Генералният секретар на ООН "ужасен" от насилието в Мианмар

Най-малко 138 демонстранти са били убити по време на масовите протести
Обновена: 16 мар 2021 14:34 | 16 мар 2021 13:43, Ния Христова
10
Генералният секретар на ООН "ужасен" от насилието в Мианмар
Снимка: БГНЕС
По данни на ООН най-малко 138 мирни демонстранти са били убити в Мианмар по време на масовите протести след военния преврат на 1 февруари, съобщиха "Франс прес" и ДПА.
 
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е ужасен от ескалацията на насилието в Мианмар, която е в ръцете на военните, заяви на пресконференция говорителят на ООН Стефан Дюжарик. 
 
Сред жертвите има жени и деца. В събота най-малко 18 души са били убити, а в неделя 38, което се очертава като най-кървавия ден откакто хунтата взе властта в страната.
Още по темата
 
Според Асоциацията за подпомагане на политическите затворници силите за сигурност са убили общо 183 души, като жертвите в неделя са били 74, предаде "Ройтерс".
 
"Убийствата на демонстранти, произволните арести и изтезанията на затворници представляват нарушения на основни човешки права", изтъкна Дюжарик. Той припомни призивите на генералния секретар на ООН за сдържане, диалог и връщане към демокрацията в Мианмар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
# Say {Hello} granny преди 3 години
Оооохххх генералният секретар той милият жив да го оплачим. Мъскчо се подиграва ле в Туитър" Ще правим преврат където си поискаме" за преврата в Боливия на първият местен президент избран демократично от хората там. Това се случи заради неговото несъгласие за изкопаването на Литий от земята в Боливия. Мъскчо се бил бъзикнал и си изтрил туит съобщението но нищо не изчезва в Интернет. Сега същия Мъскчо ще строи завод за Литий в Бразилия до границата с Боливия.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генералният секретарна ООН не вижда умиращите от глад и болести деца в Йемен.
6
0
 
7
 
! Отговори
pich преди 3 години
Лицемерието стана норма за поведение !
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкия, той досега спал зимен сън и затуй не знаел, че там стават такива неща от десетилетия.... Тц, тц, тц... Какъв шок.......
4
1
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Много мирни са тези мирни протестиращи.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти да видиш, като чели в Сирия, Либия ,Ирак и т.н. не е къде къде по-ужасно, но тогава си траех зер краварите изнасяха демокрация.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бирма не ще прозападен режим. Иска с Китай.
1
2
 
1
 
! Отговори
Деградация преди 3 години
Вътрешният тероризъм в България се разраства с ужасни темпове, дори се набират терористи чрез обяви за Gang Stalking! За справка:Генерал Майор Василев