Великобритания се сбогува с принц Филип с минута мълчание

Погребението е ограничено за присъстващи заради пандемията
Обновена: 17 апр 2021 20:41 | 17 апр 2021 18:00, Веселина Йорданова
84

Снимка: БГНЕС

Кралица Елизабет II се сбогува с покойния си съпруг принц Филип на погребение, ограничено от правилата за коронавирус, но отразяващо дългия му живот на военна и обществена служба, предаде "Франс прес".

Церемонията със само 30 опечалени зад величествените стени на замъка "Уиндзор", западно от Лондон, е гледана от очакваната телевизионна аудитория от милиони, като обществеността е призована да се държи настрана заради пандемията. Но все пак се очакваше тълпата да се появи в Уиндзор, което накара бариери да бъдат издигнати до портите на замъка, патрулирани от униформената полиция.

Още по темата
Херцогът на Единбург - описван като "дядото на нацията" - почина на 9 април на 99 години, само седмици след едномесечен престой в болница за лечение на сърдечно заболяване и инфекция.

Смъртта му, след 73-годишен брак, е оставила "огромна празнота" в живота на кралицата, заяви миналия уикенд вторият син на двойката принц Андрю.

Минута мълчание беше спазена в цялата страна в 15:00 часа преди началото на погребението.

Присъстват членовете на кралското семейство, включително четирите деца на двойката: престолонаследникът принц Чарлз, 72 г., принцеса Ан, 70 г., принц Андрю, 61 г., и принц Едуард, 57 г.

На церемонията е поставен акцент върху връзката на принц Филип с кралския флот и обичта му към морето. Никой от опечалените обаче не е във военна униформа, по желание на кралицата.

В церемонията участват повече от 730 служители на въоръжените сили, но на самото погребение в църквата са допуснати само 30 души, в съответствие с ограниченията на локдауна, посочва БНР.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
0
 
! Отговори
защото преди 2 години
До ВалериПредполагам, че Израел е най-старата държава в Евразия.
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кръстоносните походи са се превърнали в срам за християнството. Вместо да освободят Константинопол, те го плячкосват и така подпомагат османците да го превземат. След което да се разраснат на Балканския полуостров под формата на османска империя.
52
1
 
2
 
! Отговори
Над преди 2 години
Преадавале се в цял свят на живо! Интересно беше, добре организиран и подреден ритуал-както той си го искаше още преди 19 години.. Itv го отрази ха перфектно!
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великобритания се сбогува с 20 век.
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ще напусне тази земя. Няма вечни хора. Хубаво е, когато не е рано.
49
1
 
5
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Някой психо болни индивиди катоБай Веждю Рашидов, си представяха и Тик вата като някакъв нългарски монарх, но то тьпото гьонче е далече от всякакво благородство и аристократкзъм...
48
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рептилката как ли ще го понесе ? :)) Отишъл си челяка-репил на възраст и тука взеха да ронят сълзи, ще кажеш им е бащиния :)))
47
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашия дедото от Испания нещо се ослушва, а вече му е време, ето принц Филип го заровиха, нашия кога?
46
7
 
10
 
! Отговори
До 40 преди 2 години
Като гледам на англичаните колко им пука.... Може би само на 2- 3 милиона пенсионери роялисти.Така че си спести омразата към простичкия българин и се обърни към простичкия англичанин дето е вече на 5 бири в пъба, най вероятно току до теб
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да не го харесвате е част от историята. Това е положението и според мен имаме късмет, че можем да бъдем свидетели дори и на кралско погребение. Скоро може монархията да изчезне и да остане само в учебниците.
44
3
 
5
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
*** бърка уважението към някой друг, съпричастността и възпитанието...с чуждопоклонничество.
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Плебей 48Не е крал, а принца на кралицата на британците.
42
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разнасяха един ковчег покрит със знаме. Защото Филип е бил погребан по-рано.Меган беше права, като каза, че правят цирк за пред хората.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашичкия нещо се ослушва, а...
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е ами крайно време беше!
39
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам туука некви ревът. Свещичка запалихте ли?
38
4
 
15
 
! Отговори
серсемин преди 2 години
до 11"Англия винаги е подкрепяла България."Ти някога учил ли си история? България няма по голям враг от Англия. Дори и турците не ни мразят толкова. Тъпоъгълник.
37
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимнияГаньо е ***, защото е превърнат в *** още през далечната 1396 година.*** обича да злобее, защото е във вечен стремеж да бъде свободен. Но *** си е ***, не само в колонията си.*** си е *** дори и в чужбина. *** си е ***, защото около него са ***.*** обича да мрази, защото в историята си винаги е бил смачкван от Велики сили. Но *** има и хубава черта:*** обича да лиже дуПита.Но Най силната черта на *** о е чуждо поклонничеството.
36
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво ни интересува нас обикновените българи тоя, та чак всички телевизии дни наред само за *** му говорят? Ние си имаме един цар Симо и ни е предостатъчен.
35
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да го прости. Достоен за уважение човек.