Рекордните 700 кг кокаин залови полицията в Хонконг

Стойността на пратката е около 119,6 милиона долара
Обновена: 4 апр 2021 10:39 | 4 апр 2021 10:35, Ния Христова
10
Рекордните 700 кг кокаин залови полицията в Хонконг
Снимка: БГНЕС
Полицията в Хонконг обяви, че е заловила рекордните 700 килограма кокаин. Служители подозират, че огромната пратка е вкарана контрабандно в града с моторни лодки, предаде БГНЕС.
 
Ударът е най-големият на територията от близо десетилетие и е за около 119,6 милиона долара – стойността на кокаина на черния пазар, съобщи АФП.
 
Властите смятат, че сривът на пътуванията в глобален мащаб по време на пандемията от коронавирус е принудил контрабандистите да организират по-рискови пратки, вместо да използват мулета, които пътуват през летищата.
 
Полицията съобщи, че ударът е осъществен в петък. Служители са заподозрели мъж с вагонетка в индустриалния квартал Фо Тан и са намерили 150 пакета кокаин в картонени кутии. По-късно в индустриална сграда и апартамент в същия квартал са намерени още 492 пакета. Арестувани са двама мъже на 19 и 25 години.
 
"Смятаме, че наркотиците са транспортирани на дълги разстояния с кораб до водите близо до Хонконг от района на източника им в Южна Америка и след това са внесени контрабандно с незаконни моторни лодки", каза водещият операцията Нг Квок Чеунг пред репортери. 
 
"Открихме много водоустойчиви торбички, които все още бяха мокри на мястото на инцидента и всички кокаинови пакети бяха внимателно опаковани в найлон", добави той.
 
Полицията съобщи, че предишното рекордно изземване на кокаин в Хонконг е било 649 килограма, открито на митниците през 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
... преди 3 години
Значи това с наркотиците не знам как д го кажа! Та заловили 700кг днес но останалите 7000кг са ги изпуснали днес! Такова е положението при наркотиците!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хонконг"... Хахахаха, всеки ден нов бисер... Хахахаххахах! Образование му е майката, затова отиваме на зле, все по-*** и по-*** стават българите... Хахахха!
6
0
 
1
 
! Отговори
Ду Пен Це преди 3 години
Смятай щом в Хонгконг има толкова БЕЛО.
5
0
 
0
 
! Отговори
ФСБ преди 3 години
До чекмеджетоОоопс и аз не знаех, че родителите ти са брат и сестра, но вече знам.
4
0
 
3
 
! Отговори
Феликс преди 3 години
Колко оргинална кока кола може да се направи с тая пратка!
3
1
 
2
 
! Отговори
чекмеджето преди 3 години
опс, не знаех че герб изнасят кокаин и за хонконг
2
0
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
СМЕХОТВОРНО!!!25 ФЕВРУАРИ 2021-ВА ГОДИНА! ГЕРМАНИЯ ЗАЛОВИ 16 ТОНА КОКАИН, НАМИРАЛИ СЕ В 5 ТРАНСПОРТНИ КОНТЕЙНЕРА
1
0
 
4
 
! Отговори
Аматьорев преди 3 години
Аматьори