Близо 300 отвлечени момичета от Нигерия бяха пуснати на свобода

Момичетата са се намирали в пансион в Джангебе
2 мар 2021 16:12, Ния Христова
9
Близо 300 отвлечени момичета от Нигерия бяха пуснати на свобода
Снимка: БГНЕС
Близо триста момичета, които бяха отвлечени в петък от пансион в Джангебе, Северозападна Нигерия, бяха пуснати на свобода. В момента те се намират в сградата на регионалното правителство на щата Замфара, предаде БТА. Това заяви пред АФП губернаторът на този щат Бело Матавале.
 
"Радостен съм да обявя, че момичетата са пуснати на свобода, те току-що пристигнаха в сградата на правителството и са в добро здраве", заяви Матавале пред журналист от Франс прес, който дори успя да види освободените момичета.
 
"Общият брой на отвлечените от училището момичета е 279, всички те са тук с нас сега, за което благодарим на Аллах", каза още губернаторът.
 
Властите първоначално обявиха, че въоръжените мъже, атакували пансиона в щата Замфара, са отвлекли 317 момичета.
 
Това е четвъртата атака срещу училище в Северозападна Нигерия за по-малко от три месеца.
 
Властите на Замфара доста често водят преговори с престъпните банди, извършващи нападенията и се опитват да постигнат с тях споразумения за амнистия в замяна на това да предадат оръжията си.
 
През декември властите на щата Замфара успешно договориха освобождаването на 344 момчета, отвлечени от бандити от пансион в съседния щат Кацина.
 
При всяко от тези освобождавания властите отрекоха да са платили откуп на престъпниците, но експерти в сферата на сигурността се съмняват в тези твърдения и се опасяват, че отвличанията ще се превърнат в тенденция в тези райони, в които има крайна бедност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
Къде са Пуси Райтс, Бле(я)к Лайвс Метър и останалата *** папла.ач! Да ходят там да протестират, в центъра на Европа е лесно - един активист не видях да протестира в Ирак, Амвганистан или Нигерия?! Що така?! Няма франдове и фондове май, а? А пък ако чупиш магазини ти чупат ръцете? Айде да видя *** кога ще защитят живота и здравето на една тъмна жена в Африка. Не да ми крякат пред прозорците на Европенделите!
5
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"Општия брой бил...,за което ..БИЛИ БЛАГОДАРИЛИ НА Алла"..ОФИЦИАЛНО ИЗЯВЛЕНИЕ!..майтап!...300 девойки били ОТКРАДНАТИ ,защото същия тоя Алла е ПОЗВОЛИЛ на слугите му да крадат и насилват момичета,обаче..требало да са благодари на САМИЯ ,НА СЪЩИЯ "Алла,който СПОРЕД ПИСАНИЕТО на педофила Мухарем,ПОЗВОЛЯВА на кълчещите се да заграбват момичета и деца за харемите си!..
4
1
 
2
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Там якуй застъпала димукрацията.
3
1
 
4
 
! Отговори
DivockХампарцомян преди 3 години
Посвирили са им и откуп са получили. После пак ще реват защо в Африка има 48% преносители на ХИВ.
2
1
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
с пълни кореми.
1
1
 
6
 
! Отговори
Значи... преди 3 години
язък за барута, така ли?