Сухота, бръчки, фини линии... В кои митове за тях да не вярвате?

Неправилният режим може да доведе до състаряване
16 яну 2021 20:08, Иванка Гъркова
1
Сухота, бръчки, фини линии... В кои митове за тях да не вярвате?
IStockphoto

Отпускането на кожата и нейното състаряване са естествени процеси, които се наблюдават при всички нас с течение на времето. Колкото и да не ни се иска, в един момент се поглеждаме в огледалото и установяваме, че имаме бръчки, в друг – че имаме все повече фини линии. Но можем ли да спрем това?

 
Каквато и козметика да ползваме, на каквито и процедури да се подлагаме, няма как да стопираме появата на бръчки, но все пак може да забавим поне малко техния ход. За това допринася и грижата за кожата, която понякога не е последователна или е по-скоро грешна. Причината е, че много жени имат неправилна информация за това как да почистват, подхранват и овлажняват лицето си, за да е то по-здраво и младо.
 
Кои са най-често срещаните митове за бръчките и можете ли да им се доверите?
 
#1. Бръчките зависят от гените
 
Истината: Наследствеността може да бъде лек фактор, допринасящ за състаряване на кожата, но слънчевите лъчи играят основна роля за промяната в нейното състояние. Вредните UV лъчи могат да я съсипят, ако не се ползва редовно слънцезащитен крем.
 
#2. Хората с мазна кожа имат по-малко бръчки
 
Истината: Не си мислете, че сте застраховани, ако имате по-мазна кожа. Възможно е по някои части от лицето, които са по-сухи, да нямате толкова бръчки, но за сметка на това там пъпките да изобилстват. Освен това няма категорични доказателства по въпроса.
 
Ако кожата ви е мазна в Т-зоната или брадичката, обърнете внимание на другите части и ползвайте специална козметика за тях, за да не е прекалено суха. В случай, че в нея няма достатъчно влага, тя също може да загуби еластичност и да се състари.
 
Още митове, свързани с бръчките, вижте в материала  на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари