Експлозии и сирени за тревога в Тел Авив

Напрежението между Израел и Палестина рязко ескалира
12 май 2021 18:38, Петя Славова
103

Напрежението между Израел и Палестина рязко ескалира. Жертвите растат, а израелските военни и бойците от групировката "Хамас" атакуваха многоетажни сгради. В конфликта с загинали близо 43 палестинци, сред които и деца, и 6-ма израелци. Съветът за сигурност на ООН се събира извънредно днес, за да обсъди ситуацията, след като разговорите в понеделник не дадоха резултат, предава Bulgaria ON AIR.

Ракетният обстрел между Израел и палестинската групировка "Хамас" не спира. В Тел Авив отново се чуват експлозии и сирени за тревога. Повече от 1000 ракети за 38 часа са изстреляни от палестински бойци, твърди Израел.

Още по темата

А нощното небе беше озарено от въздушните удари - за втори път от началото на поредния конфликт между двете страни.

Снощи 13-етажна сграда в ивицата "Газа", контролирана от "Хамас", рухна след бомбардировка. Друга многоетажна сграда рухна при израелски въздушен удар. Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви извънредно положение в централния град Лод, след като полицията обвини местното арабско малцинство в организирането на "мащабни бунтове".

Баща и дъщеря му са загинали в града, след като колата, в която са пътували е била ударена от ракета, изстреляна от Ивицата "Газа".

"Хамас" и друга групировка в Газа - "Ислямски джихад“, ще платят скъпо за войнствените си действия", заяви премиерът на Израел Бенямин Нетаняху.

"Хамас" засили ракетния обстрел именно след израелските атаки по техни сгради.

"Готови сме да отговорим, ако Израел ескалира насилието. И ако иска да спре, също сме готови“, отговори лидерът на "Хамас" Исмаил Хания.
 
Стотици са извършените ракетни атаки. Това е най-сериозната ескалация в израелско-палестинския конфликт от войната в "Газа" през 2014 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
P. преди 2 години
До Анонимен 74Не знам какво е образованието на Петя Славова, но нейните статии и начина, по който редактира отзивите, не говори за висок професионализъм.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало, Редакцията,Защо звездичкосвате името Е.в.а?
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААКонстантинопол и Мала Азия ще се върнат на гърците, техни са, да знаеш, окупатор.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААз нямам нищо общо с евреите и те с мене и това е понятно, европейците и българите са едни, евреите са други.
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААНапротив, българин съм. А ти като си турчин, не ми казвай, че обичаш България като българите, лицемер.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААА защо турците искат България и целите Балкани да са техни, а?
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля се за деня когато децата в Палестина, Сирия и Кашмир ще се събуждат от звуците на птички, а не на бомби.
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААДа мислим за България, че турците за няколко часа могат и да ни завладеят. Положението при нас хич не е хубаво и розово - сами сме виновни,че обществото и народа ни е такова като преди да сме паднали под турско иго.
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сатаната Прав си, но имало е и изключения - Сталин също е вреин, но е издигнал Русия на световно ниво и я спасил от лошите евреи, които също стоят зад Френската и Октомврийската революция. Путин също е евреин, но не е от лошите.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААЕвреите не ги мисли, те ще се оправят, да мислим за България, че турците за няколко часа могат да ни завладеят
47
3
 
4
 
! Отговори
Сатаната е евреин преди 2 години
Евреите са много гадни и лукави хора. Откакто свят светува са били подлагани на гонения защото са гадове и в която и държава да отидат вършат лошотии. Болшевиките избили милиони руснаци са 90% евреи. След хитлер евреите получиха статут на полубогове. В еврейската колония САЩ кажеш ли дума накриво срещу евреите отиваш директно в затвора. Евреите трепат и убиват палестински жени и деца и си присвояват земите им, но света мълчи. Защото гърбоносите контролират всички медии, банки и парични потоци.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТука медиите са прикрити еврейскиНова тв и Бтв са антибългарски. БНТ също стана антибългарска.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААФакт, така е, това е грозното дело на предателя Юда Искариот. Юда Тадей обаче не е такъв, понеже е един от последователите и апостолите на Христос.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименсвета се управлява от евреите - Холивуд,ето тук си прав - холивуд е котило на разврат и мизантропия на световни нива! Хубавоот е, че холивид не одобри ролята на "нашенката" Бакалова, много позорна роля, засрамваща България и българките!
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПоследна минута: Израел увеличи дозата на жестокост в Палестина!Палестинците първи нападнаха Израел. Медиите тук показват пристрастност в полза на атакуващите, а не на нададнатите.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 51Не съм евреин, пиша исторически факти, а и не се прави на по- голям българин от мене, ясно? Не евреите, а северномакедонската ти любима коочиннна мрази България, ясно?
41
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е реина мина на македонизма .Не сме ви екатарина или цветан сребролюбците всичките.
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен" Израелтяните са измислен народ, а Израел е идмислена държава"?! Евреите са най- древният народ, по-древни са и от гърците и римляните и траките даже.
39
2
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Те Палестинците снощи са утрепали,Поне 10 евреи, взривили са летището, газовата база ,Палестинците да не са Инвалиди ХА-ХА-ХА-ХААААААААААВ Съседна Йордания - 3 Пъти по Голяма от Израел , 70% от населението на Йордания са Палестинци Въпросът е Принципен ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААЮда Искариот е предал Спасителя, но има и друг Иуда (Тадей), който не е предател и който е един от Апостолите и последователите на Иисус Христос! Евреите са искали Смъртта Му, езичниците в лицето на римляните са разпънали Спасителя, общо взето всички сме в кюпа, когато става въпрос за Този Жесток Грях - Богоубийството!