САЩ: Талибаните не изпълняват ангажимента си към мирната сделка

Не е ясно дали ще има пауза в пълното изтегляне от Афганистан
29 яну 2021 09:00, Елка Василева
33
САЩ: Талибаните не изпълняват ангажимента си към мирната сделка
Снимка: архив, БГНЕС

Талибаните „не са изпълнили ангажиментите си“ по споразумението за мир в Афганистан, заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби.

Той поясни, че американската страна няма да променя своите ангажименти, посочени в споразумението от миналата година, предаде БНР.

За Вашингтон талибаните не правят достатъчно за намаляване на насилието и заклеймяване на „Ал Кайда“.

Още по темата

Кърби каза още, че новата администрация на президента Джо Байдън е за споразумението между афганистанските ислямисти и САЩ, постигнато преди година в Катар.

Това споразумение урежда напускането на американски военни в рамките на 14 месеца, ако талибаните се придържат към уговореното. Засега не е ясно дали САЩ са решили да поставят пауза на пълното изтегляне от Афганистан, договорено за тази пролет.

Кърби коментира, че „ще е трудно на всеки на масата на преговорите“ да се придържа към ангажиментите си, ако ситуацията не се промени.

От Пентагона заявиха още, че са убедени в капацитета на сегашния брой от 2500 американски военни за справяне с мисията си в страната. Само преди година броят американските военни в Афганистан бе близо 13 000.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистикToz nik deto obijda xorata tuk i postrekava kym omraza zaschto nee iztrit a dnes????
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То остана и талибани да изпълняват ангажименти...талибан е състояние по-близко до животинския вид, отколкото до хомо сапиенс.
22
6
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До ДядоСтоюДядо Стоьо, я опиши малко по-подробно ти точно как се бориш за мир, че ми стана интересно? Да не е вечер пред ТВ-то с чаша домашнярка в ръка, а през деня пред компа? :)))
21
3
 
8
 
! Отговори
С други думи преди 3 години
Краварите като окупират, после все наират оправдания да се доокопават.
20
3
 
10
 
! Отговори
мирната сделка преди 3 години
На "мирните" американци все някой трябва да им е виновен!Дежурния виновен сега е родното им творение - талибаните.
19
3
 
7
 
! Отговори
ПОП Грую преди 3 години
МНОГО БОЛИ КОГАТО ТЕ БИЕ СОБСТВЕНОТО ТИ ДЕТЕ ИДИЛ И ТАЛИБАНЧЕТО
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНСигурен ли сте , че сте във вред?
17
2
 
6
 
! Отговори
ДядоСтою преди 3 години
АКО СЕ БОМБАРДИРА МОСКВА ЕДИОТЧЕ В МИГ ТИ ЩЕ СЕ ИЗПАРИШ С ВСЕ КОМПЮТЪР АМИ ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ И СВЕТА ЩЕ УМРЕ НИЕ СЕ БОРИМ ЗА МИР ЗАПОМНИ *** И ЩО ГО НЕ БЛОКИРАТЕ ТОЯ НЕ ЗНАМ
16
3
 
11
 
! Отговори
До АнонимеН преди 3 години
Ми дай личен пример. Докато чакаш някой да бомбардира Москва, що не почнеш да биеш руснаци? В България ги има доста. Започвай, пък дано имаш средства за дълъг престой в гипсово корито. И още, имаш ли представа от колко години вече няма КГБ? Ти си замръзнал умствено в миналия век!!!
15
13
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВОЙНИТЕ В СИРИЯ , ЛИБИЯ, ИРАК , АФГАНИСТАН И УКРАЙНА ЩЕ СЕ СВЕДАТ ДО МИНИМУМ САМО АКО СЕ БОМБАРДИРА МОСКВА И КОЛКОТО ПО-СКОРО ТОЛКОВА ПО-СКОРО!
14
3
 
7
 
! Отговори
Теорията преди 3 години
На Чарли Чаплин те създават Талибани и после отиват да ги спират. Света ги намрази тия хамериканци.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква изненада. Байдън спечели и веднага решиха, че трябва да пратят още военни да вътворяват демокрация по Света.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почва се полека лека опипването на почвата и подготвянето на населенито за поредната война. Сега талибаните не спазвали условията, после ще има контингента войници ще спре изтеглянето, после ще има засилване на "присъствието", после почват ученията в региона и полека лека САЩ влизат в поредната война. Която им е жизненоважна да си закрепят държавата.
11
4
 
12
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Как тия талибани и ала бала брадчеди, не пречат на Китай,Индия,Корея,Виетнам,Япония и т.н. и не са заплаха за тях,но видиш ли за някакъв народ намиращ се отвъд океана ,на друг континент, на хиляди километри са основна заплаха.
10
9
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До ТъйТОВА ГО КАЖИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!!!КАКВО ДИРИ ТЯ В АФГАНИСТАН И СИРИЯ!!!!СЛЕД ЗАВЛАДЯВАНЕТО НА ИРАК ОТ ФАЩ ИМА НЕЗНАЧИТЕЛЕН БРОЙ БЕЖАНЦИ ПО МАЛКО ОТ 10 ХИЛЯДИ НА ГОДИНА КЪМ ЕС!!--------------------МИЛИОНИ БЕЖАНЦИ ОТ СИРИЯ СЛЕД КАТО КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ОКУПИРА ВЛАСТТА ТАМ И ЗАПЛАШИ ЦЕЛИЯ СВЯТ, ЧЕ ЩЕ ИЗПОЛЗВА ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ АКО НЯКОЙ ГИ НАПАДНЕ РЕЖИМА ИМ В СИРИЯ!
9
2
 
2
 
! Отговори
Напреднал+ преди 3 години
Талибаните не заклеймявали Ал Кайда? - Вие само се махнете и ще видите как ще узурпират вкастта за броени дни
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТъйPrav si no baschta ne mojesch da bydesch veche moje samo roditel 1 ili 2 ili to tova e to
7
1
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Ако някой смята, че може да води мирни преговори с ислямски фанатици, значи не е у ред !!!Такива хора трябва да бъдат отделени от останалото човечество, те смятат само как да те убият или използват като роб !!!
6
6
 
7
 
! Отговори
Тъй преди 3 години
като не е редно да се псува ще кажа на американците аз бих могъл да бъда баща ви. Какво правите там бе? Оставете хората сами да се оправят! Щото като ги бомбите не идват при вас, а се изсипват в Европа носейки омраза вследствие на действията ви!!!
5
5
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЪВ АФГАНИСТАН НЯМА ТАЛИБАНИ!!!ИМА САМО ПРЕОБЛЕЧЕНИ ВОЙНИЦИ НА КГБ СРЕЩУ ПРЕОБЛЕЧЕНИ ВОЙНИЦИ НА ЦРУ И ТАЗИ БОЙНА ТАМ СЕ ВОДИ ОЩЕ ОТ КРАЯ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!