСНОВЕН ИЗВОД- ДРУГАРИТЕ КОМУНИСТИ ОБИЧАТ МИЛИАРДИТЕ, НО НЕ И КРИТИКАТА.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40Че защо от 30 години само ? Да не би сегашните мутри да не са възпитани, обучени и покровителствани от ДС ? Щом е така, доколко комунисти са били комунистите ? Защото не изглежда да са обучили сегашните управляващи в каквито и да било комунстически идеи, освен тези свързани с репресия. Изглежда че, ако някой се нарича такъв е или лъжец или ***.
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Българските комунисти правят телефони с шайба."От 30 години няма комунисти. Има само подобни мутри на царя -тиква които прибират с две ръце и непрекъснато твърдят че комунистите им пречат.
34
3
 
15
 
! Отговори
А аз разбирам преди 3 години
До АнонименКитайските комунисти правят смартфони.Българските евро-капиталисти и телефони с шайба не могат да направят.Това е разликата.Кой за колкото му стига акъла.Тука много е важното да имаш сергия за турски обувки, да крадеш ДДС и да плюеш по миналото.Това е по-голямата разлика.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересното е че още преди 2 недели , един каза че акциите им ще се сринат под 200$ и на там са тръгнали , ако пък този не се появи до 2 дена , хептен се отече работата
32
3
 
3
 
! Отговори
абе къде е батко ? преди 3 години
Как къде? Яде баклава,пишмание и плющи гьобекчийки
31
3
 
3
 
! Отговори
7 преди 3 години
В Илиенци се е скрил. ГДБОП да използва специалното разузнавателно средство известно като Мапса и да го локализира немедлено. Да внимава все пак и да погледне номера на сградата преди да опостуши някое пенсионерско невинно семейство с внучета
30
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е прехваления китай и прехваления комунизъм. човешкия живот струва колкото една кокошка
29
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕ РАЗБИРАМКитайските комунисти правят смартфони.Българските комунисти правят телефони с шайба.Това е разликата.Кой за колкото му стига акъла.Не е важното да имаш завод за нещо си с 600 човека администрация.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Хъхъ.Пречи му на бизнеса.В Калифорния китаец ще направи бизнес за 100+ милиарда ама друг път.Ама откъде *** като тебе, който си мисли, че другите работят за 1800лв ще знае.
27
0
 
6
 
! Отговори
Търсете го преди 3 години
в Лагер Масандзя или в общите гробове около него!
26
0
 
13
 
! Отговори
Император ЖиЗинПин преди 3 години
Джак, дари Богатството си за Благото на Партията!!
25
3
 
5
 
! Отговори
НЕ РАЗБИРАМ преди 3 години
АМА КАК ТАКА В КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ ИМА МИЛИАРДЕРИ...И КАК НЕ СА НАРЯЗАЛИ МАШИНИ И ЗАВОДИ И ГИ РАЗПРОДАЛИ.....*** ГО РАЗБЕРИ ТОЯ РЕД- МИЛИОНЕРИ, ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ, ОБАЧЕ КОМУНИСТИ- ИМА НЕЩО СБЪРКАНО В ЦЯЛАТА ТАЯ ИСТОРИЯ....ХАЙДЕ ПАК- ЗНАЧИ ТЕ МИЛИАРДЕРИ, А РАБОТНИЦИТЕ КОМУНИСТИ, Ц И ТАКА НЕ Е ,,,,ВСИЧКИ КОМУНИСТИ, АМА НЯКОИ ПО КОМУНИСТИ И ТЕ МИЛИАРДЕРИ, КАТО ЧЕ ЛИ ТАКА ПО ПРИЛЯГА...АКО ИМА ПО ПРОСВЕТЕН МОЖЕ ЛИ МИ ОБЯСНИ, ЗАЩОТО ГО ПРИЕМАМ КАТО ОГРОМЕН ТРУДОВ ЛАГЕР И А КАПИТАЛИСТИТЕ ПАЗАЧИ ЛИ.