Бежанците ще влизат на Острова все по-трудно

Намаляването на имиграцията - сред обещанията на Джонсън
24 мар 2021 11:26, Петя Славова
14
Бежанците ще влизат на Острова все по-трудно
Снимка: БГНЕС

Великобритания ще въведе нови правила за кандидатите за убежище, като направи по-трудно за бежанците, които влизат нелегално в страната, да останат в нея, съобщи министърът на вътрешните работи Прити Пател, която определи новата система като твърда, но справедлива, предаде Ройтерс.

"Новият план за имиграцията", наречен от правителството най-голямата реформа в системата за предоставяне на убежище от десетилетия, предвижда по-бързо настаняване на бежанците в неотложен риск, като същевременно прави по-трудно това за онези, които пристигат нелегално, предаде БТА.

"Според новия план за имиграцията, ако хората пристигат нелегално, те вече няма да имат същите права като онези, които идват легално и ще им бъде по-трудно да останат“, заяви Пател.

"Печалбата от нелегалната миграция във Великобритания вече няма да си струва риска с новите максимални доживотни присъди за трафикантите на хора. Аз не отричам, че тези действия са сурови, но доколкото те също така ще спасят животи и ще бъдат насочени срещу трафикантите на хора, те са и неоспоримо справедливи“, каза британският министър на вътрешните работи.

Тя допълни, че онези, които пристигат, след като са преминали през сигурна страна като Франция, няма да имат незабавен достъп до системата (за предоставяне на убежище) и че правителството ще спре най-безскрупулната злоупотреба със системата в случаи, когато имигранти се представят за деца.

Намаляването на имиграцията беше едно от обещанията, дадено по време на кампанията за излизане от Европейския съюз преди референдума през 2016 г., която беше олицетворявана от сегашния премиер Борис Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами нали заради това напуснаха ЕС!Не им трябват повече !
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-големи расисти от commonweаlth полуфабрикатите в Англия няма. Живях там 9 години и мига да кажа, че това е една от най-*** държави. Всъщност често чувах и български диалекти, за които трябва доста време да разбереш. Световната селяния на едно.
11
0
 
5
 
! Отговори
БХК преди 3 години
Ааа не .Това е дискриминация !Ще сезираме съдът в Хага !България ще ви наложи санкции за неспазване правата на човека !
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те англичаните затова излязоха от ЕС, за да решават сами какво да правят. С това решение целият поток от мигранти ще остане в ЕС и госпожата Меркел ще го разпределя като добра леличка.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пакистанците и индийците съставляват най-големите и най-бързо размножаващите се диаспори във великобритания. *** британците не смеят да адресират проблема, защото са бивши колонизатори. но е вярно и, че много араби и африканци пристигат нелегално, и на всички им е писнало от строенето на нови джамии, край които да се разхождат бъдещи убийци.
8
2
 
2
 
! Отговори
11 преди 3 години
И сега островитяните ще видят кон боб яде ли?
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия работят само българите,румънците и поляците...тия другите си карат от помощите или най-много някой таксиджия или дюнерджия да стане ааа и телефони втора употреба продават :D
6
1
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Лично Джонсън и Фарадж ще хваща мотиките и на къра :))))))))))))))))))))))))
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е да има повече места за пакитата и индийците
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбраха какво са причинили на индианците в Северна Америка, на бушмените, маорите, африканците.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само с пари ще се влиза в мъглата на острова! Имаш ли пари влизаш, а нямаш ли парине си човек, даже и джендер да си.
2
3
 
8
 
! Отговори
мак преди 3 години
Малко късно, ама пак добре. Сега гостите ще се насочат към другите страни, а ес пак ще пробва да принуждава да се приемат.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой ще им работи?:)