Лукашенко: Искате американците да ви проследяват, купувайте си айфони

Според президента на Беларус умните хора си купуват телфони с бутони
12 фев 2021 18:47, Нели Христова
116
Лукашенко: Искате американците да ви проследяват, купувайте си айфони
Снимка: БГНЕС

Съединените щати наблюдават потребителите на смартфони, поради което интелигентните хора купуват мобилни телефони с бутони. Това заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко, говорейки на Общобеларуското народно събрание.

"Искате американците да ви проследяват всяка минута къде се намирате и какво говорите с тези айфони? Купувайте ги, ако не чувате това, което ви казвам", заяви Лукашенко, цитиран от кореспондент на РБК. Според него "умните хора отдавна търсят телефони с бутони".

Общобеларуското народно събрание започна в Минск на 11 февруари. То е посветено на предстоящите изменения в Конституцията на републиката, реформи, референдум и избори. Срещата бе открита с четиричасова реч на Лукашенко.

Президентът говори за необходимостта от укрепване на силовия блок, повишаване на ефективността на публичната администрация, увеличаване на заплатите на лекарите и учителите, поетапно въвеждане на фондова пенсионна система, жилищно и пътно строителство.

 


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
Nik преди 9 месеца
Този Лукашенко показва още веднъж че минимум диктатор с дименсия параноид,бил съм В Минск командировки и мисля че тези интелигентни хора не заслужават такъв диктатор кръволог ,но няма какво да правят,Дано час по скоро да се освободят
106
0
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 9 месеца
Нашият чекмеджето е същият в БГ.
105
0
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 9 месеца
Има ли държава, има и подслушване. Твойта тайна полиция какво прави?
104
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прав е Лукашенко!Ако се разрови човек, такова слухтене и дебнене идва от USA гигантите, което е извън възможностите на нормалния човек да го разбере.Но като се има в предвид, че САЩ е сатрапска държава, в която постоянно се подслушва, дебне и ограничава цялото население, не ме изненадва.
103
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 9 месеца
Мда, който чака чипиране чрез имунизация - Има много да чака. Отдавна са ни чипирали с тия играчки, и ние дори сме си платили юнашката за това. Аз лично мога без смартфон, но за младото поколение дори 1 ден без смартфон е немислимо изтезание.
102
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До УчуденАз нямах нищо против ЮКоря да си направят собствена ОС. Дори я имат Самсунг. Но ги натириха и клекнаха. Не ми пука дали от там ще ме следят. Там комунизма няма как да припари и след 100 години. Както броди сега пак и в ЕС и дори САЩ
101
0
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 9 месеца
Прав е за това. Но не само при Айфоните е, така но и при всички смартфони. Кучето е заровено в операционната система най-вече. А те всичките са на Епъл, Гугъл и Уиндоус. А при аповете, които вършат подобна работа, най-напред са китайците. Няма мърдане. Тия с бутоните са най-сигурни защото могат да се проследяват само от клетките. Сега с 5джи където клетките са по-нагъсто проследяването ще е по-акуратно. Но само местните могат да го правят. Но пък кой може вече без сматфона на оруел?
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До тулупчеТе другарите си знаят работата. Режимите на Злото работят един за друг.
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До МихалиДобре, че си нямаш идея за какво говориш.
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако говори глупости на телефона, веднаха мобилния оператор ще го докладва. В противен случай нищо не може да хванат даже и с вируси. Най-много което могат да получат е паролата или какви сайтове посещава и така ще се издаде също. Но без интернет шанса е почти 0. Вероятно това е казал Лукашенко а не за бутоните. По GPS няма начин защото в града са милиони телефони, а и може да ги заблуди като го остави на друго място.
97
4
 
12
 
! Отговори
Михали преди 9 месеца
Беларусия е единствената страна, която направи след разпада на СССР минимални промени. КГБ си е КГБ, милицията си е милиция ,а не полиция. Запазиха държавността в/у всички значими отрасли в икономиката,машиностроителните,тракторните. Безплатното здравеопазване,ниските цени на транспорта,храните и стоките от първа необходимост.Има частна собственост,има и по-богати хора, но да сте чували за беларуски олигарси и милиардери? Една спокойна държава, която дразни запада.
96
11
 
4
 
! Отговори
тулупче преди 9 месеца
Не съм фен или потребител на Апъл но със сигурност мога да кажа че Айфон е имат най-добрата политика за личните ви данни отколкото всички останали. Най-лошите са китайските марки които са пряко свързани с китайската комунистическа партия. Така че този пич не знае за какво говори, чиста пропаганда.
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Йотафон се продаваше тука преди 2-3 години. Не знам дали някой си купи. Доволно стара карантия вътре, защото моделите излизат бавно. Иначе отзад има втори екран за четене на книги. Средна цена. Събира се в Китай.
94
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бил съм в Прибалтика преди години.Там се научих, че в магазин не трява да се обръщаш на руски.Не само няма да те обслужат ами направо ти говорят нещо на техен си език ама не много възпитано.А стандарта им още тогава беше много по-висок от руския.
93
11
 
5
 
! Отговори
Дали преди 9 месеца
диктатора на Беларус е по-противен или Фигурантът
92
9
 
4
 
! Отговори
Учудване преди 9 месеца
Дали тоя диктатор е по-противен или наш ***.
91
2
 
8
 
! Отговори
Най- добрият преди 9 месеца
мобилен телефон -Yota phone - маде ин Рассия.Това е както Ладата сред автомобилния свят. - най- здравият телефон, зпуснеш го на пода и кърти теракот
90
7
 
12
 
! Отговори
православен патриот преди 9 месеца
Само така !!! Продължавай да мачкаш фашистите , Саша !!!!
89
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прибалтийските е обобщено.Естония, например, отдавна има добър стандарт и направо НЕ си мизерстват.
88
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 87Не разбирам руски, може ли да пишеш на български?