Виктор Орбан се имунизира с китайската ваксина Sinopharm

Унгария е в локдаун до 15 март
28 фев 2021 17:45, Нели Христова
33
Виктор Орбан се имунизира с китайската ваксина Sinopharm
Снимка: БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан беше инжектиран с ваксината срещу КОВИД-19, разработена от китайската лаборатория Синофарм. Това съобщи самият той в официалната си страница във Фейсбук, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Ваксиниран", написа Орбан в съобщението, придружено от снимки на инжектирането му и лекар, показващ кутията с китайската ваксина.

Унгария ще удължи в някои райони до 15 март срока на локдауна, като през следващите две седмици се очаква ръст на случаите на коронавирус при третата вълна на епидемията, обяви преди три дни началникът на канцеларията на Виктор Орбан.

На пресконференция Гергей Гуяш каза, че следващите две седмици ще бъдат "изключително трудни", но отбеляза, че темпото на ваксинацията в Унгария ще се засили, след като от сряда в страната започна да се използва ваксината на китайската компания Синофарм (Sinopharm). По думите му самият Орбан ще получи следващата седмица доза от тази ваксина.

Тогава беше обявено, че за последните 24 часа са установени 4385 нови случая - най-големият брой на дневна база от началото на годината. В 10-милионна Унгария досега са регистрирани 414 514 случая на коронавирус, от които 14 672 са приключили със смърт.

Над половин милион души в страната са получили поне една доза ваксина срещу КОВИД-19. Освен разрешените от ЕС ваксини на Пфайзер/Бионтех (Pfizer/BioNTech), Модерна (Moderna) и АстраЗенека (AstraZeneca) Унгария е единствената държава от съюза, която използва ваксината на китайската компания Синофарм и руската Спутник V.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
3
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Орбане орбанеее - да те евве кой те ффане... Иначе добре си се ориентираш - истината е на Изток,ама не към Кремъл и Москва, а към Шанхай и Пекин деева...Имам една бивша дето баща й беше халф в ЦСКАту, та по партийна линия 90те се измести към Германия като оръжеен Бос - Абе човек с пари...Та той ми каза "Учи китайски момче, че това но чака, парите са там и нито Русия, нито Щатите могат да го предотвратят..."
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Орбан усети че на Путин му се клатят краката и веднага завъртя ***.
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що тага бе Викторе, пренебрегна началсвото в Москва?
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя не се ли тупаше в гърдите със Спутника?
23
2
 
1
 
! Отговори
Жалко преди 3 години
добър човек беше...
22
0
 
0
 
! Отговори
голем анов преди 3 години
гулаша им е убав,гулаша,иначе са по 2- ните, стандартизации,маа жаре,кой наш цар,ги лупка не моа се сетя че съм на градос
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Орбан е голям пич и си управлява добре държавта,браво!По принцип унгарците са големи патриоти,винаги са задружни и се поддържат едни други!Изплати си дълговете,изгони кредиторите ,разви производството вносно и родно,построи си АЕЦ с евтина енергия, за разлика от нашите предатели страхливи
20
4
 
19
 
! Отговори
Държава преди 3 години
Орбан изплати изцяло външния дълг на Унгария. Направи заводи на Mercedes и BMW в Унгария ...Вдигна стандарта на живот неимоверно много.Вкара руска и китайска ваксина, защото е истински Държавник и милее за народа си.Тук, на тази територия такива Хора липсват.
19
8
 
4
 
! Отговори
96 преди 3 години
и тоя ще си тръгне заедно с бабичката, евроатлантически русофили
18
3
 
4
 
! Отговори
shitkata преди 3 години
Бъцкаи се бърже , че до края на годината я си на власт , я не :)
17
18
 
6
 
! Отговори
Питанката преди 3 години
На тоя плазмодий кога ще му спрат Евро субсидиите? Да ходи в Китай да яде ориз и в Русия да пие водка с другарите си!
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив - унгарците са печени и винаги са ни симпатизирали. Проблемът им с Русия идва от 1848ма година, когато по време на тяхното въстание за освобождение от австрийска опека Австрийският император моли Руския цар за помощ. И въстанието е потушено от руските войски.Отделно през 1956та година СССР изпрати танковете да смажат въстанието срещу руската зависимост.
15
11
 
8
 
! Отговори
Русофоб преди 3 години
Душица! Сега да си сложи и една руска ваксина Спутник, за да не разсърди приятеля си Путин!
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко почна от там, че Орбан се опъна на ЕС да дава подслон на мигрантите.Иначе не познавам унгарец дето да харесва Русия.
13
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Унгарците винаги са били предатели.Още в средните векове ни забиха ножа и първото бг царство рухна Предадоха австрийците,немцкте,руснаците,а сега и ЕС.Да стават китайци.Скапан народ.
12
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знае си Орбан, че на Спутника вяра не трябва да има.
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така.Проглушиха ни ушите, че щели да взимат Спутника унгарците, накрая - с китайска ваксина.
10
0
 
2
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Какъв тип е васкината на Синофарм?
9
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя няма ли си Джипка с която да обикаля села и паланки и да се пъчи колко е"велик"ами тръгнал с Китайска ваксина да се боде?
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 24.02.2021г. Унгария започна ваксиниране с ваксините на Sinopharm 550 хиляди дози и Sputnik-V 100 хиляди дози!