7 млн. сирийци напуснаха страната заради войната

План на Башар Асад за възстановяване на страната не е имало?
Обновена: 2 апр 2021 22:09 | 2 апр 2021 22:04, Екип на Bulgaria On Air
28

На фона на нарастващото напрежение между Запада и Русия, остава неясна съдбата на разрушената от гражданската война Сирия.

"Състоя се втората конференция за Сирия в Брюксел с обещания за помощ на стойност 6,5 млрд., а предната сума беше 10 млрд. Разрушенията в Сирия обаче са за над трилион", каза в ефира на "Денят ON AIR" международният анализатор проф. Владимир Чуков.

По думите му план на Башар Асад за възстановяване на страната реално не е имало.

"Имаше някакви усилия на Обама, но не се разбра точно. В момента американците не искат отстраняването на Асад, искат сирийците сами да решат. Не е ясно какво ще стане на изборите в страната. Сирия беше просперираща държава. Сега е невероятна бедност по отношение на обикновения човек", каза експертът.

Проф. Чуков добави, че заплата там е равна на луксозна кутия бонбони.

"7 млн. сирийци напуснаха страната. Преди войната те бяха 21 млн. Всеки втори сириец е сменил своя дом. Или е напуснал държавата, или е сменил района. Не вярвам, че може да очакваме нова вълна бежанци от Сирия", каза анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Чуков смята още, че не може да има пълно оттегляне на военните контингенти, защото съществува опасност "Ислямска държава" да се намеси веднага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: ЧуковСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи западните държави разбиха и съсипаха Сирия, финансирайки и подкрепяйки терористи............накрая Башар Асад е виновен, така ли???Е............да бе, да .............повярвахме ви веднага!!!
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи САЩ съсипаха страната, има още територии под техен контрол, където цоцат нефт, подопечните им главорези шетат нагоре надоле, а после Асад да има план да възстанови Сирия. След като краварите се изнесат барабар с прокситата им, може и да я възстанови.
2
5
 
14
 
! Отговори
Нато на тор! преди 3 години
Не бе Путин е виновен!Слушай 'лайМерика срещу България"
1
3
 
28
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Не пише истината че за тези беди на Сирия са виновни запада и САЩ който искаха да свалят власта и да ограбят Сирия както Либия, Ирак и тн. Ния знаем и помним!