За втори път десетки китове засядат край Нова Зеландия

През 2017 г. на същото място бяха блокирани около 700 кита
23 фев 2021 14:12, Ния Христова
6
За втори път десетки китове засядат край Нова Зеландия
Снимка: БГНЕС
Десетки китове, които са били върнати във водата от спасителни екипи, са блокирани за втори път близо до Farewell Spit, най-дългата естествена пясъчна зона в света, която е разположена северозападно от Южния остров на Нова Зеландия, съобщава "Дойче Веле".
 
Спасителните екипи са изнесли в открито море 40 кита, от които най-малко 28 отново са заседнали и все още са живи. Все още не е известно какво се е случило с останалите, публикува във "Фейсбук " новозеландското Министерство на опазването на околната среда.
 
Екипи от експерти по медицина на морски животни и доброволци от началото на деня се стремят да прегрупират китовете, за да могат успешно да ги пуснат заедно в морето.
 
Властите съобщиха предния ден, че девет кита от група от 49 са загинали при първото засядане. Подобно явление се случи в края на ноември 2020 г.
 
През 2017 г. около 700 кита бяха блокирани в Farewell Spit, който е дълъг 34 километра плаж и е разположен в туристическата зона на Златния залив. От тях 250 загинаха.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките китове. Душички
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И те бързат да се ваксинират?
3
5
 
5
 
! Отговори
Млад социалист преди 3 години
Дpyrape, няма ли да искаме оставката на Борисов и Гешев?
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Японците скъсват от подигравки новозеландците.
1
5
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Такова...разхищение на месо,може да се случи само в Нова Зеландия.Там оффцете са повече от хората и на никой не му пука,че някой друг кит,тежащ по 2-3 тона е...бракуван.Тук у нас това е...невъзможно;фризерите и...бурканите,щяха да са...пълни.