Срещата на върха на НАТО ще се проведе на 14 юни

Ще се обсъждат актуални въпроси от дейността на Алианса
22 апр 2021 14:03, Ния Христова
27
Срещата на върха на НАТО ще се проведе на 14 юни
Снимка: БГНЕС
Срещата на върха на НАТО ще се проведе на 14 юни в Брюксел. Това се казва в писмено изявление на генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг, предаде БГНЕС.
 
"Имам удоволствието да съобщя, че следващата среща на върха на лидерите на Алианса ще се състои на 14 юни 2021 г. в централата на НАТО в Брюксел", се казва в изявлението.
 
Според Столтенберг на срещата на върха се планира да бъдат обсъдени актуални въпроси от дейността на НАТО, както и въпроси от дневния ред на Алианса до 2030 година.
 
Сред темите за обсъждане той посочи "агресивните действия на Русия, заплахата от тероризъм, кибератаките, новите и вредни технологии, въздействието на изменението на климата върху сигурността, както и растежа на Китай".
 
Западните държави изразиха загрижеността си относно предполагаемото засилване на "агресивни действия" от Русия в Украйна. Вашингтон обяви ескалация на "руската агресия" и движението на руските войски в Крим и на източната граница на Украйна. 
 
В отговор прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков посочи, че Русия премества войски на нейна територия по свое усмотрение и допълни, че според него това не заплашва никого и не трябва да представлява тревога.
 
Това ще бъде първата среща на върха на НАТО с участието на новия президент на САЩ Джо Байдън. Последната среща на лидерите на НАТО се състоя в Лондон през декември 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари