Лодки със стотици мигранти пристигнаха на остров Лампедуза

С подобряването на времето се възобновяват и пристиганията на мигранти
71
Лодки със стотици мигранти пристигнаха на остров Лампедуза
Снимка: БГНЕС

Девет лодки със стотици мигранти пристигнаха днес на южния италиански остров Лампедуза, а властите очакват и още хора с подобряването на времето, предаде Ройтерс.

Около 1200 души слязоха от плавателните съдове на брега на Лампедуза - една от основните входни точки за хората, опитващи се да прекосят Средиземно море и да достигнат Европа.

"С подобряването на времето се възобновяват и пристиганията на мигранти. Трябва да подновим обсъжданията по въпроса за имиграцията", каза пред държавната телевизия РАИ кметът на Лампедуза Тото Мартело.

От началото на годината до 7 май на италианския бряг са слезли около 11 000 мигранти при 4105 за същия период на миналата година, сочат данни на министерството на вътрешните работи.

Броят им все пак е малък в сравнение с 2015 г., когато стотици хиляди мигранти, много от които бягащи от бедност и военни конфликти в Африка и Близкия изток, предприеха опасното пътуване по море към Европа, отбелязва Ройтерс.

Матео Салвини, лидерът на крайнодясната партия "Лига", призова премиера Марио Драги да се справи с проблема.

"При положение че милиони италианци изпитват затруднения, не можем да си позволим да се грижим за хиляди нелегални имигранти", написа Салвини в Туитър.

Някои от лодките бяха прехванати край бреговете на Лампедуза от италианската данъчна полиция, която се занимава с финансови престъпления и контрабанда, отбелязва БТА.

Само от една рибарска лодка слезли около 400 души от различни националности. Друга лодка, с 325 човека, била прехваната на около 13 километра от Лампедуза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Со росе, оправи си гостната !У Меркел вече няма място....
10
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те постепенно десетки милиони ще дойдат, и ще си направят Африка тук. После ние ще трябва да мигриране, ама къде??
9
0
 
41
 
! Отговори
мак преди 2 години
Знаят, че никой няма да ги върне и ще бъдат приютени. Докато не се промени политиката спрямо тях- нелегални са, без документи, нахлуват откъдето и където си искат и затова не подлежат на пускане в която и да е страна, те ще продължават да прииждат.
8
2
 
40
 
! Отговори
SS преди 2 години
Европейските ценности не позволяват да бъдат върнати. На социал за сметка на данъкоплатеца.После интеграционен процес пак за негова сметка.
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли в лодката са били само талибани?
6
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средизмно Море - вододела в Дарвиновата теория, границата между мамуната от човека.
5
0
 
48
 
! Отговори
Решението е: преди 2 години
Никакви социални помощи със закон!И - няма да идват. Що не бягат в Китай? Или в САЩ?Няма там кой 1 стотинка да им даде.
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Директно обратно или... насред морето.Или на Сорос у двора :)
3
4
 
35
 
! Отговори
Малиййй преди 2 години
1200 мигранти само за ЕДИН ДЕН?!!!! ИМУННАТА СИСТЕМА НА ЕВРОПА Е ДЕГРАДИРАЛА БЕЗВЪЗВРАТНО!!! Чудно ми е защо не бягат към победителката във Втората световна??? Там имат нужда от строители на комунизма!
2
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Товарите ги на лофките и наобратно - толкова ли е сложно? А тези които ще ми възразят - те да хрантутяр мигрантите. Срамота е - нямаме пари за собствените си деца, чужди пришълци да храним...
1
0
 
54
 
! Отговори
Американ преди 2 години
A защо тези лодки не бъдат конвоирани обратно там откъдето са тръгнали? Или най-малкото конфискувани за трафик на хора, а капитанът и собственикът - осъдени?