На Острова - трета доза от ваксините за тези над 50 г.

Ще могат да си ги поставят от есента
24
На Острова - трета доза от ваксините за тези над 50 г.
Снимка: БГНЕС

Всеки над 50-годишна възраст във Великобритания ще може да си постави трета доза от ваксина срещу коронавирус през есента. Това съобщи вестник "Таймс". Целта на ваксинирането за трети път е пълното изкореняването на инфекцията до Коледа, става ясно от информацията, цитирана от Ройтерс.

Екип, ръководен от главния здравен инспектор на Англия Крис Уити, тества две възможности за третата ваксинация. Първата включва ваксини, специално разработени за борба срещу новите мутации на вируса. Втората е да се постави още една доза от един от препаратите, които вече се използват: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca или Moderna.

Вече над 34,6 милиона британци са получили първа доза от ваксина срещу коронавирус, става ясно от публикуваната във вторник официална статистика. Заболеваемостта във Великобритания е спаднала значително с над 10% за последните седем дни.

Властите започнаха поетапно разхлабване на мерките, като в средата на април отвориха и външните градини на заведенията.

Страната, която има население от 67 милиона души, е подписала договори за доставка на 510 милиона дози от осем различни ваксини срещу коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
8
 
! Отговори
510 млн.ваксини преди 2 години
на 67 млн. население.По колко на човек? На мен не ми се смята.Иначе казано - хванеш ли се на хорото, ще го играеш докато свири музиката.
17
10
 
4
 
! Отговори
Спец преди 2 години
Щото там никой не пита коя ваксина да избираш, и коя не ти харесва. Нямаш право на мнение, държавата е решила.Тука всеки много умен се пише.
16
8
 
5
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Е, ако има по -мърморещо и недоволно същество от нашенеца..И ваксини има колко искаш , че даже и избор даже коя да си сложиш. Ама то ш в това е проблема. Дай му на едно магаре две купи сено да избира и то ще си умре от глад .
15
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Великобритания досега са ваксинирали 52,2% от цялото население с поне една доза и 23,8% с две дози. Къде да те, къде сме ние?!
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там си пазят хората и застрашените ги ваксинират. В България мутрите се бият в гърдите колко са велики, а хората умират и ваксини няма.
13
3
 
8
 
! Отговори
Млад комунист преди 2 години
Трета ваксина през есента досущ като сезонната грипна ваксина.Грипът като болест изчезна,"Излъганите камилчета"-филмът.И две наистина свободни и независими държави Куба и СевернаКорея.Туй що е написано не може да се забрави.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, планът си върви. Ще има после и четвърта и пета и шеста ваксина. Ваксините, на тези които издържат много - ще са поне 20. То ся започва, само глейте за ко иде реч :D
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До азМежду другото, нали знаеш че в Северна Корея нямат заболели и починали от коронавирус? Така че явно и без никаква ваксина може.
10
6
 
3
 
! Отговори
аз преди 2 години
като се погледнат данните във Великобритания , положителните тестове са 0.2% в момента и 27 сдали багажа за деня. Айде сега сравнете го с 15-20% и доста повече умрели при доста по-малко население и картинката става ясно.А все още 50% в UK са с първа доза.Искате или не явно всичко минава през масова ваксинация
9
2
 
8
 
! Отговори
баба ви Мичка преди 2 години
Този Борис май наистина му "хлопа дъската", щом така е решил да морисвоите . . .скъпоплатени за страната му пенсионери !?
8
2
 
11
 
! Отговори
овцата Доли преди 2 години
абееее, ако първата не ви убйеее, втората не ви убйееее, потретвайте и почетвъртвайте. беееез странични дефекти. ГМО овче на пазара не щат. биомасата за компостиране само ще я ползват. бийте си дозите бееее. от вас зависи имунитетът ми бееее.
7
1
 
9
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 2 години
Ми... Аз вече съм в тая част от събитията, когато или трябва да почна само да пиша "нали ви казах", или да си трая и да се смея... Та така.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки над 50-годишна възраст във Великобритания ще може да си постави трета доза от ваксина срещу коронавирус през есента.------------След това 4-та доза до/преди Коледа.5-та доза до началото на пролетта.6-та доза приди началото на лятотото.И така..., по две - три боцкания годишно, в близките една - две години!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3-та,4-та,5-та,n-та... 510 млн трябва да се употребят все пак!
4
16
 
6
 
! Отговори
Доц Мангъров преди 2 години
Всички тук сте от реп ки и тапети, в ЮК се справиха и са първи заедно с Израел...се ля ци те в БГ да плюскат агне и да не мислят много
3
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И с 10 ваксини да ги ваксинират резултата ще е същият.По лошото е че след някой месец като почнат да *** и ваксаните ще е голем майтап.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Теа ще заприличат на цедки
1
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една доза е добре, но още по-добре е с две дози. Трета доза - за пълно изкореняване, а за тотално - четвърта доза. За абсолютно - пета доза, а шеста и седма - за по-сигурно. Осма, девета и десета доза - за всеки случай, да не се обърка нещо...Да се смееш ли, да плачеш ли? Ваксинираните плачат, неваксинираните се смеят...