СЗО: Маските от плат също са ефикасни срещу новия щам на коронавируса

Той се предава по същия начин, обясняват учени
23 яну 2021 13:35, Петя Славова
33
СЗО: Маските от плат също са ефикасни срещу новия щам на коронавируса
Снимка: БГНЕС

Маските от плат са ефикасни, дори срещу новите варианти на коронавируса, защото начинът на предаване е същият, обяви Световната здравна организация в централата си в Женева.

Още по темата


В зоните, в които вирусът циркулира, маските трябва да бъдат носени, когато хората са струпани на едно място и е невъзможно да се спазва най-малко един метър дистанция, както и в стаи, които не се проветряват или се проветряват малко, поясни Мария ван Керхов от СЗО.

Тя подчерта, че няма никакви данни за промяна в начина на заразяване, дори и при вариантите на вируса, които могат да бъдат по-заразни, предава БГНЕС. Затова и Световната здравна организация няма намерение да променя действащите препоръки относно маските.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
26
 
! Отговори
------- преди 3 години
СЗО мислят хората за полуиди0ти. Никой не им вярва на тея психопати.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто не е за вярване какви глупости разпространява СЗО.Не е зле да обяснят как едно парче плат спира аерозол с размер 0,2 микрона.размерът на коронавируса е 0.09 микрона, а маските са предназначени за бактериална защита. Бактериите са от 50 до 500 пъти по-големи от вируса.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ivan albena x.f. x sНе пиши нищо повече. Не ти се разбира нищо и се излагаш. Спри се :) И отиди на вечерно училище, поне да се научиш да пишеш.
4
1
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
На всеки шест часа нова маска,старата вече е амортизирана.А най-добре противогаз със печат от СЗО.
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако през маската, усещаш цигарен дим, значи не ти помага срещу вируси. Вирусните частици са по-малки от цигарения дим. Все едно да се пазиш от вируси, с мрежа за комари - ПОЛЗА НЯМА. Има някой, дето шие маски и продава по 2 кинта (най-малко) парчето. Демек - пара се прай. И така.
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, още ли вярвате във вируса?
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо явно не им потръгнаха продажбите на залежалите количества от качествени маски и кандисаха да оставят хората да носят маски от плат, само и само да не спрат да носят маски....