Над 50 са загиналите във влаковата катастрофа в Тайван

146 ранени са настанени в болница
0
Над 50 са загиналите във влаковата катастрофа в Тайван
Снимка: БГНЕС

Най-малко 51 души са загинали при днешната влакова катастрофа в Тайван, предадоха световните агенции, като се позоваха на уточнени данни от властите. Загинали са машинистът и помощникът му, както и 49 пътници, сред които един френски гражданин. Най-малко 146 ранени са настанени в болница. Сред тях има двама японски гражданин и един гражданин на Макао.

По последни данни във влака са пътували 496 души - 492 пътници, машинист, помощник-машинист, кондуктор и началник на влака.

Още по темата

Злополуката станала в източната част на острова. На излизане от тунел влакът бил ударен челно от автокран, който бил спрян на склон, но ръчната спирачка не била спусната или отказала и той се спуснал надолу и се озовал на релсите. Вторият и третият вагон дерайлирали, а от четвъртия до осмия понесли щети и се деформирали.
Спасителната операция е приключила, води се разследване за причината на катастрофата. Шофьорът на автокрана е задържан и полицията го разпитва.

Трагедията станала през първия ден от дълъг уикенд до понеделник в Тайван за годишно почитане на паметта на починалите, отбелязва ДПА.

Според ръководството на тайванските железници, ще е нужна поне една седмица да се извадят затиснатите в тунела
вагони.

Тайванският премиер Су Цънчан поднесе съболезнования на семействата на жертвите. "Искам да изразя дълбоките си съболезнования на семействата на жертвите и на пострадалите пътници", каза той на пресконференция в Тайпе.

Това е най-тежката железопътна катастрофа в тайванската история. Досега най-тежката беше през октомври 2018 г., когато загинаха 18 души, отбелязва ДПА.

Това е и най-смъртоносната злополука с влак в света от октомври 2019 г. Тогава 64 души загинаха при пожар в пътнически влак в Пакистан, припомня ТАСС. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: влаккатастрофаТайван
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари