Намаляват случаите на коронавирус в Турция

Страната е под 17-дневна блокада
6
Намаляват случаите на коронавирус в Турция
Снимка: БГНЕС

Текущото 17-дневно пълно блокиране помогна на Турция драстично да намали броя на ежедневните коронавирусни инфекции, заяви здравният министър Фахретин Коджа пред Анадолската агенция.

„Видяхме значително намаляване на броя на новозаразените. Вярваме, че мерките ще доведат до спад в броя на смъртните случаи и пациентите в критично състояние“, каза Коджа по време на кратка пресконференция.

През по-голямата част от април Турция отчиташе рекорден брой на нови инфекции, като броят на новите случаи за ден достига рекордните 63 082 през април.

Скокът в ежедневните случаи накара правителството да въведе няколко ограничения, включително комендантски час. Президентът Реджеп Тайип Ердоган каза, че Анкара ще преразгледа ситуацията след две седмици.

След като броят на случаите не успя да спадне толкова, колкото се надяваше правителството, миналата седмица Ердоган обяви 17-дневна пълна блокировка, която влезе в сила в четвъртък. Това е най-строгото блокиране, което Турция е въвеждала от началото на пандемията.

Вчера Турция съобщи за 26 476 нови инфекции и 356 смъртни случая, причинени от COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами... Грипчето е сезонно, а лятото *** на вратата. Естествено е случаите да намаляват и нито локдауни, нито ваксини имат нещо общо с това.Миналата година случаите намаляха пак по същото време.И Ердоган, както и нашите некадърници обаче се бият в гърдите колко са велики и как победили вируса.Абе да ви *** *** *** !!!
4
1
 
4
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Умен ход на ЕрдоганЩе има турист сезон в Турция!
3
2
 
6
 
! Отговори
Учен преди 2 години
Пак ли ще се преструваме, че случаите не бяха почнали да намаляват драстично още преди блокадата :) в смисъл влезте в worldometer и погледнете къде бяха случаите на графиката към датата на блокадата - бяха тръгнали с тренд стремглаво надолу, разбира се. Една и съща история цяла пандемия, държави въвеждат мерки, случаите почват да спадат независимо от мерките, държавата прибира овациите, жалка работа
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така трябваше да са блокирани за изборите ти да видиш дпс със 1%
1
8
 
5
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 2 години
политиците му намериха цаката...намаляваш тестовете наполовина и хоп...намаляват и случаите...а извода за простите хора е: в Турция вече може да се ходи...а това искат и политиците...да спасят туристическия сезон...а всъщност положението изобщо не се е променило и остава много тежко...