Пандемията изостри факторите, водещи до миграция

В Африка всички съставки за "перфектната миграционна буря" са налични
25 мар 2021 21:12, Ния Христова
11
Пандемията изостри факторите, водещи до миграция
Снимка: БГНЕС
Миграционният натиск към Европа няма да намалее, тъй като пандемията изостри факторите, които водят до миграция и породи нова категория на така наречените блокирани мигранти. Това мнение изрази генералния директор на Международната организация по миграция (МОМ) Антонио Виторино пред комисията по външните работи на френското Национално събрание, предаде АФП, цитирана от БТА.
 
Миграционните потоци са намалели, но част миграционни пътища, по-специално през Централното Средиземноморие, които свързват Северна Африка с Италия, продължават да са по-натоварени, отколкото преди здравната криза, довела до затварянето на външните граници на Европа, каза още Виторино.
 
"Миграционният натиск ще се запази. Факторите, които предизвикват миграциите се обостриха от пандемията. И това поражда у нас безпокойство за бъдещето", добави той.
 
Виторино предупреди, че в Сахел са налични всички съставки за "перфектната миграционна буря". Част от блокираните мигранти, хора се опитват да се върнат към страните си на произход, но заради пандемията не са успели, тъй като някои граници са били затворени, а въздушният трафик - забранен.
 
МОМ изчислява, че 3 милиона души по света, сред които 1,2 милиона в Близкия изток и Северна Африка, попадат в групата на "блокираните" мигранти. Виторино предупреди, че тези хора ще образуват бъдещи миграционни потоци и ще прибегнат до помощта на трафиканти.
 
Генералният директор на МОМ подчерта, че в някои страни, като Либия, пандемията не е оказала влияние върху нещата с трафика на мигранти и трафикантите са прекратили работа само за три седмици през март 2020 г., след което са се завърнали към обичайната си практика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи най изостаналите държави могат да си опазят границата а свръх модерна Европа не може или не иска? Следователно, има някакви интереси които изобщо не са в интерес на обикновения европеец.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ги канеше тези мигранти с надеждата, че ще дойдат нови роби да работят за тях, както бившите соц. страни, но удариха на камък. Тези увиснаха на социалните и хич не им се работи, а нямат и особени умения. Нали и нашите *** превзеха Европа с всичките чавета на социални.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемията предизвиквала глад по света?Е, нищо, Ковид е по-важен, защото е по-опасен. Само дето от глад умират десетки милиони всяка година и още стотици милиони страдат.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майко мила, накъде ни тикат... Целия Европарламент е за публичен разстрел.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако има достатъчно картечници няма да има и вълна...
5
0
 
12
 
! Отговори
хм преди 3 години
'начи, такава ли беше целта на пандемията! Да се нахъсят париите до крайност, след което с бяс да превземат европейския терен, като лавина скакалци!
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто трябва да ги бият с камшик и да ги поливат с ледена вода и така след 1 седмица глад и бой да ги карат обратно в Африка.А да и по време на тая седмица в която и бият с камшик да им крещят от високоговорители "ти не трябваше да идваш тук" Това трябва да се случва нощно време за да не могат да спят.. След тая терапия броят *** желаещите да идват в Европа резко ще секне.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миграция , мутация, някой да ми каже аз ся кво да прая с 3 контейнера черни чували от Китай?! Да съдя Годжи ли се чудя!
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ са напаст!
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марияна Николова нали призова днес, че сме били гостоприемни и мигрантите са добре дошли през оградката