Три палестинчета сред жертвите на израелски въздушен удар

Атаката беше в отговор на палестински ракети
75
Три палестинчета сред жертвите на израелски въздушен удар
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването на палестинската територия ивица Газа съобщи, че 9 палестинци са убити при израелски въздушен удар по района, предаде Ройтерс.

Ударът беше нанесен в отговор на изстрелване от Газа на седем палестински ракети, при което една порази кола в израелския град Сдерот и рани един човек.

Здравни представители от Газа казват, че сред деветте жертви има и три деца, допълват световните агенции.

Ракета, изстреляна от ивицата Газа, удари автомобил в Южен Израел. Един човек беше ранен, предадоха световните агенции.

Ракетата е поразила автомобил в град Сдерот. Тя е била противотанкова и е била изстреляна от северната част на ивицата Газа.

По-рано днес радикалното ислямистко палестинско движение Хамас изстреля по Израел залп от ракети, след като преди това беше дало ултиматум на еврейската държава, припомня Франс прес. Съгласно ултиматума Хамас заплашваше Израел с нова военна ескалация, ако израелските сили не се изтеглят в 15 ч. по Гринуич от Храмовия хълм в Ерусалим, станал сцена на сблъсъци между израелската полиция и протестиращи палестинци, в които бяха ранени над 300 души. След изтичане на 15 ч. по Гринуич последва залпът от ракети, за който отговорност пое Хамас.

В цял Израел отекнаха сирени. Те бяха задействани и в Ерусалим, което се случва рядко. Градът се намира на над 80 километра от ивицата Газа. Бяха евакуирани и стотици поклонници от Стената на плача.

Израелската армия съобщи за общо седем изстреляни от Газа ракети, от която една е била прихваната от израелския противоракетен щит Железен купол.

В отговор Израел нанесе ракетен удар по ивицата Газа и има ранени в резултат на него, съобщиха палестински медии, цитирани от Ройтерс.

Стотици еврейски богомолци бяха евакуирани от Стената на плача в Ерусалим след сблъсъците, станали по-рано днес на Храмовия хълм, намиращ се наблизо, и след залпа от ракети, изстрелян от ивицата Газа по посока на Израел, предаде Франс прес, като се позова на местната полиция.

След сигнал за тревога полицейските сили започнаха да евакуират към по-сигурни места стотици хора, събрали се на Стената на плача, се казва в кратко изявление на полицията. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: ИзраелИвицата Газа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Винаги с Израел!
44
5
 
6
 
! Отговори
Менто преди 2 години
Много шум за нищо! Ако не бяха юдеите тези роми щяха да се избият помежду си, примерно за някоя коза.!. Потомствени ***, слуги на някакъв демон!
43
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Палестинците са изградили свое национално самосъзнание и желаят да имат своя държава, но еврейските фанатици не им позволяват защото според някакво литературно произведение наречено талмуда преди 2500 години хипотетично съществувала държава израел там където сега живеят палестинци и тя трябвало да се възстанови.. за сметка на същите тия палестинци. Израел получава безвъзмездно стотици милиарди от САЩ иначе са живи-умрели. Така че не ми ги хвалете наглите юдеи-слуги на антихриста.
42
5
 
11
 
! Отговори
Гладна Журналистка преди 2 години
Покъртително заглавие от професионалисти-журналисти обективни: 'Три палестинчета сред жертвите на израелски въздушен удар'И КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА?:'Атаката беше в отговор на палестински ракети'
41
12
 
11
 
! Отговори
Фантомас преди 2 години
Браво на евреите!
40
10
 
14
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
Ще има ли възмущение и санкции от "световната демократична общност" ???Естествено ,че не това е Израел все пак ,могат да колят ,грабят и теороризират без проблеми който си искат!
39
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкциите къде са?
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са тези от ЕС дето реват за човешките права?
37
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще продължава юдейския произвол. Слугите на Цион са същински демони-детеубийци.
36
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога винаги е имало държава Палестина клоун? Посочи през коя година е създадена такава държава :))) Гледаш ни и ни лъжеш , като болшевик народа си .
35
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВинаги е имало държава Палестина. А държава Израел никога не е имало, създадена е изкуствено преди няколко десетилетия чрез окупация на палестински територии, и не се знае дали ще я има в близките десетилетия.
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименБългария е държава от 681 година. Едвли е чакала някой да е признаваАйде, айде, ако не беше Русия никой нямаше да признае България... Априлско въстание, ама цял свят призна въстаниците за терористи, а Британия изпрати помощ на Султана от опитни колониалисти които са потушавали бунтовете в колониите... то и сега България не е държава, васал на САЩ...
33
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така и 100 писта да напишеш.... все още не си написал, кога е имало държава Палестина:)Ами няма да напишеш, защото никога не е имало такава държава. Има Израел.
32
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А коя е столицата на "държавата" Израел?
31
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИзраел е държава терорист създадена преди 70 години чрез окупация на чужди земи и геноцид над местното население, и това образувание Израел скоро няма да съществува когат САЩ се разпаднат.
30
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Законните държави имат столици, а столицата на Израел не е призната.
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПо твоята логика да окупураш чужди земи и да избиваш нестното население и да обявиш земята за своя държава е законно?
28
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арабите имат стотици хиляди км земя. Какво им пречи малкия Израел ? Иран е огромна държава има и петрол? Тука не става дума за земя , а за наглостта на арабите фанатици, които живеят в 15 век . И си мислят,че запада ще ги слуша. Да ама запада си го премести. Бой наред и толкова. Който иска да се бие за земята там.
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целия свят е ратай на евреите,банките са еврейски и бълват фалшиви долари,военната индустрия са еврейски жал ми е за света
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По твоята логика никоя държава Не е законна :)) Няма такова нещо.Там има два народа ,без държава. Влизат в конфликт и едните печелят и създават държава. Това е. Просто е. Набий си го в главата. Твоето беломорие също е взето? Защо не ходиш да стрелеш по Гърция и да видиш гръцки терористи? Защо мълчиш ?