След видеата на принцеса Латифа, ОАЕ под международен натиск

Намирам се във вила, превърната в затвор, заявява тя
17 фев 2021 23:40, Красимир Ангелов
53

Обединените арабски емирства са под международен натиск след нови разкрития за отвлечената принцеса Латифа. В серия от видеа дъщерята на емира на Дубай разказва, че е заложник на собственото си семейство от повече от три години. Тя споделя, че се страхува за живота си.

"Затворена съм вече от 40 месеца. Не знам дали ще оцелея. Полицията ме заплаши, че ще бъда затворник завинаги и никога повече няма да видя слънцето", заявява тя в едно от видеата.

През 2018 година принцеса Латифа - дъщеря на емира на Дубай - Мохамед бин Рашид ал-Мактум, прави опит да избяга в чужбина. Тя е хваната на яхта в индийския океан и върната против ролята при семейството й. Оттогава, по думите ѝ, е заложник на собствения ѝ баща.

Още по темата
За ситуацията, в която се намира, разказва скрита в баня във вилата, където я държат.

"Намирам се във вила, превърната в затвор. Всички прозорци са заковани. Има петима полицаи отвън и две полицайки вътре. Не мога да изляза", допълва тя.

Латифа споделя, че срещу нея се води пропагандна кампания, чиято цел е да бъде изкарана нестабилна. Принцесата разказва, че декември 2018 година е била изведена от къщата за обяд с нейната доведена майка - Хая, която малко след това избяга от Дубай с двете си деца.

На срещата е присъствал и бившият Върховен комисар на ООН по правата на човека - Мери Робинсън. След визитата Робинсън заявява пред Би Би си, че Латифа има сериозни проблеми.

"Видях изявлението, което е направила, че аз съм проблемна млада жена и имам сериозно медицинско състояние, за което се лекувам. Това е абсолютна лъжа", казва още принцесата.

Видеата, които Латифа записва, са изпращани до нейни приятели и роднини. Последното е отпреди няколко месеца. Разказите за ситуацията, в която се намира и фактът, че никой не може да се свърже с нея от дълго време, предизвикаха широк международен отзвук.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
чобан Али преди 3 години
многу я аресвам да ми е,доячка и вечер да се топ лим под юрганя,многу мечтая за нея
45
1
 
2
 
! Отговори
ран преди 3 години
Уф, колко сме щастливи българите, и в Дубай е гадно, какво му е на Дубай, така им се пада и.т.н. Вече сме спокойни, най-после нещо лошо за прекрасната страна, можем да си позлорадстваме. Кисело е гроздето.
44
2
 
2
 
! Отговори
ира преди 3 години
До АнонименНе обобщавайте, моля. Познавам Дубай от времето когато в България едно 100 души знаеха къде е, като включвам екипажите на самолетите. Това е върховно място, авангардно, красиво, модерно и мистериозно. Съжалявам за вашите познати ако работят тази професия, и съм възмутена от историята на пинцесите Хая и Латифа. Но, все пак, да не прекаляваме със злорадство.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аааа, има мнооого още вода да изтече, докато стигнат 9ти век арабите. 9-10 век персите (иранците) създават медицина, математика, химия и поезия. а тия още си коват дъски по прозорците и държат дъщерите си вътре под охрана.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дубай..мечтата на всяка наша и руска коврентия. а едно местно момиче е затворник от близо 4 години и не може да се махне оттам. и какво като баща й е еди какъв си? айде, мрънкащите за дубай и за арабски принц -сменете се с момичето, да ви видим?
41
7
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
щом е затворник от къде има достъп до интернет и телефон, за да си идпраща съобщенията? хората измират от глад и болести, тя реве, ли реве от луксозния си живот.
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха тая е най-набутаната от всички в тоя ад, баща и е ненормално богат ама е и ненормалник... чудя се какво е правила в предишния си живот сигурно е търгувала с детски органи.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са психарии, че някой създал някого, не означава че му е собстеност. Това го има само при комуноидите, питеците и арабите, въобще при подчовеците.
38
3
 
3
 
! Отговори
ХаХа преди 3 години
Кадънчето ми харесва.Аз бих останал с нея в банята да не се чувства самотна.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете на БайДън да иде да национализира Дюбай и да го присъедини към останалите щати. Всички ще спечелят от това. *** как си взе Крим?!?
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са си в 9 ти век....
35
11
 
0
 
! Отговори
коко брайс преди 3 години
АБЕ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗА КАКВО НЕПРЕКЪСНАТО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТАЗИ ДЕВОЙКЯ...НЯМА ЛИ ДРУГИ ПО АКТУАЛНИ НОВИНИ...КОЙ ГО ИНТЕРЕСУВА ЖИТИЕТО И БИТИЕТО НА БОГАТО...РАЗГЛЕЗЕНО МОМИЧЕНЦЕ,КОЕТО БАЩА МУ СЕ ОПИТВА ПО НЯКЪКЪВ НАЧИН ДА ЗАПАЗИ ПО ДЪЛГО ДЕФФФФСТВЕНО...АКО Е ОЩЕ ДЕ... ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ВЕЧЕ ЕДНА СЕДМИЦА.
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Животни дето още не са излезли от средновековието.Не мога да разбера само защо им позволиха на тия *** да забогатеят.Никой да не е обелил и дума срещу евреите когато се оправят с тях както трябва и ги връщат по дупките където им е мястото.Вижте Ердоган на какво заприлича. Кой ще го спре сега?ООН които са едни смешници без никаква тежест ли?
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дубай трябва да бъде освободен от тираничния крал. САЩ трябва да спасят местното население,принцесата и петрола в Дубай.
32
2
 
6
 
! Отговори
Край преди 3 години
След тия видеа не съм спал цяла нощ. Що мъчат тая сгодна арабка бе. Ми то тя се мъчи повече и от Навални. Да и носят пилав да яде и шербет да пие та да не изпосталеее че после не може се ожени.
31
3
 
9
 
! Отговори
тулуп преди 3 години
е като е затворник как може да праща с телефона инфо на тоя и оня? и техните *** истории са най-важни.............има хора дето няма какво да ядат..................*** милиардерски.
30
2
 
17
 
! Отговори
От бай Тошо преди 3 години
Еее, бетер турска работа.!.
29
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много вълнуваща новина... Личния живот на едно семейство - причина за "международен" натиск....А войната кога започва, за да се удевлетворят мераците на "международната демократична" общност?
28
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А едно време жените си мечтаеха да бъдат принцеси ... На ти сега принцеса.
27
3
 
13
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Тази робинсън изглежда като класически английски***