Виктор Орбан се имунизира с китайската ваксина Sinopharm

Унгария е в локдаун до 15 март
28 фев 2021 17:45, Нели Христова
33
Виктор Орбан се имунизира с китайската ваксина Sinopharm
Снимка: БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан беше инжектиран с ваксината срещу КОВИД-19, разработена от китайската лаборатория Синофарм. Това съобщи самият той в официалната си страница във Фейсбук, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Ваксиниран", написа Орбан в съобщението, придружено от снимки на инжектирането му и лекар, показващ кутията с китайската ваксина.

Унгария ще удължи в някои райони до 15 март срока на локдауна, като през следващите две седмици се очаква ръст на случаите на коронавирус при третата вълна на епидемията, обяви преди три дни началникът на канцеларията на Виктор Орбан.

На пресконференция Гергей Гуяш каза, че следващите две седмици ще бъдат "изключително трудни", но отбеляза, че темпото на ваксинацията в Унгария ще се засили, след като от сряда в страната започна да се използва ваксината на китайската компания Синофарм (Sinopharm). По думите му самият Орбан ще получи следващата седмица доза от тази ваксина.

Тогава беше обявено, че за последните 24 часа са установени 4385 нови случая - най-големият брой на дневна база от началото на годината. В 10-милионна Унгария досега са регистрирани 414 514 случая на коронавирус, от които 14 672 са приключили със смърт.

Над половин милион души в страната са получили поне една доза ваксина срещу КОВИД-19. Освен разрешените от ЕС ваксини на Пфайзер/Бионтех (Pfizer/BioNTech), Модерна (Moderna) и АстраЗенека (AstraZeneca) Унгария е единствената държава от съюза, която използва ваксината на китайската компания Синофарм и руската Спутник V.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре дошли на Тиквените ***! Вие сте на ход!!!
6
2
 
4
 
! Отговори
фронтоак преди 3 години
Мос ква не вярва на сълзи
5
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма виросРуската ваксина е най добра.Ваксините са опасни и ще ни чипират рептилите.Защо у нас не се ваксинират достатъчно хора?
4
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, а що не със спутника? Или взехте 200 дози за майтап?
3
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайска ама работи и си ваксинират хорато, тук борисов се провали напълно от 7 милиона ваксинираха 35 хиляди
2
3
 
10
 
! Отговори
струва ми се преди 3 години
че очите му са леко дръпнати
1
7
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Сега Орбан ще хърка все едно чете йероглифи и ще бълнува на китайски...