СЗО: Да не се бърза с ваксинирането на децата

Канада одобри ваксините на Pfizer и Biontec за подрастващи
15
СЗО: Да не се бърза с ваксинирането на децата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Да не се бърза с ваксинацията срещу Covid на деца от 12 до 18 години, а първо да се ваксинира възрастното население и гражданите, изложени на риск, препоръчва Световната здравна организация, информира БГНЕС.

„Искаме да повторим, че приоритет трябва да бъде всички държави да ваксинират първо високорисковите групи, преди да ваксинират тези с много по-нисък риск от инфекция“, каза Кейт О’Брайън, директор на отдела за имунизация и ваксинация на СЗО.

Тази тема идва в момент, когато Канада одобри ваксините на Pfizer и Biontec за употреба от юноши на възраст от 12 до 18 години. Очаква се САЩ да направят същото през следващата седмица, като Германия обяви такова одобрение през август.

Разширяването на кампанията за ваксиниране на юноши в по-богатите страни може да увеличи неравенството в разпределението на ваксини, нещо, което СЗО многократно критикува.

"След като ваксините бъдат разпределени по подходящ и справедлив начин, така че всяка държава да получи достатъчно ваксини за приоритетните групи, ние силно ще приветстваме предоставянето на ваксини на по-младите поколения", каза О'Брайън.

Вчера ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус призова богатите държави-членки на Г-7 да дадат абсолютен приоритет на равния достъп до ваксини, като подчерта, че настоящата ситуация е "неприемлива".

„Най-важното нещо, от което се нуждаем сега, са ваксините, равенството във ваксинацията. Пандемията отнема 100 000 живота седмично по целия свят“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: ваксинасзо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да оставят децата на мира, че вече хората ще избухнат с пълна сила. Никой нищо не знае за последствията от ваксинирането. Дори за много възрастните сигурно е супер опасно да се ваксинират, но се мълчи по въпроса, още експериментират и нямат смелост да говорят.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медицинска етика липсва отдавна,а един от математиците на щаба си позволи да каже в ефира на бТВ,че само в България чрез допитване към родителите ще се тестват деца,и това никъде не се правило по света.А тестването заразява с хидрогел,дълбоко в мозъка,който при смесване със секрети кристализира и се разраства до центъра,който отговаря за творчеството...
9
0
 
11
 
! Отговори
уф преди 2 години
След като ваксините на Пфайзер убиха 14 здрави младежи на възраст между18-30 -американски войничета ,противно на всякаква логика,вместо да осъдят компанията производител, в Канада одобряват ваксината за подрастващи, а корумпетата от СЗО ,,силно приветстват идеята" ,единственото възражение е да се кара подред от по-възрастни нагоре
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лично аз децата си с това няма да набода, а който каквото ще да прави.
7
1
 
13
 
! Отговори
Martin Bormann преди 2 години
Мда, децата трябва да оцелеят. Все пак те са бъдещето и ще бъде много по лесно да им бъдат промити мозъците без намесата на родителите им бухахахаха
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** за платените сзо, по зле са от родните медии
5
19
 
0
 
! Отговори
Бау преди 2 години
и какво сега? Лошото СЗО пази децата. *** е объркан. :D
4
1
 
21
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
От началото на пандемия СЗО не спря да публикува измислиците си и нито веднъж не успя да познае. Истината лъсна, че това е една безсмислена организация тип синекура, проядена от корупция, лобизъм и некомпетентност. Тръмп не трябваше само да и спира парите, но и да я обяви за престъпна и да я забрани на територията на щатите и да арестува всички нейни служители. Това по същество е една юдео-масонска организация, която си прокарва целите с пандемията.
3
0
 
23
 
! Отговори
учуден преди 2 години
Заради неравнството?Медицински причини няма ли?Като в нацистките лагери ще се прави експеримент с деца?Някой съвременен Аспергер ли препоръчва ваксинирането на деца?
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че всеки възрастен се ваксинира,та и децата да почнем. Няма да се бърза много ясно
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100 000 живота седмично ама друг път! Десетократно по-малко и то не всички от Корона-вирус! И цветни фашисти доживях да видя :(